Необходими продукти:
6 пилешки бутчета
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. соев сос
4 скилидки чесън
100 грама брашно
Масло
Начин на приготвяне:
Пригответе марината от меда, чесъна и соевия сос. Поставете в нея бутчетата и оставете в хладилника да се охлади и да поеме за около 2 часа. Когато времето започне да изтича, загрейте фурната на 200 градуса, а междувременно поставете брашното и червения пипер в подходяща купа. Вземете си достатъчно голяма тавичка и поставете хартия за печене отгоре, след което я намажете с маслото.
Време е да извадите бутчетата от хладилника и да ги отцедите добре. След като сте ги отцедили от излишната марината, оваляйте всяко едно от тях в сместа от брашно и червен пипер. Поставете в тавата и когато сте готови с всички – поръсете със сол и черен пипер. Идва ред на останалата марината – залейте бутчетата с тях, преди да я поставите във фурната. Покрийте с алуминиево фолио и чак след това ги сложете да се пекат във фурната.
Изчакайте около 30 мин., а след това извадете и премахнете фолиото. Пъхнете пак във фурната за още около 15-тина минутки, след което месото ви е готово! За завършек и свеж вкус може да поръсите с пресен магданоз накрая, но това е по ваше предпочитание, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Komapak
10:13 23.10.2021
2 111
10:28 23.10.2021
3 Tomito
11:31 23.10.2021
4 Наш ко хубуу...!
12:10 23.10.2021
5 Касандра
12:52 23.10.2021
6 Стойчу
14:24 23.10.2021
7 Да, ама, Стойчу
16:25 23.10.2021