Когато става дума за храна, есента означава само едно - тиква, която буквално можем да направим за закуска, обяд и вечеря. Една порция тиква съдържа 250% от дневния прием на витамин А, витамин С и е чудесен помощник в поддържането на имунитета.
Въпреки че първата ви мисъл вероятно е тиквена супа или пюре, днес trafficnews.bg предлага една малко по-различна рецепта, за да можете да включите любимите си храни в закуската.
Палачинки с тиква? Да, звучат перфектно, както и вкусът. Освен че са богати на фибри, калций и желязо, те са богати и на протеини, което ги прави идеални за старт на деня.
Необходими продукти:
Чаши бадемово мляко
¼ чаши пълнозърнесто брашно
¼ чаши бадемово брашно
пюре от тиква
1 чаена лъжичка конопени семена
Чаена лъжичка подправки за тиквен пай
Чаена лъжичка бакпулвер
Малко сол
Малко захар или стевия (особено ако използвате неподсладено бадемово мляко)
Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте тиган на умерен огън и намазнете. Вземете повече смес, за да станат палачинките по-плътни, и печете до златисто от двете страни. Декорацията и сосовете изберете по ваш вкус.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
10:56 12.10.2020
2 Рошко
Коментиран от #4
11:52 12.10.2020
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
12:18 12.10.2020
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #2 от "Рошко":
РОСЕНЕ ТИКВАТА В СЛУЧАЯ Е ПЛОД ЗЕЛЕНЧУК А НЕ ТИКВАТА БМБ12:20 12.10.2020
5 5ти
12:48 12.10.2020
6 Ох майна
14:16 12.10.2020
7 един от многото
21:07 12.10.2020