Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 16:57 11 951 4

Най-подходящата прическа и цвят на косата според лицето

  • прическа-
  • цвят на косата-
  • коса-
  • форма на лицето

Най-добрият начин да разберем коя е идеалната прическа за нас според формата на лицето и цвета на кожата

Най-подходящата прическа и цвят на косата според лицето - 1
Снимки: Shutterstock

Много хора свързват смяната на цвета на косата на една жена с настъпването на значителни промени в нейния живот. Това в много случаи е вярно и все пак преди да го сторят, повечето дами първо се обръщат към стилист или опитен фризьор.

Често боядисването, мотивирано от силна емоция, не е най-умният ход, именно затова е добре да не взимате абсолютно сами крайното решение, съветва jenata.blitz.bg.

В следващите редове все пак ще ви дадем съвети кой е най-добрият цвят за вас според типа на лицето ви и как да сте сигурна, че ще изглеждаме неотразима и ще будите погледи на завист у всяка жена.

За целта е важно на първо място да кажем, че има 3 основни точки при избора на цвят за косата, на които обезателно трябва да се опрете. Първият е цветът на кожата ви, цветът на очите и.. финансовите ви възможности, тъй като някои нюанси са наистина много скъпи и трудни за поддръжка.

Как да изберем правилния цвят на косата си за дълготрайно боядисване

1. Ако отидете при стилист е добре да му покажете фотография на нюанса, който искате. Много по-лесно е да му го обясните така, отколкото с думи.

Имайте предвид, че ако заложите на кадър от Инстаграм, може да сте попаднали на изображение, минало през обработка. Ако стилистът ви каже, че няма как да направи това с косата си, то по-добре на настоявайте, а покажете подобни опции.

2. Важно е да вземете предвид и сезонът. Много хора се боядисват веднага след морето, когато кожата им е тъмна. След това обаче, когато тя изсветлее, идва разочарование.

Добре е да изчакате седмица-две, след като се приберете от почивка и тогава да заложите на цвят, по-близък до естествения.

3. Помислете и за финансовите си възможности. Колкото по-пепеляво руса е косата ви, толкова повече инвестиции ще са необходими при грижата ви за нея. Възможно е да преборвате жълтеникавият нюанс у дома, но реално желаната студенина в тона, ще може да постигате само във фризьорския салон.

Ако нямате възможност да го посещавате редовно, но искате да сте блондинка, то помислете за компромис. Няколко по-светли кичура или пък някакъв нюанс на по-топлото русо, може даже медено с розов отенък.

Прическа според формата на лицето

Най-подходящата прическа и цвят на косата според лицето

Една от най-често срещаните заблуди е, че цветът на косата влияе на формата на лицето. Той може да подчертае тена или цвета на очите, но не е в състояние да промени формата на лицето ви. Такъв ефект дава само прическата и стилизирането.

Например: Прическа на етажи или дължина под раменете е подходяща за кръгло лице, както и прическа с наклонен бретон и странично разделение. Може да залагате и на опашки, вързани от едната страна на лицето.

В същото време е добре да избягвате прически с дължина над раменете и къдрици, те разширяват лицето. Правите бретони също остават табу. Пикси подстрижката също е прическа, на която не е умно да залагате.

Ако имате квадратно лице, то може да заложите на боб или каре, за да омекотите чертите си, да добавите наклонен асиметричен бретон и така ще омекотите чертите на лицето си.

Хората с по-квадратни лица е добре да се откажат и от опашките.

За триъгълно лице е подходящо да се заложи на дълга коса, с леки вълни или боб с дължина до брадичката. Пиксито с прав бретон или къса и обемна корона определено не са опция за вас.

Как да изберем цвят?

Какъв цвят на косата би подхождал на хора с бледи лица и много светла кожа. Важно е много да се съобразите именно с нея.

Има 4 типа външен вид - пролет, лято, есен и зима.

Най-подходящата прическа и цвят на косата според лицето



Пролет

Тук говорим за естественост. Жените от този тип са със светли очи, а кожата им има нюанс, сякаш са си сложили руж.

Светъл нюанс на косата (светло руса или червена) би бил перфектен за вас.Може да заложите на топъл рус нюанс или пък на кестеняви кичури със светлокестеняв нюанс или пък нещо с меден отенък. Може да експериментирате, но не и със студената гама.

Лято

Летните момичета имат много светла кожа, която има розов или сивкав отенък. Очите често са сиви, зелени или сиво-сини. Естественият цвят на косата на тези дами така или иначе е рус.

Когато решите да се боядисвате, заложете на пепеляв отенък. Може да минете и в по-розовата гама, без да прекалявате. Тъмните тонове обаче не са за вас.

Не трябва да залагате и на червеното, особено, ако имате проблеми с кожата, например акне. Такъв цвят на косата, само би подчертал този недостатък.

Есен

Тези дами имат по-топъл отенък на кожата. Обикновено са със зелени или светлокафеви очи, а кожата им сякаш има лек загар.

Добре е да изберете пясъчни, кестенови или просто топли нотки на цвета на косата. Не използвайте ярки модни цветове, като розово или лилаво, тъй като те ще развалят хармонията в образа ви.

Ако все пак искате нещо по-разчупено, заложете на прасковено-розово или пък розово-карамелено.

Зима

Тези дами се отличават с контраст. Имат естествено бледа кожа, тъмна или напротив много светла коса и ярки очи - тъмнокафеви, които при определени условия могат да изглеждат почти черни.

Всички тъмни цветове и всякакви ледено руси са перфектни за тях. Важно е да избягвате топлите цветове, защото така ще изглеждате евтино.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Display

    4 3 Отговор
    Най добре ще да е да измие чиниите, да намери прахосмукачката и да я използва и след това да разбере как се ползва фурната........за пералня и сушилня има обучителен период...........
  • 2 Заложете на класиката

    2 2 Отговор
    Канадска ливада, много актуално в момента. Гръмнал бойлер в тръстика - придава младежки вид. Внезапен токов удар, получава при неправилно боравене с домашни електроуреди, винаги на мода. Фризьорът ми си забрави очилата - авангарден стил. И естествено, вечната класика - ела с мен в пещерата ...
  • 3 Виталия

    2 1 Отговор
    Есента на 1998 стилист Капанов ме направи кестенява понеже съм със зелени очи. Все пак е известен стилист
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.