Необходими продукти:
200 гр. пилешки гърди
75 гр. бисерен ориз
50 гр. кашкавал
2 с.л. зехтин -
1 яйце
1 скилидка чесън
1 перо пресен лук
3 с.л. нарязан магданоз
1 червена чушка
1 ч.л. доматено пюре
естрагон
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в голямо количество подсолена вода. При готовност го отцедете. Намажете пилешките гърди със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Изпечете на грил тиган.
При готовност ги наситнете на много ситни парченца. Нарежете чушката на малки кубчета, магданоза, лука и чесъна на ситно, кашкавала настържете.
Смесете в купа нарязаното пилешко филе, чушките, лука, магданоза, изстиналия ориз, чесъна, доматеното пюре, естрагона, яйцето и кашкавала.
Овкусете със сол и черен пипер. Размесете много хубаво сместа. Оформете малки топчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете за 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 пенсионера
16:20 13.07.2020
2 Лорчето
Коментиран от #4
16:20 13.07.2020
3 Нова рецепта ,20 идеи
16:21 13.07.2020
4 Падам си по 5 см
До коментар #2 от "Лорчето":
Не позна Хермес Херниев..!А кюфтенцата не са отново за прозти ...!16:24 13.07.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Johansson
16:56 13.07.2020
7 ГРАД КОЗЛОхУЙ
17:07 13.07.2020