Last news in Fakti

22 Юли, 2020 16:05, обновена 28 Юли, 2022 14:15 9 388 4

Рецепта за вечеря: Рулца от патладжан по грузински

  • патладжан-
  • орехи-
  • чесън-
  • кориандър-
  • грузински-
  • рулца-
  • какво да сготвя

С орехи, чесън и кориандър

Рецепта за вечеря: Рулца от патладжан по грузински - 1
Снимка: Shutterstock

Ако обичате пържени патладжани с чесън и майонеза, тази рецепта определено ще ви допадне. От jenata.blitz.bg показват как да си направите патладжанени рулца с чесън, които да са не само вкусни, но и да се превърнат в истинско украшение на празничната ви трапеза.

Такива рулца обичат да приготвят в Грузия. Вкусът им е уникален и не може да се сравни с нищо.  Комбинацията от орехи с кориандър и чесън е истински фойерверк за вкусовите рецептори.

Най-важното е, че стават бързо. И не е нужно да имате голям опит в кухнята, за да се справите с приготвянето им. 

Необходими продукти:

3 патладжана
1 морков
2 скилидки чесън

1 стрък кориандър
20 гр. орехи
1 домат

50 гр. майонеза
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на тънки ленти (около 5 мм.), осолете ги и оставете за 20 минути в дълбока купа.  След това изцедете патладжана и го изпържете в горещ тиган с растително масло от двете страни до златисто.

Ако имате грил тиган, задължително се възползвайте от него. Апетитните ивици ще направят рулцата ви още по-красиви.

Поставете изпържения патладжан върху кухненска хартия, за да премахнете излишното олио. А ако не обичате мазно, можете просто да изпечете патладжана във фурната. 

Настържете моркова на ситно ренде, а орехите нарежете с нож. За чесъна използвайте преса, а кориандъра нарежете на ситно.  

Смесете настърганите моркови с орехите, подправките и чесъна. Изсипете всичко при майонезата и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. 

Нарежете домата на малки кубчета.

На единия край на патладжана сложете малко майонеза, а отгоре домат. След това навийте на руло. За да не се развали рулото ви, може да фиксирате с клечка за зъби.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами Ко да кажа тук

    6 1 Отговор
    Обожавам патладжани по всякакъв начин приготвени,рецептата си струва ,но после бъбреците ме спукват от болка ...!
  • 2 Знае лорче

    0 2 Отговор
    Че си падаш по патладжани 🤣🤣🤣

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Big bulgarian boss

    0 2 Отговор
    Венерина Малинова Само секс и ядене !!!