Необходими продукти:
350 грама кайма смес
1 глава лук
140 грама царевица от консерва
2 яйца
2 1/4 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица изгасена сода
1 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша настърган кашкавал
1 чаена лъжица нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване на формите
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Вземете формите, в които ще ги печете и ги намажете с малко олио. Ако използвате силиконова форма за мъфини, тази стъпка може да я пропуснете.
Започнете с подготовката на сместа. В купа поставете каймата и към нея добавете царевицата, лука и магданоза, които предварително сте нарязали на ситно. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, така че вкусовете на всички продукти да се смесят.
Вземете друга купа и започнете с разбиването на течните съставки. Налейте млякото, олиото и яйцата. Разбъркайте старателно и едва след това прибавете брашното и содата. Бъркайте отново, докато не се получи меко тесто за кексчета.
Вземете супена лъжица и гребнете от сместа. Нужно е да запълните половината от формичките за мъфини, които ще използвате. След това сложете по малко от плънката с кайма и отново добавете от сместа за кексчета. Накрая поръсете с кашкавал. Печете в предварително загрятата фурна за около 20 минути или докато кексчетата не хванат златист загар. Задължително ги похапвайте топли в компанията на чаша айран, съветва Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Благодаря....
16:53 28.05.2021
2 Ей туй
00:53 29.05.2021
3 Ахмед Доган
07:14 29.05.2021