Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 14:24 7 993 48

Дизайнерът на Рита Ора: България няма да има повод за гордост в следващите 100 години

  • рита ора-
  • дизайнер-
  • българия-
  • ново видео-
  • публично извинение-
  • скандал-
  • снимки

Мис България Вселена 2015 поиска публично извинение от моделиера

Само преди няколко дни бе световната премиера на последната песен на Рита Ора, носеща заглавието "Bang", чиито снимки се проведоха у нас през последния месец на миналата година. Част от сцените във видеото са заснети на фона на панелните блокове на квартал "Тева" в миньорския град Перник, а останалите - във вътрешността на най-големия идеологически монумент на комунистическия режим в България - паметникът Бузлуджа.

Музикалният клип на британската изпълнителка вече дни наред една от най-обсъжданите теми в страната ни, а съвсем наскоро интересът към нея придоби още по-големи размери, след като дизайнерът на звездата, създал носията ѝ за кадрите, се изказа грубо за държавата ни във виртуалното пространство, а носителката на титлата "Мис България Вселена" за 2015 г. Радост Тодорова поиска публично извинение от него, пише сайтът life.dir.bg.

A post shared by VALDRIN SAHITI (@valdrinsahitiofficial)

Как започна всичко? Подведени от приликите в някои от елементите на нашенското и албанското традиционно облекло, както и факта, че самото видео е заснето в родината ни, редица потребители на социалните мрежи първоначално предположиха, че костюмът на блондинката всъщност е български, с което очевидно подразниха неговия създател Валдрин Сахити, който е сънародник на певицата.

"Рита Ора - радостта и гордостта на албанския народ, първо отвори вратите ни към света, поставяйки Косово на картата, а сега продължава да свети силно, карайки ни да се гордеем. За този проект тя ми каза, че иска "да покаже на всички нашия традиционен етнографски стил", затова и направих този шедьовър, съответстващ на мащаба на всичко онова, което тя е направила за страната ни", изтъкна той в публикация, промотираща "Bang" в неговата Instagram страница.

A post shared by VALDRIN SAHITI (@valdrinsahitiofficial)

Думите му обаче, срещнаха неодобрението на една от потребителките на мрежата, решила да му припомни, че клипът все пак не е сниман в тяхната република.

"Косово на картата? Това е България, моята родина - едно от най-древните населени места, с култура и съкровища. Тя е рай с уникална природа. Не ви прави чест, че лъжете по този начин", написа му тя.

Дизайнерът на Рита Ора: България няма да има повод за гордост в следващите 100 години

А отговорът на Сахити не закъсня.

"Вие може и да сте на картата, но няма да имате с какво да се гордеете през следващите 100 години", отвърна ѝ той.

Реакцията му привлече вниманието на красивата Радост, която се включи в спора, изтъквайки, че мъжът е точно толкова арогантен, колкото е предполагала. Освен това тя допълни, че поведението му е срам за народа му, тъй като далеч не го представя по добър начин.

По-късно Тодорова поиска официално извинение от моделиера.

"Все още чакаме извинение от Валдрин Сахити, задето нападна България в коментара, който впоследствие изтри. Би било срамно, ако искаш да представиш страхотната си музика със скандал, с който очевидно си запозната. Снимаш с известни български символи и ги наричаш "традиции на Косово". Е, и ние сме горда нация и няма да търпим подобна обида дори и да сме твои фенове", написа тя под изображение от "Bang", качено в профила на Рита Ора, а преди минути сподели като 24-часова история екранна снимка на несъществуващите вече коментари, които са си разменили с дизайнера.

Към момента обаче няма официален коментар от екипа на звездата.

Хубавата врачанка се прочу из целия свят по време на конкурса преди 6 г., състоял се в Лас Вегас, когато водещият на надпреварата Стив Харви неволно провъзгласи грешна претендентка за победител. След като той се поправи Радост бе тази, която в суматохата подкрепи истинската победителка Пиа Алонсо Вурцбах, окуражавайки я да пристъпи напред и да приеме короната си.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арестига

    96 3 Отговор
    Към моделиер, бе, обикновен пееееераст.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ей д е е ба

    61 4 Отговор
    Рита ора? Е ба го да го е ба!
  • 4 фактите

    20 42 Отговор
    Комунягите ни завежаща грозни панелни блокове.
  • 5 Радост

    42 7 Отговор
    Ааа, ще има, ще има и то скоро Диктаторът Борисов, ще падне още през април и после радост и веселие !
  • 6 Васил

