Last news in Fakti

6 Юни, 2021 14:38 8 618 76

Тъжната причина да се ваксинира Михаела Филева

  • михаела филева-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • певица

Близък до певицата вече бе покосен от коварната болест

Михаела Филева сподели, че си е поставила ваксина срещу COVID-19, а причината е повече от тъжна. Певицата решава да се имунизира малко след като майката на приятеля ѝ умира от коронавирус. Тя се притеснява, че болестта може да я застигне. Затова предприела мерки, с които да намали риска да пипне коварния вирус, пише HotArena.net.

„Ваксинирах се. След като се върнах на сцената вече се срещам с много хора, се притеснявам. Не съм се сблъсквала със заразата. Скоро тръгвам на турне и не желая да пипна вируса. Ваксинирах се, за да се предпазя“, обясни чаровната певица.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    53 24 Отговор
    Лошото е ,че можеш да подведеш и другите с това...Жалко..
  • 2 Майна

    36 20 Отговор
    Джоел Р. Калман, ръководител на разработката на софтуер за Oracle APEX, почина от "covid" само дни след получаването на втората си иРНК инжекция за коронавирус на Wuhan (Covid-19).

    На 26 март Калман написа в туитър на своите последователи, че е получил първия си китайски вирусен изстрел и се гордее, че е създал „v-safe“, инструмент, базиран на смартфон, за да напомни на другите също да получат своето.

    Около месец по-късно, точно по график, Калман получи втората си инжекция Wuhan Flu и впоследствие почина на 25 май, което накара Oracle и основните медии незабавно да обявят, че е починал от „covid“.

    „С разбито сърце споделяме, че Джоел Калман е починал от Covid-19 на 25 май“, написа Oracle APEX

    Коментиран от #11

  • 3 XYX

    36 25 Отговор
    Добре дошла в отбора на магнитните маймуни !
  • 4 Акфодньл

    29 21 Отговор
    Много тъпо оправдание. Особено вашите приятели вече са в безбройния списък.. не знаеш вече имената им. Та следващият може да е ОК.
    Ако комшията беше починал щеше ли да ти пука толкова? Или касиерката, аптекарката, чистачката на блока???
  • 5 жфгцхйкл;

    15 38 Отговор
    Добрутро! Михаела Филева открила топлата вода...
    Ние всички затова се ваксинираме.
  • 6 Ще я погребем и нея

    27 24 Отговор
    Нали се е подписала че е информирана...
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    27 21 Отговор
    Да-а-а, значи маските и ваксината са по-сиилни от Господ, така ли бе миличко момиче? Е, ми тогава "ДОКТОР здраве да Ви дава" за мъдрите слова! Амин.
  • 8 🤔🤔🤔🤔🤔

    17 19 Отговор
    Каква е пък тая 🐔
  • 9 Ваксиниран

    28 41 Отговор
    Всеки трезво мислещ човек при първа възможност се ваксинира така е в цял свят. Разликата при нас е,че трезво мислещите хора невярващи на търтите терори е в пъти по-малак отколкото в другите страни. За съжаление и всички останали плащаме за това.

    Коментиран от #13, #27, #30

  • 10 Шопо

    27 18 Отговор
    Еврейска измама продължава !!!
  • 11 Барба Ганьос

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    А Лари добре ли е, майна?
  • 12 Майна

    21 20 Отговор
    Последните официални данни за Европейския съюз, които рядко се признават от основните медии, показват следното:

    От края на декември 2020 г. до 22 май 2021 г .:

    12 184 смъртни случая и 1 196 190 наранявания след инжектиранията с четирите експериментални препарата за КОВИД-19 (Moderna, Pfizer-BionTech; AstraZeneca и Johnson & Johnson’s [Janssen]). Сериозните наранявания са от порядъка на 604 744 (т.е. повече от 50% от всички наранявания).

    Коментиран от #22, #24

  • 13 Барба Ганьос

    15 22 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран":

    Е то защо мислиш, че сме последни във всичко. Матряла е прост, ама прост та дрънка!
  • 14 Д-р Лъчо Герп

    21 10 Отговор
    И за спин да се вакцинира 😁🇻🇳🚾
  • 15 Майна

    23 16 Отговор
    Чудя се защо ми слагате минуси , като това , което съм изнесъл е официална информация, реалната един американски медик заяви , че е 10 пъти повече...

