Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 22:30 3 500 31

10 причини защо мъжете предпочитат блондинки

  • блондинки

Една от тях е заради киното и медиите

10 причини защо мъжете предпочитат блондинки - 1
Снимкa: Shutterstock

От златната ера на Мерилин Монро до манията по Скарлет Йохансон – пределно ясно ни е, че по-голямата част от мъжете предпочитат блондинки. Но защо е така?

Оказва се, че причините са най-различни, но се делят главно на две категории – генетични или пък наложени ни от попкултурата.

1. Младежкото излъчване

Русите коси подмладяват, а около лицето на една девойка създават ангелски ореол. В кръвта на повечето мъже е заложено желанието да закрилят половинката си и затова една жена с миловидно лице и руса коса веднага събужда в тях нежност и намерението да я предпазят от всичко лошо. Освен това с възрастта косата обикновено потъмнява и светлите коси са признак за младост и следователно – за плодовитост.

2. Нежната бяла кожа

Обикновено русите коси вървят в комплект със светла кожа, която също може да ни подмлади. Освен това върху бялата кожа по-лесно си личат здравословните проблеми, които жената има – така с един поглед мъжът може да установи дали потенциалната му половинка е здрава. Ако тя има бяла и чиста кожа, това я прави много по-желана. Всичко това, разбира се, се случва на подсъзнателно ниво. А и нека отново се върнем на желанието на мъжете да бъдат закрилници – русата коса в съчетание с белоснежната кожа създава представата за нежно създание, което трябва да бъде обгрижвано и закриляно. Разбира се, това може да няма нищо общо с реалния характер на русата дама.

3. Те са по-женствени

Според изследванията блондинките обикновено имат малко по-високи нива на естрогена в сравнение с брюнетките и по-ниски нива на тестостерона. Тази особеност обикновена е съчетана с фини черти на лицето, малък нос, малка челюст, нежни рамене, по-малко окосмяване и дори до по-невинно детско поведение и игривост. Всички тези особености правят блондинките по-привлекателни за мъжете, дори и господата да не го съзнават.

4. Те се срещат по-рядко и затова са по-привлекателни

В днешно време е лесно да станеш блондинка, но естествено русите коси се срещат много по-рядко в сравнение с кестенявите, затова и блондинките са смятани за по-екзотични и интересни. Те се ценят най-много именно при народи, при които преобладават брюнетките.

5. Те обичат флирта и забавленията

Според едно проучване 63% от мъжете смятат, че блондинките са много по-достъпни от брюнетките – с тях се общува по-лесно, те са забавни, приветливи и не приемат нещата толкова сериозно, колкото техните тъмнокоси приятелки. Според стереотипите блондинките просто обичат да се забавляват повече.

6. Камерата ги обича

Блондинките са много по-фотогенични от останалите жени, затова много модели и актриси си изрусяват косата. Вероятно заради тази фотогеничност на блондинките им е по-лесно да си намерят половинка в сайтовете за запознанства.

7. Те се забелязват по-лесно

Само 2% от жените са естествени блондинки и стига да не живеете в скандинавска държава, има голяма вероятност да сте единствената естествена блондинка в стаята, което ви отличава от другите и ви прави по-запомняща се.

8. Блондинките имат страхотна коса

Блондинките имат повече на брой косми в косата си, но обикновено косата им е по-тънка и по-нежна. Това изисква повече отдаденост при поддържането на прическата. А по-старателните грижи водят до прекрасна коса, която ти идва да докоснеш.

9. Заради киното и медиите

Както казахме, камерата обича блондинките и те са по-фотогенични, затова можем да видим толкова много блондинки сред известните дами, а когато всички ти казват, че „Мъжете предпочитат блондинки“ и „Блондинките се забавляват повече“ започваш наистина да го вярваш.

10. Всички цветове отиват на блондинките

Пазаруването е много по-лесно, когато си с руса коса – просто всеки цвят отива на косата ти! Може би затова според проучванията мъжете намират блондинките са по-стилни, пише Dama.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    25 5 Отговор
    Аз измежду русите и умните предпочитам умните

    Коментиран от #6

  • 2 Ехото...

    19 3 Отговор
    Абе , предпочитам да да хубави , не е важно каква им е косата. А ако нещата са по сериозни , трябва и да са умни... А ако са и атрактивни , цена нямат.
  • 3 Мъжете предпочитат к...

    5 2 Отговор
    ,, Импозантни,, на свободна практика, които да не ги,, мъчат,, и създават грижи, демек свободни 🐷 по ,, възпитание,, и,, дух,,...!
  • 4 Нямам предпочитания

    17 2 Отговор
    Важното е да са красиви, умни, богати и тесни.
  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    22 2 Отговор
    "фини черти на лицето, малък нос, малка челюст,
    нежни рамене, по-малко окосмяване
    и дори до по-невинно детско поведение и игривост" -
    Веднага я познах, това е Цецка Цачева...

