Last news in Fakti

24 Април, 2021 22:30 5 947 49

Как живеят бездомниците в Лас Вегас

  • лас вегас-
  • бездомници-
  • живеят

Те отиват там, за да спечелят, да се оженят и просто да се отпуснат докрай

Как живеят бездомниците в Лас Вегас - 1
Снимкa: Shutterstock

Лас Вегас е остров на забавления, вълнения, пари и ярки светлини. Този град винаги е бил център на вниманието и е бил свързан с най-добрите преживявания и приключения за мнозина.

Те отиват там, за да спечелят, да се оженят и просто да се отпуснат докрай. Но Лас Вегас, всяка място на нашата планета, е обикновен град. И има всичко, и богати, и бедни. И дори бездомни. Кои са те и къде живеят? За това искаме да ви разкажем днес.

Стотици хиляди километри подземни тунели минават под града на греховете. Те са построени още през 80-те години за отклоняване на излишната вода от града, пише БЛИЦ.

Въпреки факта, че Лас Вегас се намира в пустинята Невада, тук вали редовно, около веднъж на 21 дни. Тоест, тунелите периодично се използват по предназначение и по протежение на тях има неистова струя вода, измиваща всичко по пътя си. Въпреки това хиляди бездомни са уредили жилището си в тези тунели.

Не са много, но живеят дълго: Страната с най-голяма продължителност на живота

Всякакви хора живеят в канализацията, както наркомани, така и общи работници. Някой загубил прехраната си, някой получил наранявания след войната, а има и има такива, които продължават да работят ежедневно, но не могат да си позволят да наемат жилище. Според жителите на подземието от 2012 г. наемането на апартамент в този град е просто нереалистично.

Тунелите имат своя собствена йерархия. Играчите и наркоманите живеят отделно в бедност, някои има по-завидно място. Всеки подрежда дома си възможно най-добре, има дори двойни легла, рафтове за книги и гардероби. Единственото, което липсва, е тоалетна. Можем да кажем, че в тунелите обитателите живеят по правилата, не крадат един от друг, внимават за общия ред.

Това е едно голямо семейство, но условията им на живот са просто ужасяващи. В подземията има плъхове и отровни паяци, антисанитарни условия, липса на тоалетна и вода. Носят я в кофи със себе си. Контингентът е много пъстър, там живеят всички, както работници, така и бандити.

Най-изобретателните обират посетителите, когато са твърде пияни. Когато обаче над града възникнат гръмотевични бури, всеки грабва най-ценното и бяга. Защото много скоро властите ще отворят каналите и хората просто ще бъдат измити. Всеки път някой няма време да напусне уютните си апартаменти и това забавяне коства живота му.

Всички постоянно говорят за това гето, правят документални филми, но нищо не променя ситуацията. Разбира се, някой успява да избяга от бездната на опасните тунели, но не всеки. Повечето от тях са стигнали там заради пристрастяването си и могат да започнат нов път, само като се излекуват от него.

Поглеждайки снимките на гетото, човек може да разбере, че живеещите там са на много различни позиции, някой изгражда семейния си живот, а някой живее последните си дни. Но всички те живеят там.

Хиляди бездомни хора, под града на греха, далеч от шум и забавление, всеки ден на прага между живота и смъртта. Това е другата страна на реалността, за която мнозина не подозират.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    64 13 Отговор
    Веднага да се махне статията,ааааа.Това е лъжа и манипулация от Путин,как може така. В Сащ най демократичната държава се грижат добре за кравите си,всеки живее добре има си дом и това е долна лъжа.
  • 2 Камикадзе 🛩

    46 8 Отговор
    Като в София значи. Ето ви я „демократичната” америка, която толкова ни дават за пример......
  • 3 какъв рай

    59 4 Отговор
    Нe ca мнoгo, нo живeят дългo: Cтрaнaтa c нaй-гoлямa прoдължитeлнocт нa живoтa.Вcякaкви хoрa живeят в кaнaлизaциятa, кaктo нaркoмaни, тaкa и oбщи рaбoтници. ПО ГОЛЯМА ПР0СТ0ТИЯ ,СКОРО НЕ БЯХ ЧЕЛ ТУК :)
  • 4 Asdfg

    43 2 Отговор
    Лелеееее Венелинооооооо,колко неграмотно си го написала!!! 😮 “... ще отворят каналите и хората просто ще бъдат измити.” ?!? Ще бъдат измити...и още куп недомислици пишеш. Ужас!