    Коментиран от #17

  • 16 123

    22 16 Отговор
    Какво ме интересува че някой се е ваксинирал? Заблудени винаги е имало.
  • 17 Защото няма логика в тъпите им тикви

    15 12 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    Всички са копия на злобния и крадливия Буда от Банкя, затова не се хаби да им вадиш факти, които сами са длъжни да си потърсят
  • 18 Ковида

    24 16 Отговор
    БОли ме фара, че се е ваксинирал.Да си бере гайлето като е проста.Аз няма да се бода, ако ще и автомат да ми заредят до челото!!!
  • 19 Гръч

    18 16 Отговор
    Отдавна се сблъска с ковида и да се ваксинирам е пълна глупост и извращение.Да признавам изкарах го като тежък грип и не е нещо супер ново,но затова сам си бях виновен,защото се изкъпах и тръгнах на пазар при минус 10 с вятър и ганьовски инат.Теста показа ковид а можеше да пукна и от менингит или пневмонията.Нямам вяра на тези ваксини моя близка се ваксинира от страх и след втората на файзер почнаха проблемите предстоят скенер и др.Докторите вдигат рамене
  • 20 XXX

    12 11 Отговор
    Тази ако желае мога и аз да я ваксинирам.
  • 21 Гръч

    19 17 Отговор
    Знаете ли колко много ваксинирани са получили нежеланите странични ефекти и не споделят нито отиват на лекар
  • 22 Ваксиниран

    18 25 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    В света са поставени повече от 2 милиарда дози вече. Повече от 10% от населеното на света е ваксинирано и то главно в най-развитите страни. Ако имаше сериозни проблеми сигурно вече из океаните щяха да плуват навсякъде трупове, но такова нещо няма. Това с страничните ефекти са пълни глупости.
    Колкото да починалите да те са починали и ще починат още много други, но не заради ваксината. В тази възрастова група хората с тежки заболявания си умират и без ваксини. Когато ваксиниращ много хора в тези възрастови групи е напълно естествено да има починали след ваксинирането и то много. Никой не очаква,че ваксината да гарантира безсмъртност, че новината за починалите да и се предава някакво значение.
    В много случаи страничния ефект е като натъртено място там където е поставена инжекцията и отшумява за по-малко от денонощие. При някои хора дискомфорта е малко по-голям и има лека болка или лека температура , но нищо страшно. Всичко друго са просто спекулации. Да има единични случаи на по-тежки и сериозни алергични реакции, но теса по няколко човека на милион. И обикновено това са се хора които има проблеми с алергии към много неща по принцип.

    Коментиран от #23, #47

  • 23 Ами то има океан от умрели и увредени

    18 16 Отговор

    До коментар #22 от "Ваксиниран":

    От тия инжекции, но защо не го показват по купените от кил гейтс медии, също ще са бъдещи жертви на плановете на последния...Колко около мен умряха от тия инжекции, на една жена дори кракът й отрязаха заради тромб и после умря...да си го чул някъде, никъде ги показват тия неща...Само една от съседките засега не показва признаци след инжекциите, явно при нея теансфекцуяра не се е получила, но ще я наблюдавам с времето...Днеска ми даде нещо местно от нея, не посмях да го ям, по документи на пфайзер биооръжието Спайк се отделя от ваксинираните и при вдишване е неваксиниран уврежда органите по същия начин , блокирайки необратимо АСЕ2 рецепторите в сърце, бял дроб, рндотелни клетки или ъ.н.

    Коментиран от #25

  • 24 Ваксиниран

    14 18 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Дори и всичките 12 хиляди смъртни случая да се докаже, че са причинени от ваксините което не е така защото подозрения и доказателства са нещо много различно при повече от 200 милиона човека получили поне една доза риска за смърт пак е нищожно по-малак от риска за смърт при среща с вируса. Само в България починалите от вируса са вече повече 17 хиляди, а в целия Европейски съюз колко са?
  • 25 Ваксиниран

    16 20 Отговор

    До коментар #23 от "Ами то има океан от умрели и увредени":

    Да бе има аз не познавам нито един.
    Познавам лично обаче 12 човека които се разболяха от ковид някои с много леки симптоми други с по-тежки някои с много тежки. За съжаление и един които почина. Познавам лично и 29 човека които са се ваксинирали. От тях нито един не е имал някакви сериозни оплаквания след ваксинацията, огромната част даже и никакви. От тези 29 човека нито един не се разболял от ковид за мен личната статистика е най-показателната добре е човек да вярва първо на това което вижда с очите си около себе си, а след това на безумни спекулации тиражирани масово.

