Last news in Fakti

29 Октомври, 2012 14:38 1 662 0

Д-р Евелин Благоев е новият шеф на агенцията по лекарства

  • лекарства-
  • д-р евелин благоев

Д-р Евелин Благоев е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата. Д-р Благоев беше представен на пресконференция днес от здравния министър Десислава Атанасова.

Тя обяви, че новият лекарствен шеф има сериозен професионален опит в областта на фармацията. През последните 16 години той работил на различни постове във фармацевтичната компания „Бьорингер Ингелхайм”, като от април 2006 г. е бил национален мениджър продажби в компанията. Д-р Благоев е лекар по професия, завършил е Медицинския университет във Варна.

Лично министър Атанасова представи и биографията на съпругата на новия шеф на ИАЛ. Повод за това са медийни публикации от последните дни, които сочеха Благоев като бъдещ лекарствен шеф и намекваха за конфликт на интереси. Жена му – Елена Благоева, от скоро е собственик на дружество с еднолична отговорност, каза Атанасова. В периода 1998-2003 г. е работила в „Либра”, а след това – в няколко други фарма фирми. Самият д-р Благоев уточни, че съпругата му се занимава предимно с козметични продукти.

Според Десислава Атанасова, няма повод за притеснения за конфликт на интереси при д-р Евелин Благоев. Всеки заемащ такава длъжност подава декларация за конфликт на интереси и друга декларация пред Сметна палата, припомни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА