Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 14:57 3 368 3

Най-романтичните дестинации в света

  • романтика-
  • свети валентин-
  • романтично пътуване-
  • пътуване-
  • дестинация

Ето докъде пътуват двойките, които искат да се насладят на романтична атмосфера и изящни гледки

Най-романтичните дестинации в света - 1
Снимки: Shutterstock

Независимо дали искате да пътувате специално за Свети Валентин или просто искате да отидете на романтично пътуване, ето кои са някои от най-подходящите места. Независимо дали сте семейни или двойка от скоро, никога не е твърде късно да се отправите към една прекрасна ваканция и да посетите някои от най-романтичните места в света.

Пътуването до дестинация, която и двамата харесвате, заедно да се наслаждавате на живописните места, да изследвате прекрасните забележителности ръка за ръка и да покажете привързаността си към най-скъпия човек е нещо, което всички ценят. Така че, опаковайте багажа си и посетете някои от красивите и предпочитани места, според класация на airtickets.bg

  • Париж, Франция - Синоним на романтика и любов, Париж може да е най-клишираното място за посещение на двойки, но именно там се крие чарът му. Освен това туристите от цял ​​свят са съгласни, че Париж е най-романтичният град в света и ще ви накара да се влюбите в него от пръв поглед.

  • Краби,Тайланд - Сгушен в южен Тайланд, Краби се води за една от най-добрите романтични дестинации в света. Неговите лазурни тропически води, измиващи девствените плажове с палми, съставляват живописното крайбрежие на острова.

  • Гулмарг, Индия- Ако има рай в Индия, то несъмнено е там. Събуждайки се до сребърни заснежени върхове, вдишвайки чистия планински въздух и наблюдавайки природата в най-добрия ѝ вид, Гулмарг служи като едно от екзотичните романтични бягства, за които можете да се сетите.

  • Кападокия, Турция - Очарованието на отминалата епоха сякаш е уловено завинаги в този турски регион. Независимо дали става дума за емблематичната архитектурна структура на Света София, руините на Ефес или двореца Топкапъ в Истанбул, Турция предлага уникален романтичен пейзаж за тези, които биха искали да се възхищават на някои от най-емблематичните исторически сгради. Една от най-популярните дестинации за меден месец, Кападокия предлага разходки с балон с горещ въздух с гледка към плаващи облаци и безкрайното небе, срещащо се с хълмовете, за да образуват хоризонта.

  • Флоренция, Италия- Класическо и вечно място, което въплъщава любов и романтика, Флоренция е за влюбените птици, които желаят приказен фон в градска среда. Италианският град ще предизвика най-нежни чувства към партньора ви, докато и двамата гледате към залязващото слънце от построения на върха на хълмове площад Piazzale Michelangelo.

  • Мостар, Босна и Херциговина - Сгушен в скута на природата, Мостар е далечен град в Босна и Херцеговина, който се посещава от малко туристи. Разположен удобно до живописната река Неретва, Мостар ще ви удиви със звуците на плискаща вода. Отпуснете се със своя специален човек, докато се разхождате по калдъръмените улички, които пресичат Стария град. Старият мост, извит над реката, е фотогенично място, което ще се запечата в паметта ви завинаги.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    2 0 Отговор
    А бетона и фекалното море не са ли романтични?
  • 2 Gucci x Balenciaga

    5 3 Отговор
    Париж уиииии Мостът на изкуствата (Pont des Arts) над река Сена, където традицията е влюбените да закачат катинар за конструкцията в знак на вечна и силна любов . Проблемът е, че любовта им се е натрупала по моста 🤪парапета на Моста на изкуствата се срина под тежестта на около 1 милион катинара и това накара френските власти да реагират като от 1 юни 2015 г. изчистят моста.Тази мярка вероятно ще нарани множество романтични сърца, както и индийските продавачи на катинари наоколо.Същото важи и за по-малкия Архиепископски мост (Pont de l’Archeveché), който също е пренатоварен с клишета. Скъп хотел ,ресторанти,шопинг това му е чара на Париж внимавайте да не попаднете в беден квартал ,стискайте здраво чантите с покупки и пазете портфейла с банковата карта не носете пари в брой, забравете видео с телефон на улицата някой случайно минаващ около вас може да се припознае че е негов,не сядайте на кафета до улицата някоя кола може да се паркира от горе ви късмет

    Коментиран от #3

  • 3 Odb

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Gucci x Balenciaga":

    Напълно съм съгласен с вас...Париж е най мръсният град в който съм стъпвал...до болка прехвален