Last news in Fakti

3 Април, 2013 12:35 1 995 2

Учен: Мъжете изчезват

  • секс-
  • хромозома-
  • мъже-
  • жени

Обратното броене за мъжете започна. Те са вид, който скоро ще бъде записан в „Червената книга“.

До този тревожен извод е стигнала водещата феминистка и учен проф. Джени Грейвс от Австралия. Според нея войната на половете вече била предрешена. До 5 млн. години представителите на силния пол на лицето на Земята вече няма да съшествуват.

Дълбоко в мъжкия организъм цъка бомба. Тя е заложена в Y хромозома, която е по-нестабилна от женската X хромозома. Последната имала много повече възможности за „поправки в кода“, смята проф. Джени Грейвс. Според нея това е прекрасен пример за това, което аз наричам тъп дизайн. „Това е един еволюционен инцидент“.

Все пак експерти предупреждават мъжете да не се отдават на паника, отбелязва в. „Дейли мейл“.

Професор Робин Ловъл-Бадж от Националния институт за медицински изследвания в Лондон заяви, че не са забелязани загуби на гени или „по-особена чупливост“ на Y хромозомата.

„Няма нито един инцидент на загуби за гени за последните 25 млн. години“, успокоява Ловъл-Бадж.

„5 или 6 млн. години са един достатъчен период от време медицината да проучи и намери разрешение с проблема с изчезващата Y хромозома“, оптимистично смята проф. Крис Мейсън. Според него подобно откритие ще бъде отличено с Нобелова награда.

Самата проф. Грейвс отбелязва, че на данните й не трябва да се гледа скептично. Дори и при изчезването на Y хромозомата, друга хромозома поема нейните функции. Тази удивителна способност на природата да намира решение на проблема се е наблюдавала в особен вид японски бодливи плъхове, отбеляза проф. Грейвс. Според нея подобен процес може да тече вече в отделна малка група от хора. Единствено изследване на хромозомите може да покаже дали това е така. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горския

    0 0 Отговор
    Е тогава да си единствения мъж,всички жени са ти в ръцете :)

    Коментиран от #2

  • 2 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "горския":

    1. Тази информация отдавна е доказана и откритието не е ново.
    2. Без друго Светът ни няма да е вечен – рано или късно ще има някакъв огромен катаклизъм, цикличност... след който и ест. съответния период от милиони или милиарди години, живот отново би могъл да се породи. Но какъв и под каква форма – никой не би могъл да предположи дори.
    3. Ако все пак след 5 милиона години Земята все още съществува и слънцето ни не ни е стопило, то жените ще се учистят една друга. Мисля тази агресия им една към друга също е генитично заложена в Х хромозомата им. „ .... което аз наричам тъп дизайн. „Това е един еволюционен инцидент“.

    И най-малкото – няма да има кой да ги помпи и ръчка, а това си е още една сериозна предпоставка да се изнервят тотално. :)

    Ама има време. Да сме живи и здрави, пък поколенията на поколенията на поколенията ни, ще преценят най-добре за какво „иде реч”.