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лорчето

    16 4 Отговор
    И аз живея в кочина ....!

    Коментиран от #14, #21, #46

  • 7 USA

    33 13 Отговор
    Какви работи пишете, нашите соросоидчета инфаркт ще получат - това в САЩ в Лас Вегас да има бездомни - те всичките опорки за изостаналата Русия паднаха - не може според пропагандата в най-богатата страна в най-богатия им град да има биздомни.

    Някoй зaгубил прeхрaнaтa cи, някoй пoлучил нaрaнявaния cлeд вoйнaтa, a имa и имa тaкивa, кoитo прoдължaвaт дa рaбoтят eжeднeвнo, нo нe мoгaт дa cи пoзвoлят дa нaeмaт жилищe.

    Уви виждал съм ги в Ню Йорк или Чикаго или в Бостън - живеят под мостовете, в канали, в малки задънени улички, в метрото и на всякъде. Полицията ги гони но те пак се настаняват - ветераните от войните са най-много. Тях ги разселват принудително.

    Американската мечта - но нашите соросоидчета са ходили най-много до Козяк - пожелавам им да отидат в любимата им Америка.
  • 8 амиш пипъл

    19 7 Отговор
    Бездомниците от сащ се избиха за билети за софия,където се живее so good.
  • 9 бай Киро

    33 0 Отговор

    До коментар #4 от "Asdfg":

    Не бих казал,че го е написала неграмотно.Тя нищо не е писала,а е ползвала гугъл преводаяката и се е получило това нечленоразделно творение.Явно нивото на образованието ни тотално се е сринало.Ум не ми го побира как е завършило журналистика това момиче.Казвам го от позицията на човек на когото учението никога не е вървяло по вода и дори не съм си помислял да кандидатствам след СПТУ-то.Иначе по темата...бездомници в щатите има бол.Тъжна статистика но факт.

    Коментиран от #13

  • 10 324

    25 0 Отговор
    Ами те и нашите бездомници са си устроили "прекрасен" живот в тунелите под сточна гара и централна..Та не знам защо ни занимавате с бездомници те в Лас Вегас? Според вас в САЩ дори да си бездомни е върховно? Хайде да не пиша какво мисля за мисирката.
  • 11 010101

    36 0 Отговор
    "Стотици хиляди километри подземни тунели"
    Добре бе, четете ли си въобще небивалиците които пишете?
  • 12 жОрналист

    24 0 Отговор
    Журналистиката ни е на дъното, копират и превеждат статии от CNN с google преводач и за това им плащат, жалка работа.....
  • 13 факти

    23 0 Отговор

    До коментар #9 от "бай Киро":

    Това ,,момиче,,колко банана е изяло докато е почнало да ни учи на ум и разум,не е истина!
  • 14 Blackthorn

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лорчето":

    В кочината София ли Лорче? Аз пък избягах от нея :)

    Коментиран от #22

  • 15 Диверсант

    9 9 Отговор
    Възхитен съм от смелостта на Маринова и от публикацията..... Да, колкото и да не им се вярва на джендер соросоидните еврогейци, това е голата истина за любимото ви кралство на хамбургера.. Гледах документален филм точно от тия дупки... Незнам дали неможе да се намери в нето. Точно ситуацията над земята и какво има под казината. 100 %. ИСТИНА., БРАВО ВЕНИ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иначе редакторчето

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Asdfg":

    под всяка статия за ИТН с претенции "бел.на редактора"!Пфу!!!
  • 18 стотици

    15 2 Отговор
    Стотици хиляди километри тунели ?
  • 19 То хубоу за нея

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "2665":

