Last news in Fakti

9 Януари, 2021 10:35 6 676 12

Рецепта на деня: Фунийки с яйчен крем

  • десерт-
  • фунийки-
  • крем-
  • какво да сготвя

Сладко десертче

Рецепта на деня: Фунийки с яйчен крем - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

бутер тесто - 1 кг охладено

ЗА КРЕМА

брашно - 5 с.л

захар - 1 ч.ч

масло - 60 г

яйца - 3 бр.

жълтъци - 3 бр.

ванилия - 2 бр.

прясно мляко - 1 л

орехи - за поръсване

жълтъци - 1 бр. за намазване

Начин на приготвяне:

Разлистете бутер тестото и по дължина нарежете на ленти с дебелина един сантиметър. Вземете алуминиеви формички за фунийки и увийте всяка лента около тях. Сложете в тава с хартия за печене и подредете фунийките в нея.

Намажете с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин. Извадете, махнете от формите и охладете.

Направете крема като в тенджерка сложите 800 мл от млякото със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне.

Разбийте яйцата, жълтъците и останалото мляко с брашното. Добавете ги на тънка струйка, при непрекъснато бъркане при млякото. Бъркайте до получаване на гъст крем. Ароматизирайте с ванилията и махнете от котлона.

Оставете крема леко да се охлади и напълнете с него фунийките. По желание поръсете с натрошени орехи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михал

    4 3 Отговор
    С бутер, толкова, продукти да, разпилея, не мерси, моногамен съм....!
  • 2 Ако лентичките

    4 4 Отговор
    са с дебелина 1 см., то колко е широчината?

    Коментиран от #3

  • 3 Колкото акъла, ти

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ако лентичките":

    Толкова...!

    Коментиран от #4

  • 4 Ти знаеш ли какво е бутертесто

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Колкото акъла, ти":

    и как изглежда? Колко е дебело, че чак и да отрежеш лентичка с дебелина 1 см.? Как? Като блат за торта ли мислиш да го режеш? Успех в начинанието! 😉😂🤣Изказваш се много неподготвен/a, което говори за твоя акъл. Явно не си разбрал/a грешката, на която обърнах внимание, но то и за това акъл е нужен.

    Коментиран от #5

  • 5 Подготвена, съм разбира, се

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ти знаеш ли какво е бутертесто":

    Защото, бутер тестото е ронливо като го изпечеш и тогава ще ядеш въздуха на Гошету....!

    Коментиран от #6

  • 6 А и тогава

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Подготвена, съм разбира, се":

    пържи лентичка с дебелина от 0,5 см. от кора за баница. Пък въздуха на Гошету си го яж ти, щом си подготвена.
  • 7 Ами тогава

    1 1 Отговор
    Разбирай "отрежи" вместо "пържи". Не, че има особено значение.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 въпросче

    0 0 Отговор
    яйца - 3 бр.,жълтъци - 3 бр. ТЕЗИ ЖЪЛТЪЦИ ОТДЕЛНО ЛИ ГИ ПРОДАВАТ? Напишете-6 броя яйца. Жълтъците се отделят от белтъците механично.
  • 11 Лора

    0 0 Отговор
    "при непрекъснато бъркане при млякото." НА млякото,а не при.
  • 12 док

    1 0 Отговор
    Вени, с какво писа статията ,бебченце? С това,дето седиш на него ли?