    Коментиран от #28, #29, #76

  • 26 Кой и каза

    16 14 Отговор
    Че ваксината предпазва да не пипнеш вируса.?! Отдавна заявяват всички мозъци, че предпазва ваксината само ако се заразиш по леко да изкараш, но не предпазва нито от заразяване нито от пренасяне 😡😡😡
  • 27 Ковид ИНЖЕКЦИИТЕ не са ваксини

    20 16 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран":

    Ние, отговорните и интелигентни хора, се ваксинираме. Но с истински и изпитани във времето ваксини, одобрени в България и Европа по стандартната процедура. А химията, която инжектират уж срещу ковида, все още не е минала одобрението и регистрацията по стандартната процедура със стандартните изпитателни срокове. Така че няма как да се нарече ваксина. Но е и доста съмнително как за "най-страшния, заразен и убийствен вирус на света" направиха 8-10 ваксини за има-няма половин година, а за нилската треска (примерно) още не могат и една вакса да изкарат. Да не говорим за вируса, предизивкващ СПИН. А той е в пъти по-проучван от "новия" коронавирус. :)

    Коментиран от #34, #66

  • 28 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    20 13 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран":

    Аха, и хората, които знаеш, че са се вакснали, са изкарали вече 5-10 години и нямат дългосрочни странични ефекти? Защото повечето хора се притесняват именно от ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ефекти. Те не се проявяват за 2-3 месеца. :D

    Коментиран от #31

  • 29 Име

    13 13 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран":

    На есента пак ще говорим. Цитокинова буря при ваксинираните като се сблъскат с дивата форма на ковид.
  • 30 Гост

    17 14 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран":

    Кво плащаш бре? Нито една ковид ваксина не дава стерилен имунитет/КОЕТО Е ЦЕЛТА И СМИСЪЛА НА ВАКСИНИТЕ ПО ПРИНЦИП/, тъй че няма никаква морално или каквото и да било задължение да се ваксинират всички. Ти си ваксиниран, твой избор. Който 7ска и го е страх да си се вакса. Ако се заразиш нали си ужким предпазен чрез ковид ваксината от тежко преболедуване, какво пропагандираш постоянно тука за масова ваксинация. Който не иска да се ваксинира и да става част от масовия експеримент си носи сам отговорността. Освен тва като иска държавата всички да се ваксинират, да поеме отговорността за странични действия, смърт и тъй нататък причинени от ваксината. Защо не поема като са толко сигурни тея ваксини? А?

    Коментиран от #33

  • 31 Ваксиниран

    14 16 Отговор

    До коментар #28 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Хайде пак теории след години щял да се прояви страшния ефект. По същата логика аз може да твърдя, че всеки преболедувал от ковид е застрашен от страшни и фатални ефекти които ще се проявят след 15-20 години, но това си е просто едно твърдение което не почива на доказателства

    Коментиран от #68, #70

  • 32 Гост

    19 14 Отговор
    Айде стига скрита пропаганда за ваксинация бе медии про'ажни. Що била някоя си решила да се ваксинира.Дайте една статия на някой вирусолог, имунолог, имунотоксиколог, доктор, медицински работници защо те не искат да се ваксинират. Има достатъчно такива хора във Франция, Германия, Италия, Швейцария, Америка.
  • 33 Ваксиниран

    18 21 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Не е въпроса в това, че аз съм се ваксинирал, а ти не си. Трябва да няма нито един не ваксиниран човек. Докато има не ваксинирани вируса има как да съществува и да се разпространява. Това означава, че ще има епидемия и ще се вземат мерки за нейното ограничаване което води до потъване на икономиката. Това ми отнема правото да живея не в продължителна и дълбока икономическа криза и рецесия която е гарантирана от не желаещите да бъдат ваксинирани. Тоест нежелаещите да се ваксинират отнемат правото на нормален живот на разумните хора невярващи на тъпотите които се генерират и тиражират масово относно ваксините.