    Ама где е редакторчето да редактира тъпотиите й недомислени?Тоз редактор освен да пише "бел.на редактора" под статии за ИТН,въобще работи ли???????
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалист

    8 3 Отговор
    Наркомания, алкохолизъм и хазарт - еднакво силни пороци. Има ги навсякъде по целия свят, не само в Америка. Обхавнат ли те веднъж, много трудни, на практика невъзможо е да се отървеш.
    А при военизираните държави като САЩ и Русия пък имат и проблем с ветераните от войните, психиката на тези хора безвъзвратно се уврежда.
  • 25 Перко

    12 1 Отговор
    Дължината на екватора е около 40 000 км. Под Лас Вегас имало стотици хиляди километри тунели !!!Ае стига!

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ивел

    14 4 Отговор
    Нашите с промити мозъци и предателите които вечна се прекланят особено на Американците не могат да повярват,че това е истина. Един случай; Трима приятели от много години се разбрахме да се срещнем след като се събрахме си приказвахме към нас се приближиха двама полицаи като единият остана на 2-3 метра и се спря и леко си приближи ръката към пистолета си ( бях обърнат към тях и не знаех,че при нас идват) първият дойде при нас и ни каза да се "разпръснем" не разбрах и го попитах- Защо? " Имате ли разрешително? Спогледахме се нищо не разбрахме.Втори път няма да повторя нямате право по-вече от двама (2-ма) 15 минути да стоите на обществено място без разрешение" не разбрахме и бяхме принудени всеки да тръгне в различни посоки.По-късно се научихме,че те са си помислили събираме се ,че ще протестираме незаконно а трябвало разрешително( мнозина в България ще ви кажат,че всеки в Америка има право и когато си иска може мирно да протестира е свободно) . .

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Диверсант

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "ивел":

    Сега за по сигурно закачиха маските и на разстояние метър.. Нищо чудно скоро време ако се забележат двама на по късо застояние да ги застрелват
  • 30 мдаааа

    5 4 Отговор
    И докато един мармот завива шоколада , гледа един мармот , който жули самогон ..
  • 31 Аха

    1 3 Отговор
    Поне дрехите им не са толкова мръсни , колкото на нашите...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ми ,

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Разбира се ... Ама , не може все да ни харесва ... Абе , тоя сатър колко време го размахваш вече ? Сигурно от толко точене е останала само дръжката ..

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 реалист

    7 1 Отговор
    виждал съм ги не живеят по-зле от българските пенсионери

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Фантастмангорист

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "реалист":

    И къде ги виде бе , Йорист ?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Афро Амер

    6 0 Отговор
    Кво ми пука на мене за Лас Вегас. Аз ще ставам негър в щата Алабама. Чичко Шорош ми даде пари за из път.
  • 40 Камикадзе ⚜️

    0 0 Отговор
    Йо! Блек Джек , лоша работа!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 София

    1 3 Отговор
    Така ще живеят и Галева,Хаджигенчов и Бабикяната след края на това народно събрание.
  • 43 Лозунг

    4 0 Отговор
    Американските бедни, най- богатите бедни на планетата.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Да бе

    1 0 Отговор
    Питайте ХЕРО Мустафа, тя е вътре в нещата и ще знае,що трябва да ГАДАЕМ,но предполагам,че наистина има бездомни в каналите.
  • 46 Само да питам

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лорчето":

    Глупости ,видяла си кочина,щом пишеш тук,значи имаш телефон,компютър и не, не се оплаква.

    Коментиран от #49

  • 47 kjl

    2 0 Отговор
    Не са много, но са хиляди!!! А колко според автора са Много???? Милиони?? Стотици милиони??? Колко??
  • 48 Херо Мустафов

    4 0 Отговор
    Статията е руска провокация! Всеки американец живее в имение с басейн, яде всяка вечер в ресторант, кара джип 5 хил. кубика и няколко пъти в годината почива на Сейшели и Малдиви!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.