Last news in Fakti

21 Септември, 2022 09:43 1 082 6

Марая Кери пуска записан през 90-те и неиздаден досега гръндж албум (ВИДЕО)

  • марая кери-
  • нов албум-
  • гръндж

Записан тайно през 1995 г., албумът е определян като „непочтителен, суров и забързан“

Марая Кери пуска записан през 90-те и неиздаден досега гръндж албум (ВИДЕО) - 1
Снимкa: Shutterstock

През 90-те Марая Кери записва алтърнатив рок/гръндж албум, за абсолютен ужас на лейбъла си. И сега ще го издаде.

Записан тайно през 1995 г., албумът е определян като „непочтителен, суров и забързан“ – и сега оригиналните миксове, които навремето лейбълът директно погребва, са в ръцете ѝ.

Ето какви подробности разкрива сп. „Rolling Stone“: по онова време поп и R&B звездата работи с група, наречена Eel Tree (по-късно преименувана на Chick). Вдъхновена от групи и изпълнители като Hole, Аланис Морисет и Veruca Salt, Марая „официално“ работела по петия си студиен албум, Daydream. След полунощ обаче започвала работата по звукозаписните сесии за „тайния“ албум, на чиито песни тя е съавтор – с изключение на кавъра на Cheap Trick, „Surrender“.

„Изследвах музикалния си обхват, но също така бях пълна с гняв“, коментира тя в мемоара си от 2020 г. „The Meaning Of Mariah Carey“. „За мен винаги е било предизвикателство да призная и изразя гнева си. Личният ми живот се задушаваше по време на записите на Daydream и отчаяно ми трябваше отдушник.“

„Заигравах се с онзи леко гръндж, леко пънк стил, в който творяха белите певици, популярни по онова време“, добавя тя. „Знаете ги, които изглеждаха толкова безгрижни към чувствата и имиджа си. Те можеха да са гневни, мрачни и небрежни, със стари обувки и намачкани фусти, с неподдържани вежди, докато всяко движение, което правех аз, трябваше да е шлифовано и пресметнато до крайност. Исках да се откъсна на свобода, да избягам, да изразя нещастието си – но и да се позабавлявам.“

Смехът обаче секва, когато новината за албума достига до шефа на лейбъла на Кери Sony Music – и неин съпруг – Томи Мотола. Изпълнителните директори без увъртания уведомили Кери, че компанията няма да издаде тавата в оригиналната ѝ форма, с аргумента, че подобно звучене на албума – „непочтителен, суров и забързан“ – ще съсипе имиджа ѝ.

Като компромис, Кери убеждава своята приятелка Клариса Дейн да презапише вокалите на всяка песен, заравяйки собствените си вокали дълбоко в микса. Записът, озаглавен Someone’s Ugly Daughter и издаден на името на Chick, излиза без много шум през Epic/550 Records, без името на Кери да се споменава изобщо. Два от синглите, „Malibu“ и „Demented“, се радват на скромен успех, след което албумът е заметен под килима.

В интервю през 2020 г. Кери признава: „Навлякох си много неприятности, когато записвах алтернативния си албум, защото тогава всичко до последния детайл се контролираше от лейбъла.“

Сега обаче тя признава пред Rolling Stone, че най-сетне се е добрала до оригиналния микс на албума – и най-сетне ще го издаде в оригиналния му вид, пише zrockradio.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    0 0 Отговор
    Като издаде албума и тя ли ще е гневна, мрачна и небрежна, със стари обувки и намачкана фуста, с неподдържани вежди? Марая не е ли бяла?

    Коментиран от #2

  • 2 ааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Не е бяла, мулатка е. Майка й бяла, баща и е нигър.
  • 3 жоро уудстока

    2 0 Отговор
    Песента е страхотна,но не виждам Марая в този стил.Първите и албуми бяха великолепни,но после не се получи.Жалко!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хаберих

    2 0 Отговор
    Тя е третото и най-малко дете на Патриша Хики-бивша оперна певица и вокална педагожка, и Алфред Рой Кери, който е от афро-американски и испанско-венецуелски произход. Наречена е на песента „And They Called the Wind Maria“ (букв. „И те нарекоха вятъра Марая“) от мюзикъла „Paint Your Wagon“(букв."Боядисайте вашия вагон"). Певицата има сестра – Алисън, и брат – Морган. Тъй като семейството се състои от няколко раси, то е често обект на расистки обиди, враждебност и дори насилие. Това води до честото му местене в областта на град Ню Йорк. Напрежението води до развода между двамата родители, когато Марая е на 3 годинки. Марая Кери рядко има контакти с баща си, а майка ѝ работи на няколко места, за да може да издържа семейството.
  • 6 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Тя тука работата малко в стил Мили Ванили и техният скандал ,Фаб Морван
    разказа своята луда история, в биографичен филм и книга.Роб Пилатус и Фаб Морван бяха само лицата и телата - на плакати, видеоклипове, телевизионни предавания и сцени - пилотирани от продуценти, за да въплъщават гласовете на други певци, записани на касетите