Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 10:05, обновена 24 Юни, 2022 14:05 4 057 7

Рецепта на деня: Протеинови палачинки с тиква

  • палачинки-
  • тиква-
  • протеинови-
  • какво да сготвя

Есенно изкушение

Рецепта на деня: Протеинови палачинки с тиква - 1
Снимка: Shutterstock

Когато става дума за храна, есента означава само едно - тиква, която буквално можем да направим за закуска, обяд и вечеря. Една порция тиква съдържа 250% от дневния прием на витамин А, витамин С и е чудесен помощник в поддържането на имунитета.

Въпреки че първата ви мисъл вероятно е тиквена супа или пюре, днес trafficnews.bg предлага една малко по-различна рецепта, за да можете да включите любимите си храни в закуската.

Палачинки с тиква? Да, звучат перфектно, както и вкусът. Освен че са богати на фибри, калций и желязо, те са богати и на протеини, което ги прави идеални за старт на деня.

Необходими продукти:

Чаши бадемово мляко
¼ чаши пълнозърнесто брашно
¼ чаши бадемово брашно
пюре от тиква
1 чаена лъжичка конопени семена
Чаена лъжичка подправки за тиквен пай
Чаена лъжичка бакпулвер
Малко сол
Малко захар или стевия (особено ако използвате неподсладено бадемово мляко)

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте тиган на умерен огън и намазнете. Вземете повече смес, за да станат палачинките по-плътни, и печете до златисто от двете страни. Декорацията и сосовете изберете по ваш вкус.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    5 2 Отговор
    Рецепта на деня: Протеинови палачинки с тиква. КАКВО ОЗНАЧАВА :ПРОТЕИНОВИ? Другите палачинки без протеини ли са? Как успявате да изхвърлите протеините от брашното?
  • 2 Рошко

    6 1 Отговор
    Обичам тиква, ама само като прочетох заглавието и си я представих гола в леглото, та ми се пригади, тиквата вече стана нарицателно дано ми мине

    Коментиран от #4

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    РОСЕНЕ ТИКВАТА В СЛУЧАЯ Е ПЛОД ЗЕЛЕНЧУК А НЕ ТИКВАТА БМБ
  • 5 5ти

    1 0 Отговор
    Бадемовото мляко се прави от бадемово брашно. Може да се пропусне и да се добави Н2О. Нежният вкус на бадемите ще се убие от тиквата. Тиквата си отива повече с орехи, канела или цитруси. Стига преписвахте, пишете достъпни рецепти.2839
  • 6 Ох майна

    2 0 Отговор
    Обичам и това...!
  • 7 един от многото

    3 0 Отговор
    Тиквата пак го сготвиха!