Last news in Fakti

17 Декември, 2021 10:05 1 960 3

Рецепта на деня: Чийзкейк с боровинки

  • чийзкейк-
  • боровинки-
  • без печене-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Бърз десерт без печене

Необходими продукти:

500 грама боровинки

100 мл цедено мляко

400-500 грама сладкарска сметана

крема сирене

пудра захар на вкус

1 ванилия

2 ч.л. желатин

100-200 грама бисквити

100 грама масло

Начин на приготвяне:

Забъркват се млякото, сметаната и крема сиренето и после се добавят ванилията и пудрата захар. Желатинът се разтваря в 2 с.л. вода и се оставя да набъбне, а после се разтапя за 2-3 секунди в микровълнова и се добавя към останалата смес, а после я пъхваме в хладилника.

Бисквитките се натрошават на ситно, после се разтапя маслото и правите бисквитена смес, която сипвате в избрания от вас съд за печене. Оставете я в хладилника да стегне за поне 30 минути.

Млечната смес може да се раздели на 3, след което слагате около 1/3 до 1/2 от боровинките и разбърквате. Разделете млечната смес на три, като първо намажете един пласт бяла смес, а после добавете боровинките, разбъркайте и накрая сипете половината върху белия пласт на чийзкейка, а в останалата трета част сипете останалите боровинки, разбъркайте отново, сложете за финал и върнете в хладилника, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АННА МИЛА

    2 2 Отговор
    БЛГОДАРЯ ФАКТИ
  • 2 Топ рецепта

    1 2 Отговор
    Мм, този кейк мога да ям постоянно.
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    Само да вметна, че никакво цедено мляко, нито крема сирене! Ползва се маскарпоне! Да ви кажа! Иначе е бутафория!