Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 21:11 3 352 16

Как да разберете нивото на мъжкия интелект по действията му към жени

  • интелект-
  • действия-
  • отношение-
  • връзка

Някои моменти в една връзка наистина показват, че партньорът определено не е надарен с висок интелект

Как да разберете нивото на мъжкия интелект по действията му към жени - 1
Снимкa: Shutterstock

Учените твърдят, че интелигентността на мъжа е пряко свързана с действията му в любовта. По начина, по който се държи във връзката, може да се прецени нивото на интелигентността му. Не е необходимо да се правят сложни тестове – достатъчно е малко внимание към определени детайли.

Учените наскоро откриха, че умните хора нямат особен късмет в любовта. Разбира се, това не означава, че са щастливи само глупавите. Всичко е индивидуално. Но някои моменти в една връзка наистина показват, че партньорът определено не е надарен с висок интелект. Ето по-важните:

Той постоянно те ревнува

Изследванията на учени в областта на психологията показват, че мъжете от ревнивия тип са по-склонни да бъдат интелектуално ограничени. Това е очевидно, особено когато ревността не е изолиран случай, а постоянна и неоправдана. Тя показва, че вашият партньор просто не може да прецени трезво ситуацията. Той следва само емоциите си – точно както правят малките деца или не особено умните възрастни.

Психолозите препоръчват да не се опитвате да промените мисленето на такъв представител на по-силния пол, защото това е невъзможно. Той пак ще продължава да ви шпионира, ще проверява телефона ви и ще нарушава личното пространство.

Той инициира кавги по същата причина

Той постоянно се кара с вас за дреболии. Уж намирате общ език, но след това отново започва същата песен на нов глас. Ужасно досадно е, но няма абсолютно никакъв таен подтекст. Такъв мъж е просто глупав.

Невъзможно е да поправите това, защото той няма да разбере. Възможно е да мисли, че се опитвате да го манипулирате, да го подчините. Гордостта му няма да го позволи и затова единственият изход е да го напуснете. Или да се примирите.

Постоянно спори с вас

Глупавият мъж няма критично мислене. Той спори, докато не посинее и не разбира, че вашето мнение може да се различава от неговото поради факта, че гледате на ситуацията от различни ъгли.

Едно е, когато той наистина се окаже прав, а съвсем друго е, когато спори просто за забавление. В този случай експертите имат лоши новини. Такъв мъж вероятно е доста глупав. Той не иска да вземе предвид чувствата ви и му липсва интелектуалната дълбочина, за да ви разбере.

Той ви обвинява за всичко

Получава ниска заплата – вие сте виновни. Родителите ви го мразят - всичко е заради вас. Той е толкова перфектен, добър и мил, а вие сте истински звяр – съсипвате му живота и само му създавате проблеми.

Това правят само ограничените хора, които не искат да признаят вината си и да започнат да работят върху себе си, за да станат по-добри. Имате само две възможности: да останете с него и да страдате или да го напуснете. Трети вариант просто няма.

Той не може да проявява съчувствие

Повечето от нас имат способността да се поставят на мястото на друг човек и да бъдат съпричастни с неговата болка или проблеми. Някой, който е напълно лишен от емпатия, има ограничен ум.

Искреното съчувствие показва, че човек знае как да мисли, да мисли, да оценява ситуацията и да разбира чувствата на другите хора. Той не разбира защо плачете, защо сте щастливи или тъжни. А това не говори за наличие на висок интелект.

Той няма приятели

Ако никой не иска да общува и да бъде приятел с него, това не означава, че той е социофоб или интроверт, а най-вече, че е ограничен в хоризонти, теми за разговор или възгледи.

Необходимо е да обърнете внимание как общува с другите. В случай, че новите му познати бързо го дистанцират, вероятно става дума за човек с нисък интелект.

Не се бори с лошите навици

В случая става ясно, че волята му определено е пострадала повече от интелекта. Ако човек разбира, че трябва да промени нещо в живота си, но не го прави, тогава неговият интелект оставя още много да се желае.