    23 24 Отговор
    Ако диктатора е на власт даже още 500 години няма да има оправия певицата просто е казала истината а тя боли.
  • 7 ГанюБалкански

    43 5 Отговор
    нетрябваше да им разрешават да снимат в тоя квартал на перник, това не символизира българия, що не снимаха някъде в родопите или някой от възрожденските ни градчета в планината ?????/
  • 8 Я не можем разбЕрем

    30 5 Отговор
    Тая що продължава да рита ора???
  • 9 Българин

    38 4 Отговор
    Както вървят нещата ,може би албанския джендър и прав ? Саш и Турция откъснаха православна земя от братята сърби и я подариха на мюсюлманите в Косово . Не се знае какво кроят "натовските ни партньори " и срещу България . Засега само искат да спрат Южен поток и Аец Белене . А утре . А ако действат така занапред ?
  • 10 От свинарника на Стефчу

    1 3 Отговор
    Мойту гажи дамски флизаше само при мене, сега и форуми знае....! (P. SНа някой да му гледам юрганите, мърсуванията и масите, шок и ужас.... аз и не желая , гнус ме е, влизам в един сайт, затова плащам голема сума за, да ми се подиграват ДМЦ.....!)
  • 11 ко са нервире ве

    5 23 Отговор
    Прав е
  • 12 Рита Ора

    28 4 Отговор
    Не я харесвам......!
  • 13 гост

    28 7 Отговор
    красива носия, ако човек е запознат с бг историята ведна ще разбере че нее нашенска , по скоро бих я объркал с гръцка , но с украшенията по главата говорят че е мюсюлманска

    Коментиран от #26

  • 14 Гладен

    24 4 Отговор
    Ето това е проблема при " ТО" !!! като му подадеш пръст ТО ти го налапва целия ,не пръста ! Най вече не се разбира Мазното ТО защо е загрижено дали България це има поводи за гордост?

    Коментиран от #20

  • 15 Факт

    26 5 Отговор
    Какво е това косово!?

    Коментиран от #19, #48

  • 16 1234

    4 16 Отговор
    Аз съм за патриотизма, но това няма нишо обшо с бедността и разпиляната държава..... Всеки черен се обижда като му го кажеш, обаче съшия живее в бяла държава с др черни и се държи пак като черен ... и цял живот се опитва да направи от бялата държава черна. е същото е.. Ние сме генетично увредени и предопределени да изчезнем 1400 г стигат явно... Като индианците и много други
  • 17 Заради такива

    12 19 Отговор
    комплексирани провинциалисти, не обичат (отбягват ги) българите в чужбина. Световно неизвестната кифла, решила да си направи PR на гърба на най-известната балканка... И ганювците без да разбират за какво става реч, се хвърлят на амбразурата. Колкото и да не ми е приятен като личност, Иво Христов е прав за 80-те процента.
  • 18 пффф

    19 0 Отговор
    Без да претендирам за добър английски, но мисля, че тоя е имал предвид, че благодарение на Рита Ора, хората са разбрали къде е Косово на картата. Нашата малка й куца сякаш английския. Иначе за последващия му коментар, го каня да дойде в Бандитска Варна, заедно с всичките жени от рода му, да стане горд "мъж".
  • 19 Българин

    21 7 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    Косово е най-голямата военна база на Вашингтон и Анкара на Балканите . Построена е върху насилствено отнета сръбска земя . Косово не е призната от страни членки на ЕС . Призната е от правителството на Гешев-Борисов .
  • 20 Функционално

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гладен":

    НеГра мотен? Не е загрижен и не му пука. Просто дава оценка.
  • 21 Ю.кортес

    3 6 Отговор
    Комплекси на провинциални народи
  • 22 Гнилоч

    21 2 Отговор
    Да преди 100 години никой не знаеше че съществува такъв народ албанци добре че бяха великите сили да им създадат държава и Косово и Албания се управляват от престъпни организации едни от най жестоките в света от там идват парите им Европа и САЩ ги подкрепят
  • 23 От помаци не очакваните добро

    5 2 Отговор
    Само лъжат и освояват тоест опитват се
  • 24 И още малко

    11 2 Отговор
    Преди това, което сте превели като отговор на дизайнера, стои и " Глупачко, не са забърквай с Косово!", но това сте й го спестили, да не я унижите допълнително!
  • 25 Обесен Язовец

