Last news in Fakti

12 Септември, 2020 10:05 5 546 12

Рецепта на деня: Чийзкейк с круши и мед

  • сладкиш-
  • чийзкейк-
  • круши-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Нежен и фин десерт

Рецепта на деня: Чийзкейк с круши и мед - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

250 г бисквити (какaови и обикновени)
1 пакетче желатин
2 яйца
60 г захар
250 г сирене "Крема"
сокът от 2 портокала (120–150 мл)
50 мл ром
300 мл сладкарска сметана
6–7 круши (500–600 г)
250 г мед
пудра захар за декорация

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават в купа, добавя се медът и се разбърква. Разстила се в тава с диаметър 22 см, като се притиска добре.

Желатинът се накисва в рома и в малко от портокаловия сок и се разтваря на водна баня или в микровълнова фурна.

Сиренето се разбива със захарта, налива се портокаловият сок и се прибавят яйцата.

Сметаната се разбива с 2 ч. л. захар, малка част се отделя настрана, останалата се прибавя към сместа със сиренето. В отделената сметана се налива разтвореният желатин, разбърква се и се добавя към останалия крем. 1/2 от сместа се разпределя върху бисквитения блат.

Крушите се обелват и се разрязват на четири. Половината се подреждат върху крема в тавата, заливат се с останалия крем и отгоре се поставят нарязани на кубчета круши. Кейкът се слага в хладилник за 15 минути, след което се поръсва с пудра захар и се сервира, пише bonapeti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АМИ НА БЪЛГАРСКИ КАК Е

    6 2 Отговор
    КАК СЕ ПРЕВЕЖДА ЧИЙЗКЕЙК ЧЕ НЕ ЗНАМ ЕЗИКА НА ГОСПОДАРИТЕ ПЪК И НЕ ИСКАМ ДА ГО ЗНАМ ИМАМ СИ СВОЙ,АКО ЕДИН ГОСПОДАР ИСКА ДА УПРАВЛЯВА РОБИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЕЗИКА НА РОБИТЕ!

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "АМИ НА БЪЛГАРСКИ КАК Е":

    Картофен кейк, чийз - картофи не си ли рещал на чипса надписа?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор
    Няма ли да стане много сладко??Ромът ще заменя с Домашна вишновка!Според мен дозата на мед захар,трябва да се намали!Имам круши домашни и вече трябва да ги правя нещо,може да опитаме и тази,доста засукана.....рецепта!
  • 6 шеф мастер готвач

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Я прочети ти в рецептата има ли картофи!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "шеф мастер готвач":

    Някой е забравил за бататите!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тъй като нямам ром, ама истински ром

    1 4 Отговор
    Трябва да купя цяла бутилка заради една ракиена чешка....!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ УВАЖАЕМА госпожо МАРИНОВА за поднесената рецепта
  • 11 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    Вместо Пудра Слагате Кокос и Украсявате с пияни вишни!Да ви е сладко!Вече е в хладилника!
  • 12 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    Сега се замислих докато стяга не е за 15минути.Има яйца не са Домашни –трябваше да ги Разбия на водна баня.....Според мен играя тото със Салмонелата...от магазина са,но....изглеждаха нормално!Следващия път яйцата на водна баня и рецептата се изпълнява от зад напред!Крушите са най пипкави!Като е готово ще хапна аз,а другите утре,ако съм ОК..