Last news in Fakti

4 Януари, 2013 11:50 1 673 4

Гражданинът Депардийовски - кинозвезда №1 на Русия

  • жерар депардийо-
  • гражданство-
  • паспорт

Полученото от Жерар Депардийо руско гражданство стана обект на жлъчни коментари от страна на британските медии, които не пропуснаха да обвинят актьора в дружба с авторитарни политици.

„Гражданинът Депардийовски“ скоро може да се превърне в най-голямата руска кинозвезда на нашето време, иронизира „Таймс“. Според изданието личният указ на президента Путин за гражданството на Жерар Депардийо е камък в градината на френския му колега Франсоа Оланд.

По този начин Путин изтъквал пред световната общественост недружелюбното отношение към големия актьор в родината му и огромната данъчна тежест за заможните хора там. В Русия подоходният данък е едва 13%, напомня Би Би Си.

„Гардиън“ обясни защо с такава охота Депардийо е станал руснак, след като се разбра, че актьорът е благодарил в открито писмо за новопридобитото гражданство и е изразил възхищението си от руската култура.

Преди да получи паспорт от друга държава, той няма право да се откаже от ненавистното му френско гражданство, предполага британският вестник.

Прочутият французин има шанс да стане и гражданин на Узбекистан, тъй като скоро ще се снима във филм по сценарий на дъщерята на тамошния авторитарен държавен глава Ислам Каримов – културтрегерката Гулнара Каримова, подхвърля британската преса. На острова припомнят, че Депардийо има и други високопоставени покровители, визирайки президента на Чечня Рамзан Кадиров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    1 0 Отговор
    За какво да храни циганите и негрите в Франция.
  • 2 ЗЛАТКО злобарката

    0 1 Отговор
    skoro i balgarite shte se otkazvat ot balgarski grajdanstva
  • 3 хитлер

    1 0 Отговор
    много правилно направи,а тези англичански драскачи от гардиън мислят че само те имат "култура"...с какво са повече от руснаците ? с нищо....
  • 4 мрм3

    0 1 Отговор
    трябваше, да поиска гражданство от Грузия. Щеше да се казва Депардадзе или Депардишвили. А и щеше да снима велики грузински вилми :Р