Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 11:56 7 417 9

Намериха заключено под стълбище дете, изчезнало преди 3 години

  • отвличане-
  • изчезване-
  • дете-
  • момиче

Детето е в добро здраве и върнато на законния си настойник

Намериха заключено под стълбище дете, изчезнало преди 3 години - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Четиригодишно момиченце, обявено за изчезнало преди почти три години, бе намерено живо в понеделник, затворено под стълбище в къща в Ню Йорк, пише bg-voice.com.

Малката Пейсли Шълтис бе открита в жилищна сграда в Согъртис, на около 70 км южно от Олбъни, Ню Йорк, след като властите получиха сигнал, че момиченцето е скрито именно там, съобщи полицейското управление на Согъртис.

Цял час е отнело на полицията да претърсят къщата, преди да открият самоделно направено помещение под стълбището, водещо към мазето. В него се намирало детето.

Намериха заключено под стълбище дете, изчезнало преди 3 години
Снимка: Полицейско управление Согъртис



Детектив Ерик Тийли усетил, че нещо не е наред със стълбището и когато осветил между стъпалата, видял одеяло. Полицаите намерили инструменти и започнали да махат стъпала, като скоро видели крачетата на детето. Те продължили да рушат стълбата и открили помещението, в което били момиченцето и неговият похитител. Дупката била малка, студена и влажна.

Пейсли обаче се намирала в добро здравословно състояние и е върната на законния се настойник - по-голямата ѝ сестра. Тя бе обявена за изчезнала от Каюга Хайтс, на 260 км от Согъртис, през юли 2019 година. Смятало се, че е отвлечена от нейните „родители, които не са ѝ настойници“.

За отвличането на детето са арестувани Кимбърли Купър, Кърк Шълтис младши и баща му Кърк Шълтис старши.

Полицията и преди е поемала по следи, които са я отвеждали в жилището, където малкото дете бе намерено, но всеки път обитателите му отричали да знаят нещо за нея. Двамата Шълтис са давали на полицаите ограничен достъп до жилището, знаейки, че Пейсли и похитителката ѝ са скрити добре, казаха от полицията.

И двамата са обвинени в първа степен възпрепятстване на настойничество и в престъпно поведение, заплашващо добруването на дете.

Купър е обвинена във втора степен на възпрепятстване на настойничество и в престъпно поведение, заплашващо добруването на дете. Тя е върната в затвора заради предишна заповед за ареста ѝ, а двамата Шълтис са пуснати под гаранция.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 USA

    21 9 Отговор
    Евроатлантически ценности и "американската мечта".

    "а двамата Шълтис са пуснати под гаранция." - пък това детенце никога няма да се оправи - важно е да имаш пари да си платиш гаранцията. Богатите тук не ги съдят.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не разбрах

    15 5 Отговор
    Тези двамата родителите ли са?

    Коментиран от #4, #7

  • 4 гошо

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Не разбрах":

    матреалчето е политкоректен буламач, от който нищо не се разбира. но твърде вероятно става дума именно за родителите на детенцето. които по някаква "правилна" причина са лишени от родителски права. защо - може само да се гадае. или да се потърси инфо другаде, но пак без гаранция за обективнст. в тия времена...
  • 5 Gucci x Balenciaga

    11 8 Отговор
    Съмнявам се да е в добро здраве, психически със сигурност няма да е добре, или много сеанси с психолог. Това дете ако цели три години не е излизало на вън има агорофобия ,много трудно ще върне в нормален живот възможност и за проява на псиопат когато порасне, всички психопати са такива избива в последствие лудостта
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Gucci x Balenciaga

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не разбрах":

    До колкото разбрах биологичното семейство е причинило това цялата фамилия психопати. След като са им отнели детето е трябвало да се борят да си го върнат не да го убиват психически така или иначе преценката на социалните не е била грешна,не се споменава причина защо са отнети правата по интересното смятай колко прости следователи и полицаи 3 години отворен случай
  • 8 ПЕНКО

    4 6 Отговор
    БЯХ 24 ГОДИНИ В ПОЛИЦИЯТА / И МИЛИЦИЯ / ... И НИКОГА НЕ БИХ АРЕСТУВАЛ ЖИВИ - ПРИЧИНИТЕЛИТЕ НА ТОВА ОТВЛИЧАНЕ /СЪПРОТИВА И СМЪРТ / !!!!!!!!!!! " ДИС ИС БЪЛГЕРИЯ " --НО НС "БОБ " -ОТНЕСЕ ГОЛЕМИЯ ПАНГАР -ДА ОСВОБОЖДАВА ОТ" МАН ГУРИ"- ОТВЛЕЧЕНИ ДЕЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Дали от престоя в тази институция,

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕНКО":

    или имаш някакви имагинерни спомени, но помоли личния си лекар да ти даде направление за определен специалист - колегата ще прецени. Имаш нужда от спешна интервенция.