Last news in Fakti

29 Април, 2021 00:30 39 248 90

Най-често задаваните въпроси за аналната стимулация с бът плъг

  • бът плъг-
  • анален секс-
  • стимулация-
  • въпроси

И техните отговори

Най-често задаваните въпроси за аналната стимулация с бът плъг - 1
Снимкa: Shutterstock

Аналната стимулация е любопитна тема, която вълнува много хора, готови да преборят табуто! Sexwell.bg представя отговорите на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с популярните за анална стимулация бът плъгове.

1. Какво е бът плъг?

Анален разширител, анална тапа, бът плъг / butt plug, анално дилдо и т.н. са все нарицателни за този вид анална играчка. Тя прави точно това, което името ѝ подсказва: запушва дупето. Основната функция на тази играчка е да носи наслада и да подготви ануса за по-сериозен тип игра.

2. Как да разбера кой бът плъг е безопасен и кой-не?

Има три правила, които никога не бива да пренебрегвате, по отношение на аналният секс. Те са:

широката основа - винаги използвайте анален разширител с широка основа. Тя ще предотврати навлизането на играчката твърде дълбоко в ректума. Не мислете, че изваждането оттам е лесно, само защото по принцип нещата "излизат" от ануса: дебелото черво е нагънато и влезе ли твърд предмет там, той може да се отстрани само оперативно - което е скъпа, болезнена и доста неловка процедура.

гладката повърхност - качествените секс играчки за анален секс се отливат по калъп и нямат ръбчета от слепване. Ако по аналният ви разширител има ръбчета, те могат да наранят ректума и да ви създадат проблеми.

материалът, от който е изработен - добре е да заложите на секс играчка, изработена от чист силикон, метал или боросиликатно стъкло - те са изключително гладки, непорести (не задържат миризми и бактерии) и се почистват много лесно. Евтините секс играчки от Jelly и други примесени меки материали могат да отделят вредни химикали в тялото, а и са изключително порести, съответно при неправилно съхранение могат да развият бактерии и неприятна миризма.

3. Как да избера бът плъг, ако съм начинаещ/а?

Нашият съвет е да се насочите към анален разширител с по-компактни размери. Нещо с дебелината на един/два пръста за най-предпазливите; Или малък анален разширител за по-смелите.
Възбудата може да ви накара да се полакомите за размера, но ще е най-добре наистина да започнете с малкия размер.

Относно вида играчка - има невибриращи и вибриращи анални разширители. Вибрацията спомага за по-силната възбуда и за отпускането на сфинктерните мускули, но не е задължителна. Тя е по-подходяща при мастурбация и секс. За продължително носене е по-добре да изберете невибрираща играчка.

4. Как се поставя и изважда бът плъг?

Ключово за всеки тип анална стимулация, е това да сте отпуснати. Аналният разширител следва да е покрит с обилно количество подходящ анален лубрикант (повече за това в следващата точка). Така той лесно ще се плъзне между сфинктерната тъкан, а широката основа ще го застопори намясто. Повечето анални разширители имат тънки вратлета, за да позволят на сфинктера да се затвори около тях.
Ако избързате със слагането, е възможно да усетите дискомфорт или парене. Дайте си време и се отпуснете.

Изваждането се случва, като хванете широката основа, отпуснете мускулите на дупето и леко издърпате навън играчката. Имайте предвид, че ако е стояла твърде дълго време, изваждането може да е леко некомфортно. Повече за това в точка 8.

5. Как да избера подходящ лубрикант за моя бът плъг?

Анусът, за разлика от вагината, не произвежда собствено овлажняване. Какъв лубрикант ще изберете зависи основно от това каква е материята на аналния разширител. Правилото е много лесно - не събирайте силикон със силикон на едно място.

Силиконовият лубрикант е страхотен за анална игра, защото овлажняващият ефект издържа много по-дълго от тези на водна основа. Проблемът е, че силиконът разгражда друг силикон, ако се докосва до него. Тоест, ако използвате силиконова играчка, вземете лубрикант на водна основа.

Стъклените или метални тапи са съвместими с всякакви лубриканти.

6. Колко време мога да нося своя бът плъг?

Това е доста спорен въпрос.
Със сигурност в началото не трябва да прекалявате - половин-един час са достатъчни за да усетите какво е. Носенето на бът плъг през целия ден не е фатално, но може да доведе до различни проблеми, тъй като кръвоносните съдове се притискат, а и тазовите мускули подлежат на натоварване. Повече за това в точка 8.

По отношение на комфорта - аналните разширители с тънка основа тип "усмивка", са по-подходящи за продължително носене, тъй като застават между бузките на дупето. Кръглите широки основи могат да започнат да убиват след повече от час носене.