    Коментиран от #17

  • 6 Да знаеш

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Отдавна е доказано, че всеки търси това,
    което сам няма!

    Коментиран от #22

  • 7 Киро Жарта

    12 0 Отговор
    Охкат,бе много охкат...
  • 8 Шопо

    2 3 Отговор
    Я аресвам Деса Дуловската-Месалина

    Коментиран от #12

  • 9 Брюнет

    8 3 Отговор
    А никак не е зле една блондинка с много пари и с малко акъл гот е!
  • 10 Не бе глупачке

    2 7 Отговор
    Я гледай кой го е писал това-една блондинка!Ама тя няма хубава коса,де...мъобще тази статия е пълна с абсолютни глупости-явно драскачката й е много ниско самочувствие и иска да се поизлъска малко!Доказано е,че мъжете НЕ предпочитат блондинки-това се смяташе преди доста години,но е опровергано!Пък и да са с по-хубава коса???!!Обикновено тея с хубава коса са все тъмни и мургави-на другите им са тънки и мазни косите.Не знам откъде го измисли това.Пък и "по-женствени" и с " красивата кожа"-много комплексарски звучи!Да й е идвало на ума ,че има много хора,които харесват МУРГАВА или ЧЕРНА кожа???!!!!Жалка история.
    А знае ли какво авторката?Брюнтнките се много по-пламенни и се раздават много повече в леглото!И да по-умни са-това се видя от тази статия.....Няма ли кой да й доставя достатъчно удоволствие,че май нещо е засъхнала и си търси овлажнител?!
  • 11 Лорд Минчу

    2 1 Отговор
    Да ве да, ако беше така Наталито от би ти-вито нямаше да стене в самота!
  • 12 Ъъъ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Шопо":

    Ковида да не ти е увредил трайно обонянието ???
  • 13 ценител

    7 3 Отговор
    Много са еблви.
  • 14 Не бе глупачке

    3 4 Отговор
    А и другото е,че тъмнокосите имат по-сексапилни тела-по-големи дупета,по-сочни извивки,по-знойни са...
  • 15 кикирикииии

    4 3 Отговор
    Руса че са друса. Черна, че е верна.
  • 16 √(n&Варна)

    6 2 Отговор
    "Роди ме, мамо, без акъл – аз сама ще се изруся!"
  • 17 √(n&Варна)

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    СбъркАл си, колега – това е Искра Фидосова.
  • 18 Дилдо

    4 3 Отговор
    Аз пък предпочитам красиви, няма значение с каква коса са
  • 19 Комплекси

    5 0 Отговор
    От доста време насам-това е най-комплексарската статия.
  • 20 1234

    0 0 Отговор
    "Имали по-хубава коса"-ей това ме шокира наистина.Наистина беше изненада...
  • 21 Румен

    0 1 Отговор
    И най вече че са глупави и лесно падат в капана
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пламен

    3 2 Отговор
    Хората са казали. Хляб и сол да ядеш, но руса да е.....
  • 24 Мъж 100 кг с галоши

    1 0 Отговор
    Дядото от горния етаж, дори неще и с пари..... хахаха.... такова, няма кой да погледне, освен такъв като него, айде сега, кой е шока, кой е ужаса,.. разбира се, че васик......!?
  • 25 Joro

    2 2 Отговор
    Много са ми интересни някои от жените- колкото и да се изрусяват ,руси няма да станат. С тъмни вежди ,а понякога и с космарлаци по ръцете, а косата я изрусили. Естествено руси има сигурно към 1-2% от българките .

    Коментиран от #28

  • 26 big

    4 0 Отговор
    Честно казано, не прочетох материала защото не мисля, че е правилен. За жените конкретно, цвета на косата не е нещо значително, те мога да се боядисват с какъвто цвят искат! Като мъж мога да кажа, че за мен това е без значение. Освен цвета на косата, жените притежават много повече неща, които привличат мъжа от пръв поглед, дори това не са: телосложение, гърди, дупе. Поне за мен е така: черти на лицето, излъчване, чар. език на тялото, маниери на говорене. Когато една жена те "грабне", всичко друго отпада!
  • 27 Кой не го знае това..!

    3 0 Отговор
    Признавам естествено русите коси, а красива жена си, си е голямо удоволствие за твой собствен,, кеф,, на първо място...!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ехаааа

    0 0 Отговор
    Помислих си, че статията е написана от блондинка и се оказах прав! Многооо тъпа статия - ами от блондинка е - ХАХА. Е аз харесвам брюнетки! Дори и да е изрусена пак си е брюнетка! Блондито си е кукла - не жена!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тираджия

    0 0 Отговор
    Абе русо да е пък може и лъв!