Last news in Fakti

29 Декември, 2020 11:59 2 325 8

Възрастен мъж обиколи екватора, за да отслабне

  • отслабване-
  • обиколка-
  • екватор-
  • рекорд на гинес

Той изминал 40 075 километра

Възрастен мъж обиколи екватора, за да отслабне - 1
Снимка: shutterstock

Пенсиониран консултант в областта на предприемачеството, 70-годишният Винод Баяай извървя маршрут, еквивалентен на обиколката на земното кълбо, без да напуска града си. Винод Баяай е изминал 40 075 километра през последните четири години в Лимерик, в западната част на Ирландия. С личния си пример той насърчи другите да бъдат активни в разгара на пандемията.

Баяай, който е роден в Индия и живее в Ирландия от 43 години, завърши този необикновен подвиг през септември, след като направи повече от 54,6 милиона стъпки за 8 322 часа и изгори почти 1,5 милиона калории за по-малко от 1500. на деня. Пенсионерът, който обича да се разхожда, кандидатства пред Книгата на рекордите на Гинес, за да прецени дали е кандидат за новия световен рекорд като първият човек, преминал еквивалента на земната обиколка и се надява да получи отговор и решение следващия месец. Винод започва разходката си "около земното кълбо" през 2016 г. с цел да отслабне, без да отчита разстоянието, което ще измине. Той използва приложение за проследяване на активността на телефона си, което записва всеки негов напредък.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еверест

    12 2 Отговор
    Аз пък изкачих Еверест. Живея на 12 етаж и всеки път се качвам по стълбите.....

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Шеко

    11 2 Отговор
    Аз па изпих яз. Искър - всеки ден по 4-5 литра бира в продължение на 50 години
  • 3 Алфа Чакал

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Еверест":

    Ами пробвай за Гинес и ти.Но няма да казваш 12 етажа ,а колко стъпала са изглежда по-грандиозно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мъдър

    9 0 Отговор
    Прост човек и силен вятър, нямат спиране. Глупакът не се изморява, само се поти.
  • 6 Гошо

    0 1 Отговор
    Как ще обиколиш екватора бе, ай стига сте писали глупости!?!?
  • 7 любопитен

    0 0 Отговор
    Имаше един филм - ФОРЕСТ ГЪМП . Героят тичаше от Атлантическото до Тихоокеанско крайбрежие и обратно . Следваше го ТЪЛПА ентусиасти , а той с брада , като на Библейски патриарх , продължаваше своето „кросче“ . Явно този „ентусиаст“ не е могъл да тича , затова само е крачел .
  • 8 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ако едно сърце е направило вече 2,7- 3 милиарда удара / за 70 години/ ткрудно ще го накараш да пробяга 40 000 км. ,, дори с почивки на всеки 500 метра...... Да ги тупурка крачка по крачка е по-възможно. Аз не ги извървях и наддадох с 11 кГ живо тегло... Не съм ли за Гинес ??