Необходими продукти:
700 грама кайма (за предпочитане микс от свинско и телешко месо)
глава лук
връзка зелен лук
заквасена сметана или майонеза
1 супена лъжица микс от подправки за барбекю
2-3 супени лъжици брашно
растително масло за пържене
щипка сол
За соса:
3-4 домата
голяма глава лук
магданоз
червен пипер (може и лют)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете стария лук на ренде. Нарежете зеления лук на ситно. Добавете нарязаните подправки към каймата. Прибавете сметаната, солта и сухите подправки. Разбъркайте добре каймата. Оформете кюфтетата. Оваляйте всяко от тях в брашно. Запържете кюфтетата в мазнината.
Заемете се с приготвянето на соса. Нарежете другата глава лук на ситно. Обелете доматите, след което ги нарежете на парчета. Запържете лука до златисто и добавете доматите. Добавете кюфтетата и малко вода.
Гответе за 10 минути. Прибавете нарязания магданоз, след като дръпнете съда от котлона. Може да ги гарнирате с варени картофи или ориз, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Къна
16:08 21.12.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 пенсионера
16:12 21.12.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 4774
16:26 21.12.2020
6 Може ли
17:41 21.12.2020
7 Фил
18:03 21.12.2020
8 Ами
18:13 21.12.2020
9 НадуйКавала
20:28 21.12.2020
10 Кавала, е запушен
20:52 21.12.2020
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Този коментар е премахнат от модератор.
18 Този коментар е премахнат от модератор.
19 Този коментар е премахнат от модератор.
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 Този коментар е премахнат от модератор.
22 Този коментар е премахнат от модератор.
23 Този коментар е премахнат от модератор.
24 Този коментар е премахнат от модератор.