Боровинките са любим плод на мнозина, не само, защото са вкусни, но и здравословни. С много витамини и антиоксиданти, те са идеалната храна, особено, когато се намират във вкусен десерт, пише trafficnews.bg.
Освен вкусен, този сладкиш ще зарадва всички и с изкусителния си външен вид. Накрая го украсете с пудра захар или добавете други плодове и внесете пролетната атмосфера отвън в дома си.
Необходими продукти:
50 гр кафява захар
2 супени лъжици масло
250 гр боровинки
2 яйца, отделни белтъци и жълтъци
150 гр захар
110 гр масло
1 чаена лъжичка ванилия
180 гр брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
120 мл мляко
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте кафявата захар и маслото в малка купа, като разбърквате, докато се разтопи.
Покрийте формата за торта с хартия за печене, след това изсипете сместа от захар и масло и покрийте дъното с нея.
Добавете боровинките на един слой върху сместа от захар и масло.
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците и ги оставете настрана за по-късно.
В друга купа смесете захарта и маслото и добавете жълтъците. Разбийте добре, след което добавете ванилията.
В трета купа смесете брашното с бакпулвера и солта. Редувайки с млякото, смесете брашнената смес с жълтъчната смес.
Вземете белтъците и ги добавете към получената смес от брашно, мляко и жълтъци.
Изсипете получената смес във формата за кекс и я разпределете равномерно. Тестото ще бъде много дебело, много по-дебело от обичайното тесто за кекс.
Печете 55 до 60 минути.
Оставете тортата да се охлади във формата за 15 минути, след което я обърнете на обратно върху поднос. Не махайте формата още поне 15 минути - тъй като горещият сладкиш може да се разпадне.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
10:51 01.04.2021