Last news in Fakti

13 Септември, 2022 16:45 3 141 3

За първи път от 1936 г.: Кенгуру уби мъж в Австралия

  • кенгуру-
  • нападение-
  • австралия-
  • смъртен случай-
  • домашен любимец-
  • забрана

Австралийските медии подчертават, че животното може би е било отглеждано като домашен любимец от починалия мъж

За първи път от 1936 г.: Кенгуру уби мъж в Австралия - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийските медии съобщават за първия случай на нападение на кенгуру с фатален край от 1936 г. насам, предаде ДПА и БТА.

Починалият мъж е на 77 години. Инцидентът се е случил в имота на покойния в Редмънд, намиращ се на около 400 км югоизточно от Пърт, Западна Австралия. Медиите подчертават, че животното може би е било отглеждано като домашен любимец от починалия мъж.

Пристигналите на мястото парамедици са съобщили, че кенгуруто е било агресивно и не е позволило на екипа да се доближи до пациента.

Местната полиция се е намесила, обезвреждайки торбестия бозайник, така че раненият мъж е успял да получи първа помощ. За съжаление човекът е починал.

Последният случай, в който кенгуру е нападало човек, е регистриран през 1936 г., когато 38-годишен мъж е убит в Нов Южен Уелс.

В Австралия има действащи забрана за отглеждане на диви животни от местната фауна като домашни любимци. Все още не е ясно дали починалият мъж е имал разрешение да отглежда кенгуруто в имота си. Подобни разрешителни се издават изключително рядко.

Мъжкото кенгуру е агресивно и не е подходящо за домашен любимец. Животните нападат хората по същия начин, по който се защитават в дивата природа или се бият едно с друго. Мускулестите крака на кенгуруто са опасно оръжие, а тялото на животното е доста тежко. В Югоизточна Австралия този животински вид се среща често. Западното сиво кенгуру тежи около 54 килограма, височината му достига 1,3 метра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123456

    2 0 Отговор
    Дивите животни не са играчки. Каквото повикало, такова се обадило.
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 0 Отговор
    Таз новина я гледах по-рано днес - към обяд. Божидарке, сори, ама Оля те изпревари.