    Коментиран от #35, #71

  • 34 Ваксиниран

    16 12 Отговор

    До коментар #27 от "Ковид ИНЖЕКЦИИТЕ не са ваксини":

    Стига с това не бели изпитани. Няма нито едно лекарство или ваксина която да е приложена на 2 милиарда човека. За да се стигне до пазарна реализация на една ваксина е необходимо освен нейното създаване да е икономически оправдано производството и тоест за нея да има пазар за да си струва начинанието.
    Ваксините не са разработени и изпитани за 1 година. За една година те са адаптирани към новия вирус. Разработката им е започнала още при възникването на първата корона вирусна епидемия преди повече от 10 години. Но именно поради липсата на пазар те не са използвани извън лабораторните изследвания тогава.Самата технология се развива от повече от 20 години. Всяка година се прави адаптирана противно грипни ваксини с този вирус не е нещо по различно. Да ще се ваксинирам на веки 6 месеца без грам съмнение или колебание. Ваксините са едно от върховите постижения на съвременната медицина.Ваксините в световната история вече са спасили стотици милиони, а може даже и милиард човешки животи от много болести които преди са били нещо ужасяващо и сеещо смърт в невиждани мащаби. Някои заболявания вече са изличени напълно от земята именно поради използването на ваксини срещу тях. Наивно е да се отрича нещо само защото е очевидно, че от него някои печели страшно много пари. Ако се разсъждава така трябва да се отричат и абсолютно всички лекарства за всичко и никои да не се лекува с тях защото от тях същата тази индустрия печели страшно много

    Коментиран от #37

  • 35 Гост

    21 15 Отговор

    До коментар #33 от "Ваксиниран":

    Ти у ред ли си? Знаеш ли че в последната година 2 грипни вируса са изчезнали. И то Без масова противогрипна ваксинация! Ковид е РНКвирус. Ай прочети кво се случва с РНКвируси с времето, без масова ваксинация. Локдауните са умишлени за създаване на рецесия. Тя е желана за да може да форсира трансформацията на цялата икономическа и социално- обществена система. Като се ваксинирате повечето ще вземат да ви напяват че трябват пак лок дауни само че заради климата. И ей така. Те ви го казват открито бре, политици и разни ми там влиятелни лица че връщане към предиковидния живот няма да има. Но ти си се ъпдейтвай всяка година по два/три пъти, но не пропагандирай за всички.

    Коментиран от #36

  • 36 Ваксиниран

    14 19 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Напротив ще пропагандирам защото не съм наивник вярващ на тъпотите които лансират масово. Бъдещото е всяка година поне по веднъж ваксиниране на всички. Колкото по-бързо го проумеят всички толкова по бързо всичко ще си дойде на мястото и ще стане най-естественото нещо.

    Коментиран от #39

  • 37 Гост

    16 11 Отговор

    До коментар #34 от "Ваксиниран":

    Стига намила едно и също заучено. Не е нормално и даже противопоказно да се пуска лекарство или ваксина или изобщо медицински продукт без да е минал стандартните тестови фази. Досега най бързо разработената ваксина е била за 4 години, ако не се лъжа беше против заушка. Във ваксинологията важи принципа "дори и едно сериозно странично действие на1000 ваксини значи щета за 100000 човека /дето преди това са били здрави/ на 100 милиона поставени ваксини". В момента с тез ковид ваксини се прави невиждан досега глобален експеримент. В който не всеки здрав човек иска да участва, защото никой не му гарантира нито за краткосрочни нито за дългосрочни щети. Тва е.

    Коментиран от #38

  • 38 Ваксиниран

    13 11 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Всичко е въпрос на пари. Когато вложиш много, защото си сигурен, че ще спечелиш повече, можеш да ускориш нещата и 4 - 5 пати. В узаконяването на една ваксина бюрокрацията е много повече отколко реалното време за изпитване. Сегашните ваксини са минали абсолютно всички фази на изпитване и даже проучванията им са направени с много повече хора отколкото са изпитват други ваксини. Стига сте лансирали тази несъстоятелна теза. Ако не бяха изпитвани ваксините те щяха да бъдат разрешени за употреба 2 седмици след публикуването на генетичната последователност на вируса, а нямаше да се чака 8 месеца. Защото с новата технология 2 седмици е техническото време за изкарване на ваксина са определена мутация на вируса.

