Необходими продукти:
- 2 чаши картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 2 стръка целина, нарязана
- 1 голям морков, нарязан
- 3 чаши вода
- 3 супени лъжици масло
- 2 чаши шунка на кубчета
- 2 супени лъжици чушка, нарязана
- 2 чаени лъжици лук, нарязан
- ¼ чаша масло
- 3 супени лъжици брашно
- 1 чаша прясно мляко
- 1/8 чаена лъжица сол
- 1/8 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаша настърган кашкавал
- ½ чаша галета
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете картофите, целината, моркова в голяма тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври на котлона. Намалете на средна към ниска температура и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат. Отцедете. В тиган разтопете 3 супени лъжици от маслото на средна температура. Запържете шунката и чушката, заедно с лука за 5 минути, докато омекнат, пише flagman.bg.
Прехвърлете заедно с картофите и другите зеленчуци в тава за печене. Разтопете останалата ¼ чаша масло в чист тиган. В него разтворете брашното до гладка смес за около 3 минути.
Внимателно разбърквайте и добавете солта и пипера. След като започне да се сгъстява, добавете кашкавала и разбърквайте, докато се разтопи. Залейте шунката и зеленчуците с получения сос. Отгоре поръсете с галетата. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
Коментиран от #3
14:23 29.01.2022
2 Гъдю
21:33 30.01.2022
3 шеф Иванов
До коментар #1 от "въпросче":
абе как ще разваляш рецептата, нищо няма да се получи с пуешкото11:00 03.02.2022