Ммм брауни…несъмнено шоколадовото десертче, наподобяващо класическия кекс, но много по-шоколадов, набра голяма популярност, особено сред по-младите любители на сладичкото. Знаете ли, че първото брауни, направено някога, всъщност се е получило в резултат на грешка? Правейки кекс, пекарят не е имал бакпулвер и в крайна сметка се е получило нещо като ненабухнало плътно лакомство.
Класическото брауни се състои само от масло, захар, шоколад, яйца и брашно. Използва се неподсладен шоколад и за съжаление е необходимо повечко захар, за да се балансира горчивината му.
Днес в интернет може да откриете всякакви разновидности на браунито, дори и в руса интерпретация - блонди. Или в превод - брауни с бял шоколад.
Ние решихме да добавим още една версия на оригиналната рецепта, но с великденска интерпретация и с помощта на качествени и здравословни продукти - уникалните Bett’r брауни морковчета.
Необходимите продукти са:
Смес за брауни Bettr
Соева напитка с ванилия
Кокосово масло Dragon Superfoods
➾ За специалния крем:
Био Кокосова Сметана (за разбиване) Dragon Superfoods - заместител на класическата сметана
➾ За декорацията:
Био Веган Шоколад Hot Nibs Benjamissimo
Био Шоколад Матча и Лимон Benjamissimo
Преминаваме към същинската част - приготвяне:
Добавете ядковото мляко (соева напитка с ванилия) и мазнина по избор към сместа за брауни Bettr и разбъркайте.
Изсипете сместа в тавичка, която трябва да покриете с хартия за печене и печете по указанията върху опаковката.
Следващата стъпка е важна, така че слушайте внимателно - изчакайте браунито да изстине напълно и разрежете на триъгълничета! В противен случай рискувате формата да се разпадне.
За крема:
В купичка добавете сметаната, може да добавите малко подсладител (по желание) и ванилия.
С пош или с помощта на лъжица разнесете внимателно по триъгълничетата.
За декорацията:
Разтопете оранжевия и зеления шоколад на водна баня.
Сложете ги в пошове.
Със зеления шоколад Био Шоколад Матча и Лимон (бял), Benjamissimo
направете листенцата на морковчетата, върху хартия за печене, а с оранжевия Био Веган Шоколад Hot Nibs Benjamissimo декорирайте браунито с лентички.
След като листенцата стегнат, ги добавете към браунито.
Бързо, лесно и вкусно. Сега вече може да си похапнете и да дадете оценка на кулинарните си творения.
Сигурни сме, че тя ще е Отличен 6, тъй като тайната е в качествените продукти, посочени по-горе.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА