Last news in Fakti

23 Юли, 2020 10:05 14 824 1

Рецепта на деня: Лесен сладкиш с вишни

  • сладкиш-
  • вишни-
  • десерт-
  • какво да сготвя

С пленителното име "Влюби се в мен"

Рецепта на деня: Лесен сладкиш с вишни - 1
Снимка: Shutterstock

Този лесен сладкиш с вишни е истинско изкушение, което можете да поднесете на любимите ви хора, но бъдете внимателни на кого го поднасяте, защото десертът, освен "Лесен сладкиш с вишни", се нарича още сладкиш "Влюби се в мен", пише 1001recepti.com.

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

3 яйца

1/2 ч.ч. олио

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. ванилия

200 г вишни

Начин на приготвяне:

Яйцата (3 бр) се разбиват със захарта (1 ч.ч.), докато тя се разтвори напълно. Към яйчената смес се прибавят олиото (1/2 ч.ч.), пресятото с бакпулвера (1/2 ч.л.) и ванилията (1/2 ч.л.) брашно (1 ч.ч.) и всичко се разбива с миксер до получаването на гладка и гъста смес за кекс. Тя се изсипва в намаслена и посипана с брашно тавичка и се заглажда с лъжица. Върху нея се подреждат почистени от костилките пресни вишни или при липса на свежи плодове, може да се сложат цели вишни от буркан сладко.

Десертът се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност. Поднася се охладен и по желание поръсен с пудра захар.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    3 0 Отговор
    Моето хубаво дете направи същия,но само ,че с череши,хубав е сладкиша .. !