Last news in Fakti

27 Май, 2021 16:05 5 518 4

Рецепта за вечеря: Панирана риба с бира и специален сос

  • риба-
  • панирана-
  • бира-
  • какво да сготвя

Рибни хапки с хрупкава коричка

Рецепта за вечеря: Панирана риба с бира и специален сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг филе от бяла риба

1 чаена чаша брашно

около 300 мл бира

2 супени лъжици кокосо­во брашно

сол

брашно за овалване

олио за пърже­не

За соса:

1/3 чаена чаша сметана

1/3 чаена чаша майонеза

1/4 чаена чаша ситно нарязани маслини

2 супени лъжици доматен сос

Начин на приготвяне:

Към пресятото брашно постепенно се прибавя бирата и се разбива, докато се получи гладко тесто. Накрая се прибавят кокосовото брашно и щипка сол.

Рибата се нарязва на хапки, които се овалват в брашно.

След това се потапят в биреното тесто и се пър­жат в сгорещено олио, докато получат хрупкава ко­ричка. Изваждат се, отцеждат се от излишната маз­нина и се поднасят със соса, приготвен от сметаната и майонезата, разбити със ситно нарязаните масли­ни и доматения сос.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редовен трол

    4 0 Отговор
    А с ракия не става ли ?

    Коментиран от #2

  • 2 Рибарски

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "редовен трол":

    Става и с ракия. Ама аз повече обичам рибата да е пържена и в компанията на студена бира.

    Коментиран от #3

  • 3 Разбирач

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рибарски":

    Разбира ти на тебе тиквата от пържена риба...най-хубавата риба е приготвената на ''въглен''..може и на керемида. Стига с това пържене бе, че и с олио. А най-добре е да се полива с изстудено бяло Пелопонеско винце...
  • 4 Ей туй

    0 0 Отговор
    ще го ям