Last news in Fakti

18 Август, 2021 13:36 1 978 4

Селма Блеър е в ремисия

  • селма блеър-
  • ремисия-
  • трансплантация-
  • стволови клетки

Актрисата се лекува с трансплантация на стволови клетки

Актрисата Селма Блеър, която страда от множествена склероза, обяви, че е в ремисия в резултат на трансплантиране на стволови клетки, предаде Asscociated Press, цитирана от dir.bg.

Блеър, която е на 49 години и е известна с ролите си във филми като "Секс игри", "Професия блондинка" и "Хелбой", бе диагностицирана със заболяването през 2018 г.

"Прогнозата е отлична. В ремисия съм", каза Блеър по време на дискусия на Асоциацията на телевизионните критици.

Тя се лекува с трансплантация на стволови клетки, извличани от гръбначния мозък и на периферни стволови клетки.

"Беше нужна година след трансплантацията, за да се уталожат възпалението и лезиите, затова не исках да говоря за това, чувствах, че е нужно още време, за да се излекувам. Вече не се формират нови лезии", каза тя.

Множествената склероза е автоимунно заболяване, при което имунната система атакува защитната миелинова обвивка на нервните клетки. Това води до загуба на зрение, болки, умора и влошена координация.

Блеър каза, че е страдала от симптомите на заболяването години, преди да бъде диагностицирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    1 0 Отговор
    Некоректна статия. За съжаление стволовите клетки НЕ помагат в лечението на МС. Доказано, а и много хора изгоряха и то с немалко пари, покрай това измислено лечение. Уважаемата е в ремисия, защото най-вероятно нейната диагноза е от пристъпно-ремитентна форма. Въпреки всичко няма шанс, просто малко по-късно..... съжалявам. И дано някой болен с тази диагноза не прочете това.
  • 2 И като прочете и раков

    0 0 Отговор
    И кво, кое помага на човек, да бъде вечен, Нищо, само се излага цял живот пред семейство, ако има такива, чужди хора, се правят на,, добри,, и са само,, сеирджии,, някаква Чочи съжаляваш, бясна съм на тази от занаята....дърта, грозна чума, която е нямала от къде да получи ни едно добро качество.....!
  • 3 въх

    1 0 Отговор
    Относно множествената склероза, който го вълнува да потърси Dr.Coimbra protocol. Важи и за всякакви автоимунни заболявания
  • 4 Въй

    0 0 Отговор
    На тебе, що не помогнаха....!?