Last news in Fakti

11 Март, 2021 16:05 6 616 3

Рецепта за вечеря: Кето лазаня

  • лазаня-
  • кето-
  • тиквички-
  • кайма-
  • какво да сготвя

С тиквички вместо паста

Рецепта за вечеря: Кето лазаня - 1
Снимкa: Shutterstock

Лазанята е много вкусно италианско ястие, приготвено от едноименната паста - широки листа, които са покрити със сос, месо и сирене, изпечени във фурната. Поради калоричността, препоръчително е да консумирате това ястие умерено, пише trafficnews.bg.

Хората, които следват кето диетата, т.е. консумират малки количества въглехидрати, не могат да се насладят на класическата италианска лазаня. Вместо това те направиха своя собствена кето версия, която има пресни тиквички вместо паста.

Тиквичките не само имат много по-малко въглехидрати от тестените изделия, но и по-малко калории. В 100 грама тиквичка има около 20 калории, докато в 100 грама лазаня има 360 калории.

Необходими продукти:

800 г кайма
700 мл доматен сос
450 г пресни тиквички
400 г рикота
300 г настъргана моцарела
90 г настърган пармезан
1 яйце
сол и черен пипер по желание
пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре тиквичките и ги нарежете на тънко по дължината. Посолете и оставете за 15 минути, за да извлечете цялата вода от зеленчуците. След това изсушете нарязаните тиквички върху хартиена салфетка или плат.

2. През това време направете месния сос: запържете каймата в тиган. След това добавете доматения сос, сол и черен пипер и запържете за няколко минути.

3. В купа смесете яйцето, пармезана и рикотата. По желание добавете сол и черен пипер.

4. Поставете част от месния сос на дъното на огнеупорен съд. Поставете тиквички отгоре, за да покриете цялата повърхност.

5. Поставете половината от останалия месен сос и половината от сместа от сирене върху тиквичките.

6. Поставете останалите тиквички, месния сос и останалата смес от сирене върху сместа от сирене.

7. Поръсете отгоре настъргана моцарела.

8. Покрийте с фолио и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. Когато изминат 40 минути, махнете фолиото и печете още 10 минути.

Украсете с листа пресен босилек и сервирайте.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рецептата

    1 0 Отговор
    Е супер..!
  • 2 Кето

    4 1 Отговор
    Това е мусака от тиквички на редове. Лазанята се прави с кори за лаза
  • 3 един шофьор

    3 0 Отговор
    Оо Вени сега видях новата снимка МНООГО си КРАСИВА искам да те гушна.