Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 14:51 2 282 16

Иван и Андрей събраха близо 1000 сънародници на най-големия форум за българите в чужбина

  • иван христов-
  • андрей арнаудов-
  • форум-
  • мюнхен-
  • кариера-
  • българи в чужбина

Мюнхен бе домакин на форума „Живот и кариера – защо в България?“

Иван и Андрей събраха близо 1000 сънародници на най-големия форум за българите в чужбина - 1

В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. „Живот и кариера – защо в България?“ естествено се превърна в най-големия форум за българите в чужбина, като събра близо 1000 сънародници заедно.

Българската общност в Германия се срещна освен с основателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов и с президента Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те разказаха своите истински истории по пътя към успеха, за да мотивират българите, че те са „добре дошли“ обратно в родината си. Част от събитието бе и кариерно изложение с 20 щанда на български и международни компании, които предлагат конкретни позиции за развитие у нас.

Иван и Андрей събраха близо 1000 сънародници на най-големия форум за българите в чужбина

„Няма да излъжа, ако кажа, че истински се вълнувам, че успяхме да съберем 1000 българи днес в Мюнхен. С екипът на „Bulgaria wants you“ сбъднахме една наша отдавнашна мечта. Това е само първото от поредица планирани събития в Европа. Те имат за цел да представят пред българска общност зад граница конкретни предложения за работа в България. Надяваме се, че всички гости ще имат възможност да видят, че България се променя.“ –споделя Андрей Арнаудов.

Иван Христов също се обърна към българите в залата: „Ние не сме политици. Не сме дошли при вас с кошница празни обещания, за да ви накараме да гласувате, след което да ви забравим. Дошли сме със съвсем реални предложения за живот и работа в България. Въпреки това не ви казваме елате си на всяка цена. Единственото, което ви казваме, е че човек трябва да има право на избор. Избор имаш тогава, когато си информиран.“

Българската общност в Мюнхен, успя да се запознае на живо и с кампанията “ДНКарта – билет за завръщане”. Тя има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, живеещи в чужбина да се върнат в България. В партньорство с топ работодатели Bulgaria wants you ще предлoжи конкретни работни позиции, към които ще се осигурява бонус от 10 000лв. Той ще бъде извън заплатата, изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор. Идеята му е да стимулира българите, които имат желание да се върнат у нас, като покрие част от големите им разходи по въпросното преместване.

Следващите събития „Живот и кариера – защо в България?“ ще се състоят на 20 октомври в Благоевград и на 25 ноември в Русе.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Читав

    23 1 Отговор
    няма да отиде ! Какви са тези изтипоса ли те се диви балкански субекти ? Горката Бавария !
  • 3 Пастирката ,

    22 1 Отговор
    озъбена с облигаторната си "усмивка" фалшива , булка му на първия ред разпиляла косище , без никаква етика и съобразителност , че зад нея седят и други ! Жалка работа.
  • 4 Стругар

    27 3 Отговор
    Иване, Андрейчо, в Родината ми, съм"добре дошъл", когато си поискам. Нямам нужда от вашите предложения. Кои сте вие,че да решавате кой, кога да се прибира с някакви си мижави, съмнително от къде 10 000 лв.? Ей, пичове, гледайте си Халтурата, и не се заемайте с несвойственни неща! ЯСНО?
  • 5 123

    9 2 Отговор
    ДОБРА ИНИЦИАТИВА НО ЗАЩО ЧЕХЛЬО И ДЕСА ЗАЩО ЧЕХЛЬО НЕ КАЖЕ КАК ЗАБОГАТЯ КАТО НАЕМАШЕ БЕДНИ ХОРА ОТ БЪЛГАРИ И ИМ ПЛАЩАШЕ ПО ЖЪЛТИ СТОТИНКИ А ТОЙ СИ ПЪЛНЕШЕ ГУШАТА А ТАЗИ ДО НЕГО ДЕСА МУТРЕСА МУ РАЗБИ СИМИЙСТВОТО И СЕ ИЗКИПРИЛА ДО НЕГО КАТО МАЙ,,,,,,НА А ЧЕХЛЬ СРИВА САМО РЕЙТИНГА НА ИВАН И АНДРЕЙ НО КАТО ИМ ПЛАЩА ТОЙ ЩЕ ДИРИДЖИРА ПАРАДА
  • 6 Само питам

    15 0 Отговор
    Само не разбрах тия двамата вземаха ли се или още не са? Щото тука са забранени още гей браковете, ама те имат пари и могат да уредят процедурата и в чужбина. Не, че ме интересува. За един приятел питам.
  • 7 фермера

    16 1 Отговор
    факти що ни занимавате с тия меркантилни келеши не стига ,че бтви им пълни гушите заради скапаната им продукция всяка вечер и вие
  • 8 койчо от курнаре

    1 0 Отговор
    да се яви да го центровам ако ще и с невестата си и проблема ше изчезне
  • 9 Гнусните позастарели опосуми

    12 0 Отговор
    Поредното доказателство, че не емигриа само "цвета на нацията".
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Пантелеймон наследникът на бай Юп

    8 0 Отговор
    що будалкате хората бе ? искате да избягат втори път ли ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Един от многото

    11 0 Отговор
    Ами като не се занимавате с политика какво прави там бановски с вятърничевата. Ей опусуми, много сте жалки.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тия, Иван и Андрей 20 год ги бутат

    8 0 Отговор
    ЗОРЛЕМ да направят нещо от тях Останаха си дребни Комедианти!
  • 16 Тия, Иван и Андрей 20 год ги бутат

    6 0 Отговор
    ЗОРЛЕМ да направят нещо от тях Останаха си дребни Комедианти!