Last news in Fakti

6 Юни, 2021 20:41 21 831 21

Веднага махнете тези неща от портфейла си, носят безпаричие

  • портфейл-
  • портмоне-
  • поверия-
  • пари

Запознайте се с някои поверия, според които има неща, които никога не трябва да държим в портфейла си

Веднага махнете тези неща от портфейла си, носят безпаричие - 1
Снимка: Shutterstock

За парите и портфейлите съществуват много различни поверия и вярвания. Разпространени са както сред европейците, така и сред азиатците. И всичко това, защото финансовото състояние е едно от най-важните неща в живота на хората, пише life.dir.bg.

Точно поради тази причина е добре да знаем какво трябва да носим в портфейла си и какви неща не трябва да слагаме в него, ако искаме парите там да се умножават.

Банкови карти

За тях няма никакви поверия. Много удобно в портфейла си да имате както пари, така и банкови карти. Подобно решение обаче може да доведе до много проблеми.

Ако загубите портфейла си или пък някой ви го открадне, ще загубите и всичките си банкови карти. Възстановяването им отнема време и струва пари. Затова е най-добре не носете всички карти със себе си.

Шофьорска книжка

Много хора предпочитат да носят шофьорската си книжка в портфейла от удобство. Подобно решение обаче не е правилно, защото загубата на портфейла ще ви лиши от необходимия документ.

Не носете шофьорската си книжка непрекъснато със себе си. Взимайте я само в случаите, когато тя наистина ще ви е необходима. Подобно решение ще ви спести доста неприятности, в това число и финансови.

А сега е време да обърнем малко повече внимание на поверията, свързани с парите и портфейлите. Те са прекалено много, затова ще се спрем само с най-популярните.

Портмонето трябва да е голямо. В идеалния случай банкнотите в него трябва да лежат прави и да не се прегъват. Препоръчително е да избирате портфейли, които имат отдел за дреболии. В този случай всичко работи както в добре известна поговорка: една стотинка спестява цяло левче.

Избирайте портмонета, изработени от естествени материали и забравете за синтетиката. Що се отнася до цвета - най-добре е те да са черни, червени, зелени или златисти. Изделията от синя кожа не се препоръчват!

В портмонето ви не трябва да има никакви боклуци! Всички ненужни билетчета и бележки трябва да отиват директно в боклука. В противен случай можете да се лишите от паричната енергия.

Банкнотите трябва да бъдат поставени с лицевата страна навън. Така се смята, че те поздравят собственика на портфейла. Също така, те трябва да се подреждат според достойнствата им (от малки към големи).

В портмонето е забранено да се носят снимки на роднини и близки. Парите са най-важното нещо в портфейла. Следователно те трябва да бъдат поставени на първо място.

Портмонето ви никога не трябва да бъде празно. В него винаги трябва да има поне една банкнота и една монета. В противен случай привличането на парична енергия ще бъде изключително трудно.

В древен Китай се е смятало, че в портмонето могат да се съхраняват и някои хранителни продукти. Например, според поверията, вътре може да се сложи малко парче черен хляб или някои бобови растения. За привличане на пари ще помогне и малко парченце червен плат.

Пари, спечелени от хазартни игри и лотарии, не трябва да се съхраняват заедно с останалите. В противен случай енергийният сектор ще се промени и финансите ви ще започнат да свършват много бързо.

Не е добре в портмонето си да смесвате пари от различни страни. Ако все пак смятате да го направите, всяка банкнота трябва да е на отделно място.

Финансите обичат уважително отношение. Не трябва да бутате произволно пари в портфейла си, без да се притеснявате от факта, че могат да се намачкат. Паричната енергия е много чувствителна и не толерира пренебрежителното отношение.

Не трябва да държите парите си в стари и скъсани портмонета. Ако вашето е точно такова, най-добре си купете ново.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камикадзе 🛩

    52 0 Отговор
    Още едно „поверие”: Когато на банкнотите има както мъжки, така и женски лица, тогава вече парите наистина ще могат да се размножават😁. Ама нали в БГ има само „мъжки” банкноти, затова сме по-бедни. А в Турция опитите продължават.....
  • 2 Стрина Пена

    65 5 Отговор
    Малоумно-дебилско-идиотска статия.
  • 3 Бойко М. Б

    7 8 Отговор
    Нося пачки, карти, шоф книжка, пин за офшорни карти и кодове в ено мн скъпо кожено перфорирано портмоне - Mercedes-AMG limited edition.. към 500 Е. Струва.. Нещо
  • 4 Радев в паника

    9 10 Отговор
    Трябва да взимаме пример от Венецуела само единствено и тогава българина ще се почуства милиардер с големи банкноти
  • 5 Супер

    25 4 Отговор
    Оня ден викам на един немец дай да видим портмонетата си. Аууу ужас. Това всичкото описано горе е в моето портмоне, а неговото е едно чистичко подредено все с лилави банкноти, от онез дето сме ги виждали само на снимка и то в шкафчето на Баце. Изхвърлих си всички неща и сега чакам и в моето портмоне лилави банкноти

    Коментиран от #12

  • 6 Аз пък

    14 2 Отговор
    В мойто нищо не нося само билетче за метрото
  • 7 Да ти падне такъв

    9 1 Отговор
    Голям портфейл от небето, не е лошо....иначе,, древния,, чака..... да пази Бог......!
  • 8 Рок Фелер

    17 3 Отговор
    Бах ти и простотията !
  • 9 Силвия

    11 2 Отговор
    Такава тъпотия може да измисли само С.у.к.и. тази статия не заслужава хонорара който получава
  • 10 ИНТЕРЕСНО

    6 3 Отговор
    НА БОКО,SHI SHI,BOSKOV ПОРТМОНЕТАТА НА ПОЛУ ПРИЦЕП ЛИ ПРИЛИЧАТ😀
  • 11 Педник

    9 0 Отговор
    Аз така по китайската традиция! В левия отсек на портмонето слагам майонеза с пушена сьомга, в десния 20 мл. водка и черен хляб!
  • 12 Хубаво беше

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "Супер":

    При борисов може би се надяваше за пари а при радев ще слагаш разписките от сметките за парно ток и телефон Ще тежат

    Коментиран от #20

  • 13 Цун Кай Го

    1 1 Отговор
    Ако живеехме в древен Китай, щяхме да правим точно това.
  • 14 Фройд

    14 0 Отговор
    И задължителното нокът от броненосец , иначе край с постъпленията. А пък ако има семена от макадамия и един килограм костилки от праскови ще се чудите за какво да ги харчите ?!
  • 15 Циганин

    6 1 Отговор
    Аз нося стари банкноти от 1961г.със лика на Георги Димитров от времето на Тато
    Винаги е била пълна
  • 16 Основна причина за безпаричието

    13 1 Отговор
    Е липсата на пари !
  • 17 Бойчо

    10 2 Отговор
    А за чекмеджето с парите нищо не казвате....
  • 18 Пак ли

    7 1 Отговор
    Ох, събиноу, пак ли твоите простоти ....!
  • 19 райберЪТ

    3 2 Отговор
    Явно тези неща ти няма в Бойковото чекмедже. Защото то все пълно-препълнено си стои , та даже и прелива.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пурко

    2 2 Отговор
    Вече е нетърпимо да списват тъдява нищо не казващи и абсолютно профански и обиждащи средно интелигентния човек писания! И все по-лошо от ден на ден става за съжаление!