Last news in Fakti

9 Декември, 2020 19:32 7 892 24

6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите

  • декорация-
  • дом-
  • уют-
  • мода-
  • ретро

Следните вещи карат дома ви да изглежда старомоден и претрупан

6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите - 1
Снимки: Shutterstock

Преди още да сме изброили тези неща, искаме да подчертаем, че по никакъв начин не искаме да критикуваме апартаментите на нашите мили баби и дядовци. Те винаги са свързани с комфорта на детството и много радостни моменти.

Фразата "бабешки интериор" обаче е станала нарицателно за старомодните тенденции при обзавеждането. Обикновено така наричаме неща, които вече нямат място в дома ни, защото не са актуални.

В следващите редове ще изброим точно онези вещи, от които е добре да се отървете, освен, ако не искате жилището ви да изглежда, като застинало в миналото.

Закачени килими по стената

Килимът преди изпълняваше много важни функции в интериора. Той демонстрираше материалното състояние на собственика, създаваше уют и топлина. Едно време бяха модерни тези килими, които имат пъстри шарки.

Днес килимът се използва по-скоро за уют и с практични цели, като се залага на семпли шарки.

Не ни разбирайте грешно. Килимите и сега са на мода, дори и пъстрите, но трябва да бъдат съобразени максимално с интериора.

Изкуствени цветя

Те събират много прах и са едни от първите предмети, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си. Те играят само декоративна роля и лесно могат да бъдат заменени от нещо друго.

Освен това е толкова вредно на чисто енергийно ниво да имате изкуствено цвете в дома си. То изпива всяка положителна енергия от дома ви и ви носи беди и нещастия.

Ако искате да имате цвете в дома си, то може да си купите някое стайно растение, което се отглежда лесно. Освен, че този избор ще е много по-икономичен, то той ще донесе естествена красота на дома ви, растението ще прочисти въздуха, а и мирише добре.


Чердже върху дивана

6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите



Тук говорим конкретно за одеяла, които се използват с цел да се защити тапицерията на дивана. Това просто напомня за бабите ни, които постилаха китеници или кувертюри върху диваните, за да ги запазят.

Страх ви е от петна? Тогава просто спрете да се храните в хола или си набавете номера на някое химическо чистене. Освен това може да си набавите калъфи за възглавници, които ще предпазят дивана ви.

Кич по стените

6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите

Хората си мислят, че колкото повече пространство имат в центъра на стаята, толкова по-просторно изглежда жилището им. Да, ама не. Подреждането плътно по стените само прави така, че стаята да изглежда по-равноъгълна и не спомага за отстраняването на недостатъците.

Дори и стаята ви да има неправилна форма, с помощта на компетентно разпределяне на мебелите, ще може да се справите с това. Една дълга стая например, може да разделите на две - едната половина да бъде кухненска част, а другата хол.

Плетени декорации
Хендмейд нещата увличат много от нас, те придават уют на интериора. Но сред предметите, направени на ръка, има и такива, които изглеждат много старомодни. Такива например са плетените покривчици или подложки за столчета. С тях интериорът изглежда стар.

По-добре изберете нещо по-малко крещящо, ако нивото на комфорт на стола не ви удовлетворява. В магазините има много красиви възглавници за столчета, които може да използвате.

6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите



Плетени покривки

Това е истински убиец за модерния интериор. Бабите имат навик да ги слагат не само на масите, но и по легла, дивани и т.н. Не е за вярване как са оцелели и до днес, но не ги използвайте в дома си.

Изберете по-модерна покривка или покривало за легло. В днешно време има огромно разнообразие от цветове и цени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    73 6 Отговор
    ама ако напълня едно чекмедже с евраци , полуотворено така , дали ще се изложа пред гостите?

    Коментиран от #9

  • 2 Алфа Чакал

    34 2 Отговор
    Това с равноъгълната стая изкърти и е доста модерно ,а не бабешко.
  • 3 СОЦ ФЕН

    57 1 Отговор
    Аз пък на секцията съм сложил бутилка Джони и кутия Кент купени от Кореком та като ми дойдат гости да завиждат.

    Коментиран от #4, #19

  • 4 München

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "СОЦ ФЕН":

    Евала, брато! И Бич-може, ако пазиш ще си супер! А, бяхме млади.....
  • 5 бай Тодор

    52 5 Отговор
    Килими по стените има само в Русия, моля не ни бъркайте с тях.

    Коментиран от #7

  • 6 Събинка

    19 5 Отговор
    Шкафчето под телевизора е празно.Няма евро,няма злато,няма я и тлъстата мутра изпружена на кушетката.Снимките са фалшиви.
  • 7 гост

    39 0 Отговор

    До коментар #5 от "бай Тодор":

    Точно ,бабите ми имаха кавьори или как се казват точно не съм сигурен и бяха сложени на стената над леглата ,за да не се опираш в студената стена.
  • 8 един от многото

    19 11 Отговор
    Килим на стената с набучени по него всякакви значки , вестник на масата и мръсни чинии във ваната на банята го имаше само в СССР
  • 9 Мнение

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Най - вероятно ще станеш любимеца на махалата!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 йокин

    4 1 Отговор
    Мяза,местообитанието,на Божков,в Дубай.
  • 12 Интериор

    7 0 Отговор
    От турски сериал..!

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Йозеф

    10 4 Отговор
    Само невменяема ушанка може да закове килим за стена!

    Коментиран от #21

  • 16 Вла

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    Не се подигравах...може така да е изглеждало понеже написах твърде хубави неща, че я харесвам, че ми е любима авторка в сайта, и други, които мисля и чувствам наистина.

    Коментиран от #24

  • 17 Морски

    18 4 Отговор
    Авторът на статията е изключително ограничен и прост екземпляр (не желаех крайности), “всяка жаба да си знае гьола” или друго яче изречено- кой ще си позволи по дяволите да ми каже с какво ще се изложа и с какво не ?!?! Кога е се изложа , дали след 10 г няма да е мега-модерно отново това ? Кой ще ме оцени, съди и с какво право ? Някакви псевдо-морално-естетически гурута, коѝто нямат какво да пишат... моля-моля , дрън-дрън та пляс. Простаци !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Евала

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "СОЦ ФЕН":

    Скоро не се бях сетил за тея култови неща
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тристайна палатка

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Йозеф":

    Килимите по стената имат чисто практически приложение като термоизолация, когато навън е минус 10 - 20 °С и помещението не може да се поддържа топло, а вие като сте големи тарикати, си плащайте на Топлофикация такса мощност, сградна инсталация, прогнозни сметки и други дивотии.
  • 22 ТъйМъй

    2 1 Отговор
    Бял китеник на дивана си е супер. Добре че го спасих от молците.
  • 23 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор
    Всичко това е вярно факт респект 👍.Друго да попитам това руски апартамент ли е или на руснак живеещ в България 😂липсва само самовара за декор😁😳Господи какъв кич да живееш с всичко това у дома мазохично терор за зрението .За ватенците това е лукс дом 😁 не и в България станало е грешка
  • 24 Аха

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вла":

    Пич, нареди се на опашката! И аз съм и фен.Свалям я със охажорски спам.Най- младичката и най - хубавката е тя от цялото факти.