    Коментиран от #40

  • 39 Камикадзе 🛩

    19 10 Отговор

    До коментар #36 от "Ваксиниран":

    Абе ти да не би случайно да си журналист на Дойче Зеле под прикритие? Нали си вaкcиниpaн, т.е. защитен, следователно не трябва да те засяга, че аз не съм, нали така? Къде ги видя мерките и кризата? Не виждам нещо да се е променило преди и след 2019, поне не и тук при нас. Когато говориш за пропаганда, погледни себе си. Не си спомням някъде да съм писал нещо за нeвaкcиниpaнe. Желаещи има достатъчно, дози също, безплатни и то. Който иска отива, който не иска, не го прави. Какъв ти е проблема? Ти си този, който пише чаршафите от лозунги. Пък и щом ти можеш да пропагандираш, аз не мога ли да правя същото? А за „разумния” човек-ти нещо друго освен дупка от иглата имаш ли? Имам предвид медали, дипломи, отличия, награди. Колко книги си прочел през живота си и колко си написал?
  • 40 Гост

    15 11 Отговор

    До коментар #38 от "Ваксиниран":

    Дааа става дума за пари и печалба, не за вирус или за здравето на хората. Тестването на медицински и терапевтични продукти е ЗА гарантиране здравето и запазване здравето на хората. При тез ваксини става дума за печалба за няколко броящи се на пръсти хора. Масата е опитни зайчета без да се усещат. Виж прочети какво се тества и наблюдава във всяка от петте тестови фази и колко дълго трае по принцип всяка фаза. Липсват дългосрочни наблюдения. Как и да го въртиш и сучеш,липсват. И на каква основа скептичните хора да се оставят да бъдат опитни зайчета. Ми няма как.

    Коментиран от #41

  • 41 Ваксиниран

    12 13 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Наивно е да се отрича нещо само защото е очевидно, че от него някои печели страшно много пари. Ако се разсъждава така трябва да се отричат и абсолютно всички лекарства за всичко и никои да не се лекува с тях защото от тях същата тази индустрия печели страшно много

    Коментиран от #42, #44, #46

  • 42 лейт. Курогане

    16 9 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран":

    Откъде си сигурен, че това е бъдещето на всички? Не разбирам с какво фактът, че например чукчите, индианците, зулусите, аборигените и други не са се боцнали променя икономическата и медицинската обстановка в „цивилизования” свят? По-бедни ли ще станете от този факт? Или пък по-болни? Нека това си е вашето бъдеще, ние пък си имаме наше бъдеще. Проблем? Не мисля.

    Коментиран от #43

  • 43 Ваксиниран

    10 15 Отговор

    До коментар #42 от "лейт. Курогане":

    Хората в другите стани постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изоставите стани от Африка и Азия.

    Коментиран от #45, #49

  • 44 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран":

    Защо да се отричат всички бре? Ако са минали стандартите за сигурност и всички тестови фази, защо да се отричат? Или искаш да кажеш че всички лекарства и ваксини досега са пуснати набързо за няколко месеца, без наблюдения и изследвания! Ама нали си чувал и за лекарства и ваксини дето са изтеглени от употреба само след няколко месеца например.

    Коментиран от #48

  • 45 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #43 от "Ваксиниран":

    Айде пак едни и същи изтъркани опорки във всяка дискусия за ваксините. Аве бачо Ти имаш ли си на идея в другите страни какъв отпор срешу масовото ваксиниране има? Адвокатски, лекарски сдружения пускат масови жалби срещу противоправно и противозаконните мерки и срещу ваксините. Тука не го пишат за да не се нарушава ваксината пропаганда и да се създава настроение за ваксините.

    Коментиран от #50

  • 46 Гост

    13 6 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран":

    отговори на въпроса ми защо тогава като са според тебе толко сигурни ковид ваксините държавата или фармацефтичните фирми НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ за странични ефекти, за смърт, за осакатяване след ваксиниране, ами сам всеки трябва да си се подписва и да си носи отговорност? А?

