Last news in Fakti

10 Юни, 2022 11:45 587 1

Бразилска звезда представя нов албум в София

  • бразилска певица-
  • нов албум-
  • sofia summer fest

Премиерата ще бъде 3 август на Sofia Summer Fest

Бразилската боса нова певица Розалия де Соуза представя новия си албум Inspirada на 3 август на Sofia Summer Fest, съобщават от екипа на фестивала.

В изпълнението на живо Де Соуза ще включи най-популярните хитове и неиздадените парчета от новия ѝ проект. С нея на сцената ще излязат Паоло ди Сабатино - на пиано, Антонио де Луизе - контрабас, Роберто Роси - барабани, и Сандро Дейда - саксофон.

Розалия де Соуза е родена в Рио де Жанейро, Бразилия. На 23-годишна възраст заминава за Рим, Италия, където учи теория на музиката и джаз пеене. По това време тя започва да създава песни с различни бразилски музиканти и да ги изпълнява в джаз клубове, в Рим. Талантът ѝ е забелязан от знаменития италиански джаз продуцент и диджей Никола Конте. Тяхната съвместна работа осигурява международна слава на екзотичната дама.

Garota Moderna е първият солов албум на Розалия де Соуза от 2003 г., а две години по-късно е последван от Garota Diferente, в който участват музиканти и диджеи от Европа. Brasil Precisa Balançar е записан изцяло в Рио де Жанейро, но стига до Япония. В него боса нова маестрото Роберто Менескал свири на китара, като също така е артистичен директор на албума. През септември 2009 г. излиза D'Improvviso, а последният албум на Розалия преди Inspirada е от 2018 г. - Тempo, в който певицата дава воля на поетичната си натура и създава авторски текстове на песните си, допълни БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Албумът ми е Пълна Смрад

    0 0 Отговор
    Сте ти кажа аз ти си пълна смард