Необходими продукти:
500 грама тесто за пица
100 грама салам
150 грама кашкавал
100 грама доматено пюре
1 чушка
сол, черен пипер, риган
Начин на приготвяне:
Взимате тава и я намазвате с малко мазнина. След това тестото се разстила с ръце. Идеята е да остане по-дебело от обикновена пица. Най-вкусно става, ако е домашно.
Слагате го за 10 минути в загрята на 200 °C фурна. Вадите блата за пица и го намазвате с доматеното пюре. Поръсвате с подправки, например риган. Нареждате нарязания салам, зеленчуци и други добавки по желание. Накрая настъргвате кашкавал, обилно да покрие пицата. Връщате във фурната и печете пак на 200 °C за около 20 минути или до готовност
Ако е необходимо повече, оставяте само на горно печене. Изваждате тавата и прехвърляте в голяма чиния или в по-малки, нарязана на парчета. Консумирате, докато е топла. Получават се страхотни хрупкави парчета дебела пица, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Анонимен
10:17 05.12.2021
2 Обесен Язовец
10:39 05.12.2021
3 Винкело
Коментиран от #5
10:44 05.12.2021
4 111
11:02 05.12.2021
5 нннн
До коментар #3 от "Винкело":
За дебела пица 30 Мин бива. Но кашкавала - накрая и изключваш фурната.11:36 05.12.2021
6 Това не е
11:38 05.12.2021
7 абе
14:05 05.12.2021
8 Ах, Вени, ти палава
15:00 05.12.2021
9 Воисил Граматик
16:13 05.12.2021
10 Пиер Хатет
16:15 05.12.2021