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ваксиниран

    6 9 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Да чувал съм за изтеглени лекарства. Но ако процедурата е била спазена и е сигурна защо се е стигнало до изтеглянето според теб? Набързо е пуснато нещо което е направено и пуснато на пазара за седмици. Ваксини които са тествани повече от половин година не са нещо което не е изпитвано. Продукт които е минал клонично изпитание с 44 хиляди участника не е продукт които не е изпитан. За тези ваксини никои не е променил процедурите за тестване и изпитване. Те са си минали процедурата която минават и всички други. Ако трябва да сме коректни единствено руснаците и китайците почнаха да прилагат своите ваксини малко преди да са завършели изпитанията по правилата, но за другите ваксини такива нарушения на правилата не са правени. Това че обикновено една ваксина и трябва 5-6 години за да стигне до пазара това не значи, че ако друга излезе на пазара за 10 месеца тя не е изпитана по същия начин. Просто когато има интерес и практически почети неограничен финансовия ресурс за разработването всичко се случва без разкатаване и мотане.

    Коментиран от #51

  • 49 лейт. Курогане

    14 6 Отговор

    До коментар #43 от "Ваксиниран":

    Ти гледай себе си, а мен „нецивилизования и изостанал селяндур” остави да вървя по моя си път и не се притеснявай дали ще умирам или не. Ясно?
  • 50 Ваксиниран

    7 13 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Отпора е толкова масов, че почети всички развити страни защитаващи своя интерес вече са ваксинирали поне с една доза повече от 40% от населението си. Някои гонят и 60% даже.

    Коментиран от #53

  • 51 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #48 от "Ваксиниран":

    тестовите фази са ДРАСТИЧНО СКЪСЕНИ. как тогава ще има наблюдения за които са нужни 3 или 4 години за да се установи как действа примерно от токсикологична гледна точка? или за сигурността на ваксината в дългосрочен план? с една дума НЯМА ДЪЛГОСРОЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ И ИЗСЛЕДВАНИЯ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КАМОЛИ ДА ГАРАНТИРА КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА ХОРАТА ТАЯ МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ СЛЕД ГОДИНА ИЛИ ДВЕ. рнк и векторната ваксина досега не са прилагани МАСОВО, за да има някакви дългосрочни наблюдения. Държавата или фармацефтичната индустрия да поемат отговорност за странични действия на ваксините. Може и да могат тогава убедят повече хора да се ваксинират, иначе не

    Коментиран от #54

  • 52 Ваксиниран

    6 11 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Защо говориш абсолютни глупости. Вземи прочети какво точно подписващ при ваксинация, а не пищи глупости. Единствено се подписващ, че искащ да бъдеш ваксиниран с еди си коя ваксина и, че се си запознал с противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции описани в характеристиката на ваксината. Нищо повече от това. Когато в болницата ти правят определени манипулации също се разписващ, че си съгласен и си запознат с това което ще ти правят, но то не значи, че не можещ да си търсиш правата по съдебен път ако смятащ, че са ти накърнени.

    Коментиран от #55

  • 53 Гост

    15 7 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран":

    У'це има навсякъде. Ваксинират се повечето защото си искат свободата от предишния живот, да джиткат насам натам, да не се тестват за всяко влизане у кафенето/става дума за "развитите страни"дето им искат да си тестван или да си ваксиниран или да си оздравял/. с едн дума не им е да се пазят от вируса, изобщо не им пука от вируса, ами си бият боклука в замяна на свободата си. Въпроса с ковид е политически, не здравен. Става дума за смяна на социално обществената система и за пълен контрол над хората, не за друго.

    Коментиран от #57

  • 54 Ваксиниран

    6 12 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Никъде няма изискване да се прави изпитване 3 или 4 години за да бъде пусната на пазара една ваксина Няма такова изискване. Няма и смисъл от такова нещо няма ваксина която да предизвиква страничен ефект които се появява след 3 ,4,5,10 или 20 години. Страничните ефекти се наблюдават в периода в които е научно обосновано да се появят. Няма никакво оправдание да очакваш ефект след години при положение, че дори при стайна температура ваксината е устойчива само в рамките на часове. Това не е като да ти сложат стенд в сърцето и да трябва да живееш с него до края на живота си, че да се изследва влиянието му с години, когато нещо вече го няма как то да влияе. И рнк и векторните ваксини не са нещо ново като технология са на десетки години и има изпитания с тях. Рнк ваксините не са прилагани масово, но са прилагани. А векторните са си използвани и масово даже.