Вероятно той не осъзнава цялата трудност на ситуацията. Например, продължава да играе компютърни игри или да залага, въпреки че няма собствен апартамент или стабилна работа. Неспособността да се даде приоритет на важните неща в живота е ясен признак за глупост.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При жените

    27 8 Отговор
    в България ситуацията с интелекта е трагична...

    Коментиран от #8

  • 2 Лидер

    30 0 Отговор
    И ситуацията с апартамента е много трагична 70% са на квартира а го раздават милионерчета
  • 3 Госあ

    29 1 Отговор
    Жените които се учат на живота от такива четива, несъмнено притежават изключителен интелект. С тях не може да се спори.
  • 4 1233211

    3 1 Отговор
    Всичко се променя ,но на никой не му се чака.
    Любовта е висш принцип.
  • 5 Пучо Капучо

    6 0 Отговор
    Относително е. Човек може да е много контактен, а да няма два лева в джоба. Това прави ли го много умен? Интелектът му на какво ниво ще е тогава? И ще има ли значение какви ще бъдат действията му към жените?

    Коментиран от #9

  • 6 д-р Фройдев

    27 1 Отговор
    "В случай, че новите му познати бързо го дистанцират, вероятно става дума за човек с нисък интелект."
    A може и да е точно обратното да е прекалено интелигентен за новите си "познати"!

    Коментиран от #16

  • 7 Мъж

    29 2 Отговор
    Нискоинтелигентна е разбеснялата се авторка на тая помия Лора която констатирала че видиш ли уж някви учени направили тези твърдения . Естествено източници имена титли и т н НЯМА . Аз ще кажа точно обратното- мъжете които ревнуват обичат, мъжете които нямат приятели са истински защото в днешния иди-отски свят е по добре да не заобиколен от предатели и използвачи и лицемери. Ниската заплата се дължи на факта ме сме в БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПАК. А жена която вярва на подобни словесни помии по добре да няма мъж около себе си и да си е сама. Една истинска жена е преди всичко морална честна и споделя живота съзнанието и битието с мъжа до нея. Всичко което днешната българка НЕ Е !
  • 8 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "При жените":

    Не е трагична,просто липсва,0.
  • 9 карамфила

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "Пучо Капучо":

    Интелекта на мъжа е толкова колкото лева има в джоба си.

    Коментиран от #13

  • 10 yaйтнойз

    12 1 Отговор
    Нема как да не са английски учени..
  • 11 Камино от изкуствата

    14 4 Отговор
    Когато Господ направил жената, забравил да даде инструкцията за ползването и на Адам. Оттогава мъжете въртят жените както си искат, но рядко уцелват правилния им режим на работа и затова често се стига до рекламации.

    Коментиран от #15

  • 12 Брей,

    6 2 Отговор
    много женомразци, много нещо. Вие майки имате ли? Ако имате сигурно са светици, а останалите жени са кучки. Повечето мъже сте зле възпитани идиоти. Това не е обида, а диагноза. Няма мъж, няма проблем.

    Коментиран от #14

  • 13 Коментар

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "карамфила":

    Демек Боко е най-умния в държавата?!
    Хаха, каквито статиите, такива и критериите!
  • 14 Емили

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Брей,":

    Ти ли си ?!?
  • 15 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Камино от изкуствата":

    Адам не е знаел какво да прави и затова Ева му дала да хапне от ябълката и го затворила за три дни в пещерата. Точно в тая пещера Ева го научила какво да прави с онова под смокиновото листо. И после ги изгонили и двамата от Рая.
  • 16 Ало

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "д-р Фройдев":

    На детската площадка 10 човека делят 1 мозък.
    Единият е бивш сводник, другият е крадец бивш и настоящ, третия е ИТ е не говори, четвъртият бие жена си само 2 пъти в седмицата, петият е бивш наркоман, шестият си мисли че е още на село, едната майка е минала 3-4 от тези 10 мъже по съседски, а другата говори само за имоти.
    Аз не искам да имам нищо общо с такива хора. Там съм заради детето което си играе с техните.
    Според статията явно със слобоумен :)