Last news in Fakti

15 Юли, 2020 12:33 23 443 13

Установиха кой алкохол е полезен за червата

  • алкохол-
  • полезно-
  • здравословно хранене-
  • здраве-
  • стомах-
  • черва-
  • детокс

Алкохолът има способността да помогне на метаболизма ни

Установиха кой алкохол е полезен за червата - 1
Снимки: Shutterstock

Всички сме свикнали да чуваме, че алкохолът е вреден за тялото, но се оказва, че той може да бъде полезен, ако имаме компетентен подход към консумацията му. Има алкохолна напитка, която повлиява благоприятно състоянието на червата и функционирането на храносмилателните органи. В малки дози тя влияе положително на чревната микрофлора.

Какво да пием

Червата страдат от етанола не по-малко от черния дроб. Но компетентният подход може да гарантира положителен ефект от употребата на алкохол.

Човешкото здраве като цяло зависи от имунитета и обикновено е пряко свързано с чревната микрофлора. Доказано е, че ако периодично употребявате тази алкохолна напитка, чревната микрофлора се нормализира. 

Освен това консумацията ѝ води до намаляване на холестерола в кръвта. Предвид факта, че работата на червата е нормална, това означава, че храната се усвоява по-добре, а тялото получава всички необходими вещества. Освен това хората, които я приемат отговорно няма да имат проблеми с наднорменото тегло.

Оказва се, че червеното вино е добро за червата. Благодарение на съдържанието на полифеноли, виното възстановява чревната микрофлора. Освен това виното влияе положително върху работата на сърдечната система и по-специално на сърцето.

Установиха кой алкохол е полезен за червата

Разбира се, положителният ефект на червеното вино ще бъде само ако използвате натурален продукт, получен в резултат на естествената ферментация на гроздето, без добавен спирт и каквито и да било неестествени добавки. Трябва да се консумира пестеливо, не всеки ден, през 4-6 дни, по една чаша. Това нормализира храносмилателните процеси и укрепва имунната система.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеонка от маалата

    13 4 Отговор
    Цироза по наследство....!(Да ме пази Бог,омразата не помага за нищо ,нито за. ,,черва,,нито за ,,грозота,,и старост...!)
  • 2 ...

    19 14 Отговор
    Аркохола никога не е полезен за червата
  • 3 БЕЗ ЕТАНОЛ

    11 14 Отговор
    КЪДЕ???? ПО ЕДНА ЧАША СЕДМИЧНО. КОЙ??????? ПОЛЕЗНО Е НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ДО 50 ГРАМА ДНЕВНО. Останалото е ВРЕДА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА. СЪС СИГУРНОСТ.
  • 4 Радо

    26 2 Отговор
    Мастиката е най-полезна за стомаха/червата - това и баба ми го знае от малка още.
  • 5 Казанджия

    35 6 Отговор
    500 мл домашна гроздова на ден = на здраве и дълголетие !

    Коментиран от #10

  • 6 Ввваа

    20 3 Отговор
    Стига да има градус-винаги ще има здраве...и радост!!!!
  • 7 Шаран БГ

    7 2 Отговор
    Кой ги написа тези умозаключения? От кой научен институт в САЩ или Британия? Учените от град Новосибирск - Русия доказват, че независимо от количеството АЛКОХОЛЪТ Е ВРЕДЕН за човешкия организъм. И водят истинска борба против алкохолният звяр !! Те ли не знаят най-добре , що за "сладост" е алкохолът ? Или като Вуте , дето се заканвал на децата си : "При тия чудесни вино и ракия , мислете му, счупвам ви главите, ако близнете алкохол !!!"

    Коментиран от #13

  • 8 Стефчо

    19 6 Отговор
    Умната с алкохола,по една чашка най много на ден,при това не голяма. Много всезнайковци и акъллии загубих другари на по 40 години от пиене уж нормално. Не пийте най-добре!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Отговор

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Казанджия":

    Ти луд ли си бе , само 500 мл. 1200 мл. е дозата.
    Абе два седмака е нй добре ама за по напреднали.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АОЖГТНЛ

    1 0 Отговор
    САМО ИСТИНСКОТО НАПРАВЕНО ОТ 100 ПРОЦЕНТА ГРОЗДЕ ВИН0 Е ХРАНА.
    ДО 1 ЛИТЪР НА ДЕН Е ПРАВИЛНАТА ДОЗА.
  • 13 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Шаран БГ":

    Обаче и аспирина е вреден, но понякога е по-добре да го пием. А ако ядем тежка храна - агнешко, свинско и пр., е добре да се приемат течности, които ще облекчат работата на стомаха. просто е: разбъркваш гипс с малко вода и с повече вода. Виждаш, че във втория случай разбъркването е по-лесно, получава се по-хомогенна смес. Ако ядеш тежко ядене без да приемаш течности с него, стомашните сокове много трудно ще се справят с храната. Да от здравна гледна точкаа е по-добре с вода отколкото с вино, но по-добре с вино, отколкото без течност. Разбира се, приемането на алкохол трябва да бъде умерено! То същото важи и за храната.