    Коментиран от #56

  • 55 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран":

    баце пред мен е final 121120 recipient fact sheet от цели 8 страници/с различна информация от тая дето е в comirnaty дето го получава пациента/ и на и файзър и на модерна, в който под "какво е файзър байонтех ковид19 ваксината" пише "файзър байонтех ковид 19 ваксина е една неодобрена ваксина за превенция на ковид19. Няма одобрена от FDA ваксина за предотвратяване на ковид19. FDA позволява спешно прилагане на файзър байонтех ковид 19 ваксината за превенция на ковид19" и тъй нататък. Без коментар.

    Коментиран от #61

  • 56 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран":

    как? стандартите за тестване на ваксини са 5клинични фази. предклинична фаза стандартно трае 4 години, 1 фаза- 1 година, 2фаза 2 до 3 години, 3 фаза- 2 до 4 години, 4 фаза е прилагането върху хората извън тестовоте групи и трябва да започне след изясняването на всички отворени въпроси около ваксината. при ковид ваксините се започна масовото валсониране на хората с много неизяснени въпроси за сигурността, за токсикологията, за дългосрочните въздействия на ваксината. къде искаш да ми обясняваш че всичко било тествано. било ама дръстично скъсено без достатъчни наблюдения.на две на три всичко.

    Коментиран от #58

  • 57 Ваксиниран

    7 10 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Вируса си е вирус, а че той се експлоатира за политически цели спор няма.Въпрос на политика е да се изисква ваксина или тест за влизане в кафене,ресторант магазин обществено превозно средство и т.н и това е правилната политика защото когато имащ проблем трябва да го решиш и да защитиш обществения интерес, когато не си го направил когато трябва по правилния начин. Това с промяната на социално обществената система са тотални глупости нищо няма да се променя. Епидемията се експлоатира и елита печели около нея на всички нива.Богатите стават още по богати, средната класа се свива, а бедните стават още по-бедни и зависими това е целта нищо различно от това няма да се случи.
    Да контрола над хората е цел, но контрола не се налага по буквалния начин които визираш. Контрола е икономически съвършено прост и безкрайно ефективен. В настоящото и бъдеще време свобода се отнема най-лесно чрез икономическа зависимост.А тя е гарантирана от икономическата криза породена от не вземането на адекватни мерки за елиминиране на пандемията и тегленето ма международни заеми които ще бъдат изплащан много десетилетия наред от всички.

    Коментиран от #59, #60

  • 58 Ваксиниран

    6 11 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Фазите са това, но никъде няма дефинирани срокове за тези фази. Няма изискване да траят по толкова и никога не е имало. Всички одобрени ваксини са минали трета фаза както и съответната оценка на резултатите. Съответно се прилагат напълно според правилата на хора извън тестовите групи.

    Коментиран от #62

  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 6 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран":

    COVID-19 (SАRS-СоV-2) не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 60 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран":

    ами ти си го призна- иде реч за политика и за печалба за елита, не толкова за вируса или здраве на хората. няма кво да спорим повече. ясно е че пропагандата за масовата ваксинация е с една цел- печалба, не здраве. затова няма стойностен аргумфнт защо да се ваксинират хората, които не искат. много им пука на политиците и на икономическия елит че умирали хора от вируса. те го яхнаха тоз вирус за техни си цели.

    Коментиран от #64

  • 61 Ваксиниран

    6 11 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    Просто не е завършено маркетинговото проучване, което всъщност е 4 фаза на одобреното и което не се извършва върху контролни групи, а се събира информация от реалното използване на продукта. Вече някои производителите на ваксините имат подадени документи и за одобрение след 4 фаза. Въпрос на месеци е да отпадне и условието за спешна употреба.

