Необходими продукти:
250 г бисквити (какaови и обикновени)
1 пакетче желатин
2 яйца
60 г захар
250 г сирене "Крема"
сокът от 2 портокала (120–150 мл)
50 мл ром
300 мл сладкарска сметана
6–7 круши (500–600 г)
250 г мед
пудра захар за декорация
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават в купа, добавя се медът и се разбърква. Разстила се в тава с диаметър 22 см, като се притиска добре.
Желатинът се накисва в рома и в малко от портокаловия сок и се разтваря на водна баня или в микровълнова фурна.
Сиренето се разбива със захарта, налива се портокаловият сок и се прибавят яйцата.
Сметаната се разбива с 2 ч. л. захар, малка част се отделя настрана, останалата се прибавя към сместа със сиренето. В отделената сметана се налива разтвореният желатин, разбърква се и се добавя към останалия крем. 1/2 от сместа се разпределя върху бисквитения блат.
Крушите се обелват и се разрязват на четири. Половината се подреждат върху крема в тавата, заливат се с останалия крем и отгоре се поставят нарязани на кубчета круши. Кейкът се слага в хладилник за 15 минути, след което се поръсва с пудра захар и се сервира, пише bonapeti.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 АМИ НА БЪЛГАРСКИ КАК Е
Коментиран от #3
10:12 12.09.2020
3 onq s konq
До коментар #2 от "АМИ НА БЪЛГАРСКИ КАК Е":
Картофен кейк, чийз - картофи не си ли рещал на чипса надписа?Коментиран от #6
10:22 12.09.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Дълбоко Виждащ
10:28 12.09.2020
6 шеф мастер готвач
До коментар #3 от "onq s konq":
Я прочети ти в рецептата има ли картофи!!!!Коментиран от #7
10:29 12.09.2020
7 onq s konq
До коментар #6 от "шеф мастер готвач":
Някой е забравил за бататите!10:32 12.09.2020
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Тъй като нямам ром, ама истински ром
10:43 12.09.2020
10 ГРАД КОЗЛОДУЙ
11:05 12.09.2020
11 Дълбоко Виждащ
14:25 12.09.2020
12 Дълбоко Виждащ
15:30 12.09.2020