Last news in Fakti

9 Януари, 2022 10:05 4 455 1

Рецепта на деня: Ароматни пилешки бутчета, пълнени с гъби и сирена

  • пилешки бутчета-
  • сирена-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Изискано ястие, подходящо за гости

Рецепта на деня: Ароматни пилешки бутчета, пълнени с гъби и сирена - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

30 г масло

2 с.л. зехтин

200 г гъби портобело

1 скилидка чесън

75 г крем сирене или маскарпоне

75 г сирене комте или друго алпийско сирене

шепа листа магданоз

1 ч.л. прясна мащерка

6 цели бутчета

250 мл пилешки бульон

сол и черен пипер

За гарнитура:

пюре от картофи

бланширан зелен фасул

Начин на приготвяне:

Загрейте 20 г масло и 1 с.л. зехтин в тиган на умерен огън. Добавете нарязания на ситно чесън и гъбите - нарязани на тънко. Гответе 10 минути, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги настрана да изстинат.

Разбийте крем сиренето или маскарпонето до пухкавост. Към него добавете другото фино настъргано сирене. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка. Разбъркайте. Добавете гъбите при сирената и разбъркайте много добре. Овкусете леко със сол и черен пипер.

Поставете бутчетата с кожата надолу. Напипайте бедрената кост с пръсти. С помощта на остър нож направете по един разрез от двете страни на костта. Оголете костта и я завъртете в свръзката между двете части на бутчето. Извадете костта като запазите цяло бутчето. Оформилата се дупка напълнете с 1/6 част от сместа с гъби и сирена. Затворете отвора с помощта на коктейлни клечки. Намажете кожата на бутчето със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Направете същото и с останалите бутчета.

Загрейте силно тиган и разтопете в него останалото масло. Запечатайте пълнените бутчета от двете страни, до златисто. Прехвърлете ги в тавичка за печене и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. Месото е напълно изпечено, когато при пробождане с шишче сокът, който потича е прозрачен, без никакви оттенъци на розово.

Извадете изпечените бутчета от тавата. Поставете тавата върху котлон и деглазирайте с пилешкия бульон, като остъргвате всички остатъци от месото.

Поднесете пълнените пилешки бутчета, поляти със сос Грейви и гарнитура от картофено пюре и бланширан и после задушен в масло зелен боб, пише 24kitchen.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    2 3 Отговор
    Ришман журналиската с рорезния пасквил. Никой ве ни чете рецертите за поредната помия.