    16 2 Отговор
    Да поясня. След падането на Българската империя, императрицата Косара създава нова Българска държава с главен град ДОРА / верско име означава до Бога слънце РА / . Днешното име на твърдината е Дура. Така, че албанеца някой трябва да го светне от где са Българските мотиви във албанската му носия! Не го оставяйте да наглеи, най ву го подшушняйте на ушенце!
  • 26 Обесен Язовец

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    В грешка си. Говори с факти, не пиши празни приказки. Аз се обосновах, защо в носията има Български мотиви. Държавата на Косара просъществува още половин век след падението на империята ни. Парадокса е, че Самуил е имал в наличност 7 тона злато и не е пожелал да плати на наемници за да затрие ромите. Ако го бе сторил, сега Цариградско шосе, щеше да се казва: Самуил ромо убиеца!
  • 27 Обесен Язовец

    11 0 Отговор
    При първа възможност, когато отново ни залеят с помия от Македонска страна, ще спомена и защо са избодени очите на Самуиловите воини. Нека знае народа, македонците за Българи ли са вземани от ромската империя или за марсиянци!
  • 28 Душкоу,

    14 2 Отговор
    нещата, с които се гордеем са непреходни: радушния прием на делото на Светите братя Кирил и Методий, песнопенията на Йоан Кукузел, иконопис, запазваме си вярата и традициите след 500 години робство, поети като Ботев и Вапцаров, литература и живопис от края на 19 и началото на 20, които не отстъпват на вашите, опит да реализираме един малко по-справедлив модел на управление. Сега може и да сме го позакъсали малко, щом каним такива, като тебе да снимат халтурки, ама не задълго.
  • 29 Процесор Вучков

    6 1 Отговор
    Звяра рита всява ужас и страх в панелната джунгла.
  • 30 Модел на управление

    3 0 Отговор
    Хахаха...... у жакузиту, наистина, това е за завиждане....!
  • 31 ЦСКА умре

    9 1 Отговор
    По принцип уважавам истинските патриоти, но Радост Тодорова НЕ е требвало изобщо да бъде миска. А тия шиптъри (Косово) да вземат да се застрелят, че отровиха балканите.
  • 32 123

    10 1 Отговор
    Рита Оря е искала да покаже косовските си и източно европески корени.Но Косово изглежда ужасно, та си избира също такова грозно изглеждащо место но по чисто със ужасна комунистическа архитектура в България, за да обере негативите България.Казано е ясно че клипа е правен в България,а това което е показано не е лъжа, дрехите на повечето балканци от старо време са сходни,първо са били под източно римско влияние и култура, второ под българско.
  • 33 Sky-blue

    4 2 Отговор
    Кой е тоя? Коя е тая? Тея не ги знаем. А ясно шиптъри що не ходят да се....... изодзад.
  • 34 Стефан душан

    4 1 Отговор
    Косово йе сърбия
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ВИРУСА НА

    2 3 Отговор
    БУЛГАРЩИНАТА .
    ПО СТАР, ЖИВОТИНСКО-ПОМИЯРСКИ ОБИЧАЙ, ПСЕТАТА ВМЕСТО ДА СЕ ИЗТРЕСКАТ С ЧУК ПО КУХИТЕ КРАТУНИ БЕЛКИМ НЕЩО ИЗДРЪНЧИ ТАМ ПОЧВАТ ДА ДЪРДОРАТ ЗА НЕКАКВО ВЕЛИЧИЕ ?!
    ЕЙ УРОДИ ДИВАШКИ, СЪСТОЯНИЕТО НА ВАШИЯ КОРАБ - ЗЕМЯ Е ТОВА В КЛИПА !!!
  • 37 brb

    8 1 Отговор
    Като сме п*тки без закони ще е така. Да го спрат тоя клип, а тая кривата да ходи да си снима в Косово.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Нормален

    3 3 Отговор
    Коя е Рита Ора, кой ѝ е дизайнер?
    Някакви световно неизвесни карикатури
  • 47 Той тя то

    1 1 Отговор
    Мъж моделиер ми звучи като класически оксиморон! "Мъж" под прикритие!
  • 48 болгар

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    Косово е мястот дето Крали Mарко е дал отпор на турците, отам иде и приказката закъсал си го като Mарко на Косово поле.
    Албанците за единствения народ който 3 пъти си сменя религията били са православни , после католици и накрая както им е най удобно муслита