Last news in Fakti

22 Февруари, 2013 14:19 19 975 31

Правят партия Конституционно управление за републиката К.У.Р.

  • партия-
  • движение-
  • конституционно управление за републиката-
  • "часът на милен цветков"

Млади хора, обединени в социалната мрежа Facebook, спонтанно решиха да учредят на 3 март Движение „Конституционно управление за републиката” – К.У.Р. Сред тях има журналисти, популярни лица от екрана и общественици. Инициатор е журналистът и писател Иво Тодоров, главен редактор на "Часът на Милен Цветков".

Недоволни от невъзможността на политиците 23 години да променят ситуацията в страната към по-добър живот за хората, несъгласни с лъжите на управляващите, обезкуражени от липсата на перспектива в собствената си родина, интернет потребители се обединяват около идеята за К.У.Р. Мястото и часът на учредяването ще бъдат обявени допълнително.

На страницата на събитието „Учредяване на К.У.Р.” във Facebook вече стотици са потвърдили участие в Инициативния комитет. Там  тече и допитване за мото на движението. С най-много гласове за момента са: „Нищо не ви обещаваме, за да не ви излъжем”, „С К.У.Р. напред” и „К.У.Р.” за една по-добра България”.

Някои от привържениците на идеята вече предлагат конкретни обещания към избирателите – напр. безплатен градски транспорт в София, което според тях не е невъзможно, защото постъпленията в бюджета на СКГТ от билети и карти реално не са чак толкова големи, а разходите могат да бъдат намалени, ако няма контрольори. В няколко европейски града вече има реализирани подобни идеи -  така е напр. в белгийския град Хаселт, столица на провинция Лимбург, където се пътува без билети.

Идеята за Движение „Конституционно управление за републиката” - К.У.Р. е вдъхновена от кмета на исландската столица Рейкявик – Йон Гнар, който е супер ексцентрична личност, и миналата година основа партия с име „Най-добрата партия”, която се отнася сатирично към досегашната политика.

Само 6 месеца по-късно партията спечели кметските избори в столицата. В първата си реч като кмет Гнар обяви: “Никой не трябва да се страхува от „Най-добрата партия“, защото това е най-добрата партия. Ако не беше, щеше да се казва „Най-лошата партия“, а пък ние никога не бихме работили с такава". 

На страницата на К.У.Р. във Facebook се появи и тематична снимка от протест на работници в Милано – паметник на ръка, която показва  среден пръст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надежда Генова

    18 1 Отговор
    Недейте да правите грешки от самото начало.София и така в привелигировано положение-за парно получаватате дотации,а още и транспорта бесплатен как направите.....Не гневите народа.Още не сте опекли баницата -почнахте да я делите.
  • 2 Dimitar

    5 1 Отговор
    ето линк към фейсбук страницата
    http://www.facebook.com/#!/KonstitucionnoUpravlenieNaRepublikataKUR
    и към събитието за учредително движение:
    http://www.facebook.com/#!/events/495777457126047
  • 3 niakoi

    1 7 Отговор
    Е, най-сетне едно добро предложение, аз съм за!
  • 4 woody

    1 1 Отговор
    Дааа,много интересна идея.....Много важно в случая обаче е за кого ще е К..а....Щото до настоящия момент все е за народа....
  • 5 АНГЕЛ ПОПОВ

    7 1 Отговор
    само К.У.Р ще ни оправи.

    Коментиран от #26

  • 6 Печатар

    1 9 Отговор
    Имаме назабавна готовност да отпечатаме новите лозунги на партията:
    ""К..Р за работещите", "К..Р за образованието", "К..Р за здравеопазването", "К..Р за пенсионерите" и т.н.
    В случай че К..Р партията не получи необходимите гласове същите мога да бъдат ползвани от ДПС или БСП, примерно.
  • 7 yni

    8 1 Отговор
    и аз го предоставям моя да го използват в тая нова партия.иначе миленчо е за един по-голям ....
  • 8 CHOCHONE AMG

