Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 11:54 2 754 3

Десетки дела заваляха към Дрейк и Травис Скот след фаталния фестивал

  • травис скот-
  • дрейк-
  • съд-
  • дело-
  • иск-
  • астроуърлд-
  • astroworld-
  • фестивал-
  • загинали

Осем души загинаха, а стотици бяха ранени по време на претъпкания фестивал AstroWorld

Десетки дела заваляха към Дрейк и Травис Скот след фаталния фестивал - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Множество дела са заведени срещу американския рапър Травис Скот, след като осем души загинаха и стотици бяха ранени при фатална блъсканица на фестивала "Астроуърлд" в Тексас, САЩ, съобщи БТА.

Един от пострадалите при инцидента обвинява Скот и гостуващия изпълнител Дрейк, че са подстрекавали публиката към насилие и иска обезщетение от един милион щатски долара за травмите си. Нито един от двамата изпълнители не е коментирал иска.

Скот заяви, че съдейства на семействата на жертвите, най-младата от които е 14-годишен деветокласник.

Трагедията се разиграла около 21:15 часа местно време в петък в Хюстън, щата Тексас, по време на изпълнението на Травис Скот, който бе хедлайнер на фестивала "Астроуърлд". Осем души загинаха и десетки бяха ранени при блъсканица, когато фенове започнали да се бутат към сцената на концерта на рапъра. Линейки и полицейски автомобили многократно са преминавали през публиката с включени светлини заради безредицата.

В болница бяха откарани 11 души със сърдечен арест като осмина от тях починаха. Други 300 получиха натъртвания и порязвания.

Травис Скот прекъсвал 75-минутното си изпълнение много пъти, когато забелязал изпаднали в беда фенове пред сцената.

Шефът на полицията в Хюстън Трой Финър публикува изявление в Туитър, според което се е срещнал със Скот и с ръководителя на екипа му за сигурност за кратко преди началото на концерта, за да изрази загрижеността си за безопасността на събитието.

Полицията в Тексас разследва инцидента и проверява различни съобщения, според които някой в публиката инжектирал хора с наркотици. Няколко души от публиката били реанимирани с противонаркотични лекарства, сред тях е и служител от охраната, който според полицията имал следи от убождане с игла на шията.

В понеделник хюстънският адвокат Тони Базбий обяви, че кантората му завежда колективен иск от името на 35 потърпевши за небрежност, довела до трагичните инциденти. Адвокатът уточни, че делото е срещу Травис Скот и промоутърите и мениджърите на фестивала за това, че не са осигурили нужната безопасност и не са организирали спешни мерки за овладяване на ситуацията. Сред ищците е и семейството на 21-годишен младеж, който почина в блъсканицата.

Срещу Скот и организаторите на концерта е заведен и още един иск за 1 милион долара обезщетение за причинени сериозни телесни травми от друг пострадал. В неделя друг адвокат също обяви, че завежда колективен иск от потърпевши.

Не за първи път Травис Скот е подсъдим за събития на негов концерт. През 2018 г. той се призна за виновен за нарушение на обществения ред, след като бе обвинен, че е подстрекавал публиката да се качи на сцената на концерт в щата Арканзас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    14 1 Отговор
    Негър, Сър ...
  • 2 Истина е

    7 1 Отговор
    Негърска му работа. Така ще бъде ,вместо да са на полето да работят ,на фестивал на Негърска музика отишли .

    Коментиран от #3

  • 3 PE6OGOLF4E

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Истина е":

    ахахха ....ако беше в Хамеричка щяха да те съдят....и аз слушам,чат пат рап,ама чааак пък такава истерия за рапец...не знам.....болни глави са краварите....