Last news in Fakti

1 Януари, 2022 13:34 6 344 7

Стойо Мирков от "Братя" работил като склададжия

  • калин йосифов-
  • стойо мирков-
  • братя-
  • актьор-
  • работа-
  • стефан данаилов

Ламбо го връща към актьорството

Топченгето Калин Йосифов от хитовия сериал "Братя" се връща в актьорството заради големия Стефан Данаилов.

Стойо Мирков се отказва от професията през далечната вече 2004 година. Но след тежки думи от страна на неговия преподавател от НАТФИЗ Стефан Данаилов той се замисля сериозно и се "прибира" отново в артистичните среди. По време на 75-годишния юбилей на Ламбо той публично, пред всички гости, обявява Мирков за предател, щом е напуснал професията.

"Мастъра е голяма личност. Не може да се каже лоша дума за него. Всеки ден научавах нещо от Стефан Данаилов. Колкото и време да съм прекарал с него, е трудно да кажа, че го познавам отлично", казва Мирков пред "България Днес".

Стойо е част от "златния клас" на Стефан Данаилов. Мирков е състудент с Асен Блатечки, Башар и Карла Рахал, Стефания Колева, Иван Бърнев, Ваня Щерева, Ненчо Илчев и други. Един от най-хубавите му спомени с Ламбо е по време на снимките на италиански филм преди няколко години.

"Да си до него на снимачната площадка е нещо уникално. Стефан Данаилов има невероятна харизма, която се усеща отдалеч", добавя топченгето от "Братя". Мирков напуска театъра през 2004-та и се захваща с коренно различна професия. Първо е складов работник. Паралелно снима за киното и телевизията, но само при възможност. По-късно става шофьор. След това Мирков постепенно започва да се развива в бизнес средите. За няколко години достига до търговски директор. Преди да стане актьор, Стойо Мирков е бил звезда във фехтовката.

Екранното ченге Калин Йосифов от "Братя" жъне един след друг успехи с шпага в ръка. "Попаднах в залата още като хлапе - спомня си Мирков. - Тогава в училищата идваха, за да набират спортисти. Фехтовката най ми допадна. Бях доста успешен състезател. Участвах на куп балканиади, пускаха ме срещу по-големите и ги побеждавах. Имам републикански титли", споделя още Мирков.

Звездата от "Братя" имал предпоставки да стане един от най-добрите състезатели у нас, но контузия го принуждава да спре със спорта. "Имах сериозни травми в коляното. Това ме отказа от състезателната ми кариера", добави Мирков. Мирков ще изкара празници вкъщи със семейството си. Със съпругата му имат момче - Боян. Хлапето е първи клас.

"Като всички българи и аз ще посреща празниците на масата. Дано е весело", пожелава си Мирков.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БраТ ПиТ

    13 8 Отговор
    Май е трябвало да си остане склададжия... Много изкуствен актьор...
  • 2 диоген

    5 7 Отговор
    Тоя рецидивист пак добре,че е работил,а не е крал.
  • 3 Стани

    11 1 Отговор
    Понеже ми беше колега, мога добавя, че също пееше много добре, докато работеше с П. Пенева, И. Дончев, П. Минев.....
  • 4 Абе ,

    3 7 Отговор
    Той и Рашо е бил Казанджия ... Наздраве !
  • 5 Хари7327

    13 4 Отговор
    Добре играе , има къде по-изкуствени от него , особено при жените . Прави впечатление , че много от второстепенните герои в сериалите са по-естествени от главните герои , но така и не стигат до главни роли . Но Стойчо Мирков добре си играе като Калин Йосифов .
  • 6 незнайко

    4 6 Отговор
    На кой му пука какъв е бил ? Умее да играе нека го прави ! Умее да търгува нека го прави ! Кой го спира ? НИКОЙ !!! След статистиката за КОВИД това ли е най важното ???
  • 7 Роки

    6 6 Отговор
    То се вижда,че всички са "хванати от пътя" във всички български сериали.