    1 5 Отговор
    И какво сега, понеже никой не иска досегашните депутати и партии сульо и пульо тръгнаха да си учреждяват нови партии. И какво ще ни гарантира, че тези няма да се налапат като предните. Група хора се обединяват зад една идея, по пример на еди кой си, електората избира тази партия заради идеята и покрай нея в парламента влизат хора на които място им изобщо не е там. Най-правилния вариант според мен е мажоритарния избор, и когато един депутат не върши работа да се прибира вкъщи.
  • 9 Мирослав Савов

    1 6 Отговор
    За е..но дупе цяр няма,оправя се от втория път!!!
  • 10 Geleto

    1 6 Отговор
    Не е лошо този Иво Тодоров първо да оправи предаването на Милен Цветков в смисъл: 1.Да го завърти на 180 градуса,че ми омръзна да го гледам отзад. 2.Да го научи на правилно ,добро отношение към гостуващите в студиото и по телефона....и тогава да направи К.У.Р.
  • 11 Стефан Милков

    57 1 Отговор
    ВЕЛИКОТО "АЗ", Т.Е. БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО С ПРЕКАЛЕНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ВЛАСТ, АРОГАНТНО И НА МОМЕНТИ ПРОСТАШКО ДЪРЖАНИЕ И НЕЗАЧИТАНЕ НА ОСНОВНИ НОРМИ И ПРАВИЛА ЕЛИМИНИРА ПАРЛАМЕНТА, ПРЕЗИДЕНТА, СЪДА! ДРАМАТА НЕ Е В ЕДНА ОСТАВКА НА НЯКОЙ СИ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, ПРИТЕСНИТЕЛНИ СА ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВАНИЧЕСКО И ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДЕПУТАТИ, ПОЛИТИЦИ, ПРЕЗИДЕНТ... НЕ МОЖЕ ВИНАГИ ДА КАЗВАШ "АЗ, АЗ, АЗ, АЗ..." И ДА НЕ ОЧАКВАШ ПОДОБНО РАЗВИТИЕ НА СИТУАЦИЯТА! ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ С НАПРАЗНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ И НАДЕЖДИ ЗА ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ, С БЕЗОТГОВОРНОТО ОТНОШЕНИЕ НА МИНИСТРИ И ЧИНОВНИЦИ КЪМ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИТЕ - ПРИМЕР: АНЮ АНГЕЛОВ, КОЙТО Е ВИНОВЕН ЗА СМЪРТТА НА 11 ДУШИ В С.БИСЕР! С БЕЗУМНИ НАЗНАЧЕНИЯ И КАДРОВА ПОЛИТИКА В СТИЛ "КАЛИНКА", СЪС ЗАТРИВАНЕТО НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС В ПОЛЗА НА ГОЛЕМИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ КОРПОРАЦИИ И ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, МОНОПОЛИТЕ НЕ СА СА САМО В ЕНЕРГЕТИКАТА, А БАНКИ, ТЕЛЕКОМИ, ГОЛЕМИТЕ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ, КОИТО НИ ПРОДАВАТ ВСЯКАКВИ ЧУЖДИ БОКЛУЦИ, А СА ПРИТИСНАЛИ В ЪГЪЛА МЕСТНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ... ВРЕМЕ Е ДА СЕ РЕСТАРТИРА СИСТЕМАТА, ОБЩЕСТВОТО НИ Е "БЪГНАТО" ИЗНАЧАЛНО И Е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНА НОВА КОНСТИТУЦИЯ С ГАРАНТИРАНИ 2/3 ГРАЖДАНСКИ КВОТИ В НАДЗОРНИ И КОНТРОЛНИ ОРГАНИ, ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ НА 60 ДУШИ ПО СМЕСЕНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА, РЕАЛНА ФИНАНСОВА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ И САМОСТОЯТЕЛНОСТ НА ОБЩИНИТЕ, АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНА РЕФОРМА С НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЯ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ОБЛА

    Коментиран от #27

  • 12 келеш

    1 8 Отговор
    само К.У.Р ще оправи ситуацията но К.У.Р.А трябва да е много голям.Колкото по-голямК.У.Р по- навътре ще ни влиза и ще ние по-хубаво.

