Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 13:30 5 247 10

Лекар изброи признаците на безсимтомния коронавирус

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • симптоми-
  • без симптоми

Вижте как да разпознаете болестта дори да нямате характерните за нея симптоми

Лекар изброи признаците на безсимтомния коронавирус - 1
Снимка: shutterstock

Хората с асимптомно протичане на коронавирусна инфекция могат да познаят скрития ход на заболяването. За да идентифицирате неговите признаци, трябва да слушате тялото си и да интерпретирате правилно усещанията, каза Олга Ненастина, епидемиолог в Регионалната клинична болница Видновска .

Пристъпите на внезапна умора, намален физически тонус, световъртеж и главоболие и болки в мускулите или ставите могат да показват инфекция, каза тя.

В допълнение, при асимптоматичното протичане на заболяването могат да се появят проблеми в устната кухина - локално възпаление и подуване, които причиняват сухота в устата и изкривено възприемане на вкуса на храната, пише сайтът Zdrave.to.

„Някои не смятат подобни симптоми за твърде сериозни за посещение при лекар и по този начин носят болестта в относително лека форма, както се казва, на крака“, казва лекарят.

Тя добави, че в организма след асимптоматичния ход на коронавируса обикновено се образуват антитела. Според специалиста обаче това не премахва необходимостта от спазване на общоприетите мерки за сигурност по време на пандемия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    55 4 Отговор
    Симптоми на нещо БЕЗсимптомно е като да видиш нещо невидимо ‼
  • 2 Доктор Атанасов

    32 6 Отговор
    Пропагандата не спира,стига писахте глупости за да вярват хората в Ковид култа,всички белодробни болести и др ги пишат К19
  • 3 Ха-ха

    26 5 Отговор
    Запек, диария, премигване на окото, ковид е. Няма други болести.
  • 4 Оф оф оф

    15 2 Отговор
    Ще отида да вида истина ли бирата
  • 5 Анусен сърбеж

    8 2 Отговор
    Също
  • 6 Гост

    12 3 Отговор
    Смятай сега като дойде пролета и прошетната умора всеки втори със такива симптоми пък после като ни налегне летния мързел.... отърване няма ей! Но пък с короната тогава ще се оправдаваме в работата в къщи за да не пипаме нищо!
  • 7 Кочо

    20 1 Отговор
    Ужаст!
    Ако се закашляш, ти си заразен!
    Потиш се, трепериш и ставаш κρεтен!
    Редиш се на опашка пред всяка аптека,
    купуваш сто илача, тровиш се полека!
    Диета, карантина - нищо не помага
    търсиш илачи от времето на баба..!
    Стимуланти, витамини, треви, джинджифил,
    докато се превърнеш напълно в дeбил!

    Коментиран от #9

  • 8 Хахаха

    9 0 Отговор
    Всички описани симптоми ги имаме аз и колегите ми/56човека/,след нощна смяна и тежък физически труд,даже гадене от безсънието.
  • 9 Имаш

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кочо":

    талант Кочо. Продължавай
  • 10 Ханс

    9 0 Отговор
    В момента каквато и настинка да пипнеш за докторята е ковид.и никои не може точно да обесни разликата.вече грип няма само ковид.