    Коментиран от #63

  • 62 Гост

    10 6 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран":

    всяка фаза има своята цел- за изясняване на токсикологията; за изясняване на сигурността, за наблюдения на реакциите и тъй нататък. ьа да имаш добре обосновани и резултати самите наблюдения изискват това време от няколко години на фаза.
  • 63 Гост

    13 6 Отговор

    До коментар #61 от "Ваксиниран":

    ам значи е истина че света в момента е в един глобален експеримент. с незнайни последствия.

    Коментиран от #65

  • 64 Ваксиниран

    7 10 Отговор

    До коментар #60 от "Гост":

    Аз далеч не оспорвам очевадните неща. Разбира се, че всичко е за пари и епидемията и вируса се експлоатира. Ако това не беше така щяха да се вземат в началото адекватните мерки които взе Нова Зеландия и всичко щеше да приключи за 40 дни, но не това беше целта явно. Да за пари е всичко и от ваксините се печели, но те са спасени то в момента и единствено те ограничават загубите. Не случайно масовата ваксинация е в развитите страни, а не в развиващия се свят. За развиващите се страни агонията ще продължи още дълго, докато икономиката на развиете ще се изстреля нагоре.
  • 65 Ваксиниран

    6 10 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    Не е никакъв експеримент Формално процедурата за одобрение още не завършена и затова са одобрени само за спешна употреба ваксините. Както казах документите са подадени и е въпрос на още малко бюрокрация одобрението да бъде и без условието за спешна употреба.
  • 66 Ирина

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ковид ИНЖЕКЦИИТЕ не са ваксини":

    Правилно , това не са ваксини а препарати, които трябва да влияят на гените на пациента.
    Уверяват ви че " ваксините ' са одобрени легално от стриктна комисия - ок , документално всичко е одобрено но има една подробност- комисията за контрол е свързана с фармацевтичните производители , тоест , комисията е създадена от производителите и не е независима и после, най - важното, това не са ваксини. Все едно да ти продават месо опакована в кутия за бисквити. Може би щяха да имат повече достойнство ако бяха казали от началото: Има нови възможности за бъдещето на медицината в генните терапии , който иска да участва, да заповяда. Пак щеше да има желаещи.
  • 67 Ирина

    7 2 Отговор
    Някои ваксини съдържат съставки, от които ваксинираните привличат магнити. И в този случай , защо пациентите не са предупредени че в тялото им ще инжектират съставки с магнитни свойства? Можеха да кажат предварително: Хайде да ви сложим ЕГН и личната карта в организма, така няма да ви се налага да си ги подновавяте на всеки 5 или 10 години. Щеше да има много желаещи - защото с тази технология може да се наблюдава например кръвното налягане на пациентите дистанционно, което за някои хора може да бъде животоспасяващо Това се прави с военните в Америка още от 80- те години.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 За съжаление

    0 8 Отговор
    За съжаление на българина не му идва акъла, докато негов близък не си замине. А причината да се ваксинираш не трябва да е страхът, а мисълта за общото благо - не да защитиш себе си, а да помогнеш за изтливането на заразата в глобален мащаб.

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 King David

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "За съжаление":

    Господ е щит мои и Господ е моя ограда !
  • 73 Хихата

    4 0 Отговор
    Мише, колко ти платиха за рекламката? Че то фолкпевачките позазляхте финансово в тая пЛандемия...
  • 74 ЛАРА

    3 0 Отговор
    НЕ МИ Е ЖАЛ, МИСЛЯ ЧЕ ТАЗИ МИХАЕЛА Е СВЪРШИЛА ПАРИТЕ...
  • 75 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НОРМАЛНИ БРАТЯ БЪЛГАРИ --- С ТЕЖКИ ПРАЖКИ КЪМ НЕБЕТО НАД ПРАЙДА СЕ ИЗСТРЕЛВАТ ТОПЧЕТА ЗА ЛАГЕРИ / ПРОИЗВЕЖДАМЕ ВЪВ ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ / ---ПОЛИЦИЯТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕ -ОТ КЪДЕ И Е ДОШЛО ---НО ПОВЕЧЕ "ПРАЙД " НА ИЗВРАТЕНИТЕ -НЯМА ДА ИМА - ПРИ ТОЛКОВА ЖЕРТВИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 76 Бронхилда

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран":

    Изчакай с наблюденията си! Много бързаш! Ваксината действа на някои много по-късно...