    Коментиран от #14

  • 13 хей

    0 1 Отговор
    Еййй, голяма новина?!
    Измислете нещо друго, де!
  • 14 FRIDAM

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "келеш":

    xaxaxaxaa
  • 15 Р.Григоров

    1 3 Отговор
    Е все пак дават най-милното от себе си България ще се оправи ...
  • 16 гост

    0 1 Отговор
    Ето принос :) към мотото - комбинация между последните две в статията „С К.У.Р. напред за една по-добра България”.
  • 17 Шофьорът

    1 18 Отговор
    Начетох се на глупости и простотии.Всеки акъл дава и политик иска да става.За всеки един бранш си трябва опит и професионализъм.Аз работя в болница и карам линейка,научих доста неща от медицината но това означавали,че мога да да влезна в операционната и да оперирам?Не разбира се.За целта има спецалисти.Така е и в политиката,хора с опит ни трябват и разбирасе чесни и отговорни.Симеон Ханджиев.Приятен ден!
  • 18 заза

    1 3 Отговор
    Здрав К.У.Р -здраво семейство,здрав К.У.Р- здрава държава.
  • 19 аз

    1 0 Отговор
    Имам само един въпрос към всички така наречени хейтъри които се палят от въпросната абриавиатура кой въобще щтеше да обърне внимание на нещо от сорта на Движение за нова България например НИКОЙ факт защото дори и лошата реклама си е пак реклама. Предполагам че всички знаят просташката реклама на сирене Булка именно заради дразнещото изпълнение на актйорите в нея. По добре да чуем какви точно са идеите на тези млади хора и след това всеки сам за себе си да прецени дали си заслужават вниманието или не
  • 20 ЦИРК, ЦИРК

    0 1 Отговор
    Малеее докъде стигнахме...ми така е,ве4е вси4ко може да се о4аква!
  • 21 гого

    1 1 Отговор
    НА всички тия от парламента голям К..
  • 22 бай Георги

    2 1 Отговор
    Тая партия Миленчо да не я подготвя за себе си?Отдавна подозирам ,че е сменил резбата!

    Коментиран от #24

  • 23 hienata

    1 1 Отговор
    Миленеее не се смей, маймунке мръсна, не се смей! Ах тииии.....
  • 24 бай Онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "бай Георги":

    То ако верно е обърнал резбата ще трябва да си носи вазелин и наколенки
  • 25 Майора

    1 1 Отговор
    Тия не разбраха ли, че на народа му писна вече и границата на търпимост е премината.Народа не иска никой от познатите до сега лица.Народа иска млади, необременени с корупция и партийна принадлежност личности, народа иска доказани специалисти по икономика, социология, юридически науки, а не хора без нито един работен ден.
  • 26 Евгени Ставрев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "АНГЕЛ ПОПОВ":

    ами то досега какво ни управяше?
  • 27 испанец

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Стефан Милков":

    Браво.Много точно.Но има още много,много гафове които тепърва ще лъсват но дано народа го разбере.Какъв срам беше тази мутра за честните хорица.Дано бог пази България!
  • 28 Смешника

    1 15 Отговор
    След 1989г. единствената свобода, която беше постигната беше свободата на изявата! В резултат, на което се нароиха куп простаци, на които медиите станаха трибуна и превзеха публичното пространство с глупостите си!
  • 29 Heinrich

    0 0 Отговор
    да не стане още един К.У.Р. за нас българите
  • 30 кур

    0 0 Отговор
    ахахах болни мозъци ще ядете големия К.. :) :) :)
  • 31 Bg 2

    0 0 Отговор
    "Недоволни от невъзможността на политиците 23 години да променят ситуацията..." Не става въпрос за невъзможност, а за нежелание, бедните се манипулират по-лесно. Целта е да сме евтина работна ръка, китайците на Европа, само че сме им по-близо.