Last news in Fakti

6 Юли, 2020 10:05 4 218 5

Рецепта на деня: Вкусна доматена крем-супа

  • домати-
  • крем-супа-
  • фиде-
  • какво да сготвя

Супер-бърза, супер-лесна, супер-лека

Рецепта на деня: Вкусна доматена крем-супа - 1
Снимка: Shutterstock

Рецептата на тази доматена крем-супа е подходяща и за най-отчаяните кандидат-готвачи, пише supichka.bg. Единственото условие е да сте любители на доматите. И на крем-супите, разбира се. 

Необходими продукти:

Домати - 1 кг
лук - 1 глава
фиде - 30 грама
прясно мляко - 150
захар - 1 кафена лъжица

Начин на приготвяне:

Накълцайте на дребно лука, което може да направите и с блендер/кухненски робот. Накълцаният лук, заедно с натрошеното на ситно фиде запържвате в маслото, докато фидето придобие златист цвят.

След това нарежете на дребни парченца доматите, или за да стане още по-лесно и бързо ги пасирайте в блендер/кухненски робот. Ако желаете вашата доматена супа да стане съвсем гладка и доматите, с които разполагате са меки, може да ги обелите от ципите.След като пасирате доматите ги смесете с фидето и лука.

Тук е моментът да сложите сол на доматената супичка. И малко захар, за да не бъде много кисела. Накрая добавяте и млякото, което не трябва да е току-що излязло от хладилника, а да е леко затоплено, поне на стайна температура. И след само 15 мин варене имате чудесна  доматена крем-супа!

Вместо мляко може да ползвате зеленчуков бульон, или пък да добавите просто вода. В последния случай,  доматената супа ще стане съвсем лека. За украса, а и за овкусяване на доматената крем-супа може да ползвате стръкче магданоз или пък няколко листенца босилек.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маралокът

    4 1 Отговор
    Това, съвсем ме обърка, мляко и домати, по добре да изям едно мухлясало парче шпекоф салам, полазено от , ромски плъхове,,....!
  • 2 Фактология

    3 3 Отговор
    Една от любимите ми летни супи,но за да не става кисела слагам по-малко домати и то презрели така се избягва захарта, която убива ястието.Традиционно застройката се прави с лимонов сок и яйце.В краен случай оцет или с.л. кисело мляко.А и ,ако искаш да е още по-вкусна,вземи жълтата част,кората от лимон, стъргана на ренде и я добави.Става уникално.Добър апетит Вени.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 На, мене друго ми е любимо...!

    3 0 Отговор
    Да, наистина така е рецептата оригиналната, но ако се направи застройка, става като,, повръщана,,....! (Най добре я правеше една,, мъшка,, готвачка...!)
  • 5 Гост

    3 1 Отговор
    В графата необходими продукти са пропуснали масло и сол. Впоследствие се чете че са нужни.