Необходими продукти:
4-5 броя пилешки бутчета
1 голяма глава лук или 1 стрък праз лук
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 ч.л. сладък червен пипер, може и малко лют
олио/зехтин
1 малка кисела зелка
100 мл зелев сок или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Бутчетата се овкусяват добре отвсякъде със сол и черен пипер. В добре загрят тиган загрейте няколко капки олио/зехтин. Запечете бутчетата от двете страни до златисто, около 4-5 минути на страна, а след това ги отделете в чиния. В същия тиган задушете лука и чесъна, ако е необходимо, добавете още малко мазнина. Добавете към тях нарязаните моркови, киселото зеле и червения пипер.
Гответе 4-5 минути, след което прехвърлете в подходяща тава, а върху зелето подредете бутчетата. Остава да сложите зелевия сок и да покриете тавата с алуминиево фолио за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Премахнете фолиото, усилете фурната на 200 градуса и запечете за няколко минути, за да хване ястието хубава коричка.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 7сд7ф7ф
Киселото зеле дето се продава готово не е кисело заеле а зеле с оцет и консерванти. Пазарите не работат, че да си купим истинско от някоя добра женица. Пилешкото е полско и е със салмнонела. Вкусът му е като на ползвана тоалетна хартия, накисната с фекална вода.
Коментиран от #2
16:12 16.12.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Ла... ена....
Коментиран от #4, #5
17:03 16.12.2020
4 За, пияници те на, Дамски
До коментар #3 от "Ла... ена....":
Това имам предвид..!Коментиран от #6
17:08 16.12.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Таз Лора
До коментар #4 от "За, пияници те на, Дамски":
Сливка миризливка19:49 16.12.2020
7 Лорчето гладна седи горката,,
Коментиран от #8
19:51 16.12.2020
8 Твоя джоб от къде се пълни?
До коментар #7 от "Лорчето гладна седи горката,,":
Лорчето не е гладна, но има,, разстройство,, космати те си мъшки ръце ги мушкаше до лактите, като яд9еше МГ...!21:25 16.12.2020