Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 16:05 13 055 11

Рецепта за вечеря: Пица "Карбонара"

  • пица-
  • карбонара-
  • бекон-
  • гъби-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Истинска наслада

Рецепта за вечеря: Пица "Карбонара" - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

За блата:

2 ч.ч. брашно

1 - 2 ч.л. захар

2 с.л. олио

1 яйце

12 г мая

1/2 ч. л. сол

1/2 ч.ч. прясно мляко

За плънката:

200 г бекон

100 г гъби

1 малка глава лук

3 - 4 с.л. сметана

кашкавал - на око

риган - на око

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топличкото прясно мляко с малко захар. Пресейте брашното и в кладенче по средата добавете всичко останалите и продукти без олиото + активиралата се мая. Замесете гладко тесто, като накрая доомесите с олиото и го оставете да втаса, покрито в алуминиево фолио в купа.

След това тестото се разтегля с ръце и се слага в голяма тава или дъска, поръсена с галета. Запича се леко и се вади. Отгоре се маже със сметана, разпределят се кръгчета лук по желание, резени бекон, гъби. Поръсва се щипка-две сол и риган. Отново се пече и към края се запича за няколко минути с кашкавала.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    3 1 Отговор
    Това е моята любима манджа, то се знае....с чаша мътеница....!
  • 2 Бесен Язовец

    20 2 Отговор
    Личи си, че никога не си месила тесто. Ще замесиш 2 чаши брашно с 1/2 чаена чаша мляко ама някой друг път! И с това мляко кекс ли ще правиш или тесто за пица?

    Коментиран от #5

  • 3 Някой дърту плашилу

    3 3 Отговор
    Не знае, че брашното се,, натъмънява,, от добрия майстор, за да стане, доброто тесто, карай си на,, помия,, не се мъчи...!
  • 4 Бесен Язовец

    8 3 Отговор
    Селянин в големия град е забравил как се меси тесто! Това да не са ти упинците да си ги натъмъниш бе прованс.
  • 5 готвача Пи ли ту Винету

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Не се пали толкова. И ти си същия разбирач. Освен 1/2 чаша мляко , имаш едно яйце и 2 с.л. олио.Това са още 100 мл. течни съставки и тая половин чаша ,става вече
    пълна чаша.Спазена е пропорцията за средно твърдо тесто ,а именно - 1 : 0.5 , или най- просто казано , на един кг.брашно се добавя 0.500 мл. течни съставки и в случая с двете чаши брашно ,имаш една чаша течност. А ако искаш по- меко тесто ,за по мека и крехка пица ,пропорцията е 1 : 0.670 ,брашно : течност.Айде със здраве!
  • 6 Пенсионер

    9 2 Отговор
    Който не иска не го прави,купува си готова пица и добър апетит.
  • 7 Мама лига

    1 3 Отговор
    Опинци се казва, а ти си от далечния миризлиф помак лък...!

    Коментиран от #10

  • 8 Бесен Язовец

    5 0 Отговор
    Единия ще меси кекс с яйца и мляко за основа на пица, другия е за рбавил как му се зоват обущата с които е израстнал! Иии с 12 грама мая ще се надуе като хляб тестото и ще прилича на мекица намазана с лютеница.
  • 9 мечо

    1 0 Отговор
    Ас убичам пица ам ам ампица ща изям
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.