Last news in Fakti

7 Юли, 2022 22:30 3 882 8

4 начина да се справим с бързото омазняване на косата

  • мазна коса-
  • мазни корени-
  • коса-
  • грижа за косата-
  • бързо омазняване

Защо корените на косата се омазняват толкова бързо и как да се справим с този проблем

4 начина да се справим с бързото омазняване на косата - 1
Снимка: Shutterstock

Бързото омазняване на косата може да бъде истински кошмар. С течение на времето се появява още по-неприятният проблем – мазни корени и сухи краища. Косата се изтощава и изсушава до такава степен от честото миене, което е необходимо за мазните корени, че влагата не достига до краищата, което ги прави сухи, начупени, накъсани, цъфтящи.

Ето 4 начина, с които да се справим с тази върволица от проблеми с косата:

Изчаквайте минимум 48 часа между измиванията

Ако досега сте миели косата всеки ден, защото ви е неудобно да се появите навън в мазна коса, опитайте се да превъзмогнете това. Започнете да удължавате постепенно интервалите между измиванията, като започнете от 48 часа. Това ще "приучи" мастните жлези да секретират по-малко количество себум. Колкото по-пресушена е кожата на главата от честите измивания, толкова повече себум се секретира, за да компенсира сухотата, пише az-jenata.bg.

Използвайте шампоан без сулфати

Сулфатите и силиконите са едни от най-вредните съставки за косата и скалпа. Сулфатите са прекалено агресивни към кожата, което премахва естествените масла от кожата в дълбочина, оставяйки я суха, раздразнена и опъната.

Изплаквайте с ябълков оцет

Ябълковият оцет има свойството да балансира pH-то на скалпа. Той има алкален характер, което влияе положително върху омазняването, като го нормализира. Изплакването с ябълков оцет има благоприятно въздействие и срещу пърхот. Оцетната киселина възстановява блясъка на косъма, намалява сърбежа и омазняването на скалпа.

Използвайте спрей с морска сол

Можете да си направите натурален спрей с морска сол против омазняване. Солта извлича мазнините от скалпа и косъма, като едновременно с това помага на косата да стои пригладена и покорна без наелектризиране и фриз ефект.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някога мъжете

    1 4 Отговор
    са се бърсали по"викингски",нагъва овешния бут и се изтрива в косите или в брадата си - нямали са салфетки както днес..
  • 3 Една

    2 4 Отговор
    Това са заблуждаващи рецепти ..срещу рождената мазнотия и лоша воня ,лек няма !... Дано на никой не се случва ...нито приятели нито работа ...лошо
  • 4 Загубена Кауза

    2 1 Отговор
    Нито едно от посочените средства нямат да спрат бързото омазняване на косата. Нарича се себорея и има само две лечения: ниски дози Акютан; за жените може и хормонални като Спиронолактон. Всичко останало е неефективно лъжене на хората от десетилетия.
  • 5 ПОЗНАВАЧ

    5 0 Отговор
    Оцетът - алкален? Ама друг път.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Нахалния сиганин

    0 0 Отговор
    Прическите с мазните коси са най готени....!