7. Мога ли да нося бът плъг, докато спя?

Не е препоръчително, главно защото няма да усетите нищо, а мускулите ви ще се натоварват. Повече за това в следващата точка.

8. Какво може да се случи, ако нося анален разширител твърде дълго?

Накратко - хемороиди и други наранявания. Натискът от аналния разширител ограничава кръвопотока в тъканите. Също така, който и лубрикант да използвате, ако не нанасяте още през определен интервал от време, мястото около играчката се пресушава и отстраняването после може да е болезнено.
Мускулите, които задържат плъга, могат да се изморят. От една страна това е ок за анален секс, защото дупето ще е отпуснато, но от друга - аналният разширител се задържа по-трудно... а с това и други работи.

9. Мога ли да нося бът плъг, докато съм бременна?

Понякога традиционният секс е некомфортен по време на бременност и някои жени го заместват с анален. Ако бременността не е рискова и няма здравословни проблеми, не би следвало да е проблем да се ползва бът плъг, но консултацията с наблюдаващия лекар е препоръчителна. Основните проблеми, които могат да възникнат от носенето на плъг по време на бременност, са запек, хемороиди или бактериална инфекция.

Не бива да се използват анални играчки, ако страдате от плацента превия. Носенето на плъг може да увреди нискостоящата плацента и това да доведе до кървене. Като цяло, при плацента превия всякакъв вид секс е забранен.

10. Мога ли да ползвам бът плъг, докато ходя до тоалетна?

По голяма нужда - определено ще трябва да го извадите.

Препоръчително е да извадите аналния си разширител, дори ако става въпрос за ходене по малка нужда. Когато човек ходи до тоалетна, той отпуска тазовите си мускули. Аналният разширител може да падне в тоалетната и в зависимост от материала, от който е изработен, може да се повреди или пък да счупи керамиката. Ако много държите да го носите, докато пишкате, придържайте го с ръка за основата.

11. Ще остане ли анусът ми разширен завинаги?

Екстремното анално разширяване се практикува от някои хора, но за да се случи това е нужно много, много време и тренировки. Възможно е след носене на бът плъг анусът да изглежда малко по-разтворен отпреди, но след няколко часа ще се върне към нормалното.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    17 32 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че всичко по темата е строго ИНДИВИДУАЛНО според плуга който в този случай явно е бът като бях малък дядо ми ГЕНЧО ореше градината с плуг ама обикновен все пак ас одобрявам това нещо защото в него има РОМАНТИКА но не виждам каква е връзката с секса а щом ас не го разбирам при все че съм толкова ИНТЕЛИГЕНТЕН явно е НЕРАЗБИРАЕМО и да кажа и друго ВАЖНО нещо сигурно много от вас са очаквали с нетърпение моят истънчено ФИЛОСОФСКИ коментар снощи и са се чудили и притеснявали ЗАЩО не писах ами защото с моята вече съпруга ВЕСИ от дълго време обмисляхме да купим женско морско свинче за да може домашния ни любимец морско свинче АЛФОНСО да не се чувства САМОТЕН и вчера му намерихме другарка естествено я кръстихме ИЗАУРА но трябваше да мисля как да ги преградя с стъкло та хем да се виждат и опознават хем да не започнат да правят ЛОШИ неща бес да са се опознали и не ми остана време за писане тук

    Коментиран от #12, #22, #23, #40, #42, #45, #55, #59, #61, #78, #79, #89

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Въртолумей Хахов

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    И колко пъти си задоволил жена си ,като си толко интелигентен ?

    Коментиран от #21, #58

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "Въртолумей Хахов":

    ами ас всеки ден й подарявам рози господине и гледаме РОМАНТИЧНИ сериали като се държим за ръце винаги съм РОМАНТИЧЕН с нея така че тя е една щастлива жена защото всяка жена обича РОМАНТИКАТА

    Коментиран от #24, #26, #57, #60

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Въртолумей Хахов

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Тя кога свършва, до като се държите за ръце или до като гледате филми ? Защото, до колкото знам жените свършват по други причини.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Абе според

    10 0 Отговор
    мен е важно да сме живи и здрави.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 жоро

    6 2 Отговор
    перверзия
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Село Казанлък

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Не плуг за оране а ПЛЪГ. Има разлика , нали си прочел статията или само на бързо . Както винаги , а свинчетата няма нужда да се опазнават . Това са животни при тях е инстинкт ,секса за създаване на поколение . Да се опознават морски свинчета , хаха . Напиши нещо по темата ,която едоста порно даже извратена , кой ненормалник , ще си завира предмети в задника . Но знам за случаи , капачка от дезодорант завряна по време на секс в мъжкото дупе . И останала там става въпрос за sex между мъж и жена ,малко разнообразие в леглото . Я кажи нещо за това . Романтико.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гост 666

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    А секс кога , когато ти решиш след 5-6 години . Когато изгледате всички романтични глупости и се настройш за SEX. Стига я дръж за ръка има и други неща по жената за държане и пипане .
  • 58 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Въртолумей Хахов":

    Той кара на платонична любов . За другата още го е страх . Романтиката е важна , секса е само за направа на деца.
  • 59 Замбо

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Очакваме поредните ти смехотворни , безсмислици . Къде видя тази Философия . В статията пише ПЛЪГ, не плуг за оране има разлика . И каква романтика има да гледаш как се оре нива . Няма никакъв смисъл във вашите мисли , как само ги редите от едно на друго . По темата брато , какво мислиш за тези допълнителни неща в любовната игра , ще ги използвали като решиш да правиш секс .А също това не е форум за домашни любимци .

    Коментиран от #62

  • 60 Зик.

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Стига с тази романтика , и държане за ръце . Какво я държиш стискай по нея има за стискане . Сам се сети тя гледа ти действаш.Толкова ли си паралия ,всеки ден рози . Или вярно там е пълно може да си откъснеш от всяка градина . Но трябва и други неща щом си женен жената си иска . Не оже да я кара на ,цветя филми и държане за ръка . Ако я караш така ще ти избяга след време .И пиши по темата какво мислиш за такова стимулиране . А забравих ти не правиш секс . Щом и морското свинче си разделил за да се опознае със новата си дружка ясно . Животинката ще го кара само на животинска романтика .Без секс като вас .
  • 61 Масаон

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    00:36 точно време когато си писал . Пак неграмотно и неща нямащи нищо общо с темата. Не спиш а чакаш поредната статия да се образоваш на тема извращения в секса . Това става пробвай може да ти хареса . А не да държиш куклата за ръка и да гледате романтични глупости . Нас не ни интересува твойте свинчета какво ги правиш , за тях има форуми за любимци . И не си чел като хората не става въпрос за плугове или рало . А за Бът Плъг . Чети бе момче или ти се е спало тогава . Що не коментираш по късно няма да ти избяга статията .Бъден ще я прочетеш по внимателно , и няма да пишеш безсмислици.
  • 62 Тако вако

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Замбо":

    Така, ФАКТИчески са го измисли. И всички вие, ФАКТИчески, всяко сабале си отговаряте.
  • 63 Лорчето

    4 1 Отговор
    И аз искам бът плъг !!!
  • 64 Добре дошли при бай Марин!

    6 2 Отговор
    Чете със интерес бай Марин хорската простотия и се кефи на макс.Абе чеда мои,що се не челастрите,ами на няква застяряваща кифла статиите порнографски четете тъдява?
  • 65 един от многото

    13 4 Отговор
    Вени а как една дама с бът плъг , пръцка?
  • 66 Брат Пит

    14 5 Отговор
    Ма Венче,ти си си сменила снимката ли бе душицо!?И къде е сега кривото изгнило зъбче от предната симка,на което що злобарки съм изблъскал,а?Ееее, то бива,бива ама...Повече няма да те чета,да знаеш!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Нико

    6 0 Отговор
    И при двете бременности жена ми искаше да правим анален секс. Нямаше проблеми.

    Коментиран от #88

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Днн

    4 4 Отговор
    Ужас отвратителна статия
  • 76 АЛОУ

    2 2 Отговор
    СЕМ!!!!!!!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 до колегата

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    колега, ти ползваш ли редвоно анален разширител?

    успява ли да ти се свие свинкетра или все разширен седи?

    виждам статия е била полезна за вас все пак
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пенчо

    7 1 Отговор
    Изключително анал-итична статия!
  • 82 Ай сеа

    9 3 Отговор
    Триеш коментари, но Вeнa пак е KУРBA
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 И аз да кажа

    5 3 Отговор
    Венче, има ли бът плъг с камертон? Щото като пръцкам, да мога да си настройвам китарата 🎼 🎸 ?
  • 85 vasik atanasova

    2 3 Отговор
    безинтересни неща вече се пишат от венелина
    бъг блък да ви каже
    едни път вървете в тоалетната когата жена ви е ходила и не си е
    пуснала водата и ще видета плък бъг и точка с тази тема
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Митко

    4 3 Отговор

    До коментар #72 от "Нико":

    Ползвайте зехтин ние с жена ми сме много доволни.Може и да не ти се вярва но го вкарвам целия,от зехтина се отпуска кожата и мускула на ануса
  • 89 Професора

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Абе на този или му забранете да коментира или го утрепете по добре ,отървете го от простотията му.
  • 90 Ох ли

    1 0 Отговор
    Вадете ги тези играчки котато сте в НС беее