Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 14:57 7 583 8

Силвена Роу призна за сериозен здравословен проблем (ВИДЕО)

  • силвена роу-
  • кулинар-
  • готварство-
  • проблем-
  • хашимото

Кулинарният гуру сподели как се бори с проблема и даде съвети на последователите си

Силвена Роу живее с половин щитовидна жлеза, сподели самата тя преди дни. Другата половина на органа е била отстранена с операция. Топ куринарката има наследствена гуша – заболяване, от което страда и нейната майка. Заради него се наложило да легне под ножа на изявен хирург в Дубай, а сега редовно си изследва хормоните, за да държи заболяването под контрол.

Само допреди две години звездата от журито на "Мастършеф" имала доста сериозен проблем с голяма бучка в основата на шията, която ѝ пречела да преглъща, споделя самата тя във видео, разпространено чрез канала ѝ в популярна интернет платформа. Оказва се, че Силвена Роу страда от тиреоидит на хашимото – нарушена функция на щитовидната ѝ жлеза. Самата жлеза започнала да се уголемява. Именно заради това, когато за първи път се появява с кулинарното състезание на bTV, звездата ходи с високи яки, прикриващи бучката на шията ѝ.

"Преди около две години, може да сте забелязали на първите епизоди, когато се появих в България, имах една топка. Аз имах гуша. Това е генетично – майка има гуша и постоянно си я изследва", разказва Силвена. Проблемът на майка ѝ до момента се счита единствено за естетичен – лекарите я съветвали да махне бучката само ако я притеснява от гледна точка на външния ѝ вид. Жената обаче нямала проблем с това и се задоволявала единствено с редовни медицински прегледи, за да е сигурна, че нищо сериозно не заплашва здравето ѝ.

При Силвена обаче нещата се оказват по-сериозни. "Все пак се появявам по телевизията и, като говоря, тази топка се движете нагоре-надолу. Да не говорим, че вече ми беше и малко трудно да преглъщам – все едно бях глътнала топка за пинг-понг", разказва Силвена в своето видео. Заради въпросната бучка тя редовно ходела на прегледи при известен специалист в Дубай.

Един ден той ѝ казал, че е време да се оперира. "Бях доста наплашена, защото съм хипохондричка", спомня си готвачката. Докторът не изключвал възможността да се наложи да премахне цялата ѝ щитовидна жлеза. За щастие се оказало, че няма нужда от чак толкова крайна мярка и че може да мине само с премахване на половината от нея. Биопсията показала, че Силвена няма злокачествено заболяване, но медикът обяснил, че занапред тя ще трябва да пие лекарства, с които да поддържа хормоните си в норма.

Кулинарката обаче решила да опита да си помогне с подходящо за заболяването ѝ хранене и след няколко седмици се оказало, че няма нужда от хапчета, тъй като хормоните ѝ били в норма, писа "Уикенд".

Тя намалила глутена и сладкото и започнала да набляга на бразилските ядки, рибата, тиквените семки. Макар че не обичала солено, започнала да включва морска сол в менюто си, за да си набави достатъчно йод. Сега се чувствала прекрасно, а редовните изследвания, което си правела, показвали, че държи заболяването си под контрол.

"Шест седмици след операцията направих изследвания и докторът каза: "Нямаш нужда от никакви хормонални добавки, ти си перфектна." Защо? Защото ям коректно. До ден днешен си правя изследвания редовно и, да чукна на дърво, нямам нужда от добавки. Карам я с половин щитовидна жлеза", разказва Силвена. В основата на шията ѝ личи малък белег от операцията. Той обаче се вижда само след много внимателно вглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    0 8 Отговор
    Ще и обърна хастара

    Коментиран от #7

  • 2 Чук и Гек

    4 3 Отговор
    То от много диети се стига ето до тук! Хранете се бе, глъмаци! Хранете се нормално! Минете по изоставени фабрики, казарми, пионерски лагери и заводи, и ако някъде, където е бил стола на предприятието, намерите на стената менюто за деня и седмицата - вижте как са се хранили хората при социализма на закуска, обяд и вечеря! Ами, пуснете си клипове с актриси, певици, кранистки и колхознички от онова време! Сочни, вкусни женички - натурална порода! Малко по тъмнички, защото не са всички изрусени.

    Коментиран от #5

  • 3 Станала, 500 кг

    1 3 Отговор
    Голям контрол...ох каква, съсетка имам, ма то тяло, то всичко..... въй....!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 някой

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чук и Гек":

    Навремето нямаше сладки опаковани в лъскави опаковки,имаше ,,Байкалче",обикновенна вафла,морени и шоколад виждахме в новогодишните торбички с лакомства,на сладкарница те водят веднъж в месеца ,торта само на рожденни дни.Сирене два вида,салам пет вида и всичко от каквото трябва.Хляб...три вида от хлебозавода.Закуска: една филийка с масло и две резенчета салам плюс един чай със Захар,не с измишльотини,обяд: супа,готвено и десерт, вечеря: постна манджа и кисело мляко или компот.Затлъстелите от онова време,днес биха изглеждали като фиданки.
  • 6 Доставям

    1 1 Отговор
    топъл белтък от производител
  • 7 Клитор

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    тая е толкова неприятна
  • 8 Пешо Папура

    1 2 Отговор
    От къде ги намирате такива молдивки бе?