Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 16:52 3 769 22

Дерат Енчев с по 120 лв. на ден за ток

  • румънеца и енчев-
  • георги енчев-
  • сметки за ток-
  • семеен бизнес

Пред "Телеграф" рапърът, който върти малък семеен бизнес, казва, че е готов да напусне държавата заради безхаберието, с което се управлява

Георги Енчев от добре познатия рап дует с Румънеца се оплака, че му начисляват жестоки сметки за ток по 120 лв. на ден.

Той изрази в социалните мрежи възмущението си и публикува снимки на фактурите, които получава:

"Щели да облагат свръхпечалбите на ерепетата! Г-да депутати, ние вече сме мъртви! Бизнесите ни умряха, хората се разболяха, семействата се изпокараха, кокорчовци сте всичките! За мръсниците в мръсната държава трябва мръсна бомба! Какво трябва да продава един малък провинциален бизнес, че да започва със 120 лв. ток на ден! При все че всички уреди са на газ?! Как в държавата на прота-та 5 хладилника и малко лед лами правят 4 бона ток, на кого се жалиш на същите, ако ти приемат пълномощното, щото тяхното е друго, специално, божествено! Тая скапана държава не я чака нищо добро“!



Жалба

Пред "Телеграф“ Георги Енчев разясни: "Абсолютно беззаконие. Опитвам се няколко пъти да пусна жалба. Или не ми я приемат, или я отхвърлят, защото в пълномощното пишело електроразпределителни, а не е чиновническата формулировка. Спират ти тока, но ти си плащаш сметките! Ти си на абонамент, плащаш си лихвите, но ти спират три седмици и не я ползваш услугата. Постоянно го правят. Ние не можем да оцелеем на този ток. Ние сме в практически фалит, а дори вече сме след фалит“!

Енчев разясни, че сметката е 7700 лв. за месец и като се махнат помощите, стават 4000, а другият месец са били 3600 и нещо. "Това е закусвалня! 120 лв. на ден! Т.е. ти трябва 300 лв. оборот да имаш, само за да си платиш тока. Правим пици, сандвичи, младежко съвременно бързо хранене – младежки фаст фууд. В момента тия хора, които всеки ден ги гледаме по телевизията, не могат да отговорят как да не затворим“, изрази яростта си рапърът.

Георги Енчев бе категоричен: "Взел съм за себе си решение да се махам от тая държава. Аз повече така не издържам! Все и за моята душичка ще се намери някъде едно място. Тая държава явно никога няма да се оправи. Тук човешкият живот, работа, кариера и старание явно нищо не значат. Минават и те смазват ерепета и всички след тях, топлофикации и т.н. И дори не можеш да се защитиш при грешна сметки или пък при умишлено сгрешена. Няма как да се защитиш! Обикновеният човек няма никакви защити. Аз говоря като обикновен човек, който си е отворил бизнесче и дава хляб на още двама-трима човека. Това е микробизнес. Да не говорим, че заведенията трябва да са на патентен данък, те са семеен бизнес. Няма среда, в която в момента да съществуваш. Не знам колко струват наркотиците, но дори и наркотици да продавахме, сигурно пак нямаше как да оцелеем. Това е безумие“!

Енчев продължи още за мъката си: "Слушам им глупостите. Първо направиха така, че всички енергийни дружества да имат свръхпечалби, но и да имат безскрупулно поведение. Аз всеки път се чувствам, когато вляза в тези дружества, като нищожество. Карат ме да се чувствам като някакъв боклук, който е отишъл там нещо да им краде. Спират ти тока, може да имаш стока за 2000 лв. или повече, никой не го интересува това нещо. В Разград на всеки три-четири месеца ти спират тока без причина. Отиваш и ги питаш, те викат: профилактика. Викам: ние имаме стока, която се разваля. - Това е ваш проблем, ние сме го обявили в сайта. - Аз не познавам човек, който да започва сутринта си с проверка дали му спират тока. Спират го за цял един ден и ако си бизнес, те връщат поне две седмици назад. Правят си с хората, каквото искат“!

Надписване

Енчев продължи: "Пишат ми в един месец 3000 kW консумация, което е невъзможно спрямо уредите, които имам. Следващия месец ми пишат 4900 kW. Това е почти двойно! Искам да се оплача, викат ми – пишете до еди кой си имейл, пълномощното не било такова, трябвало не знам си какво и т.н. След месец ти отговарят, че няма нередности. Два съседни месеца едно и също заведение, едