Необходими продукти:
1 кг пресен спанак (може да използвате и замразен)
4 яйца
1 връзка зелен лук
200 мл прясно мляко
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици олио или зехтин
200 грама сирене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го нареже на тънки ивички. Не премахвайте дръжките от листата, защото в тях концентрацията на полезни вещества е най-висока, пише actualno.com. За 2-3 минути бланширайте спанака във вряла вода, след което го извадете с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди.
Нарежете лука на ситно. Изсипете олиото в тавичката, в която ще приготвите суфлето. Прибавете отцедения от водата бланширан спанак. Добавете накълцания лук и сол на вкус.
Разбийте яйцата. Прибавете млякото и брашното към тях. Разбъркайте сместа, докато всички бучки се разтворят напълно. Прибавете яйчена смес към спанака. Добавете и натрошеното сирене. Разбъркайте добре.
Печете в продължение на 20-30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Поднесете суфлето с кисело мляко или таратор.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ей туй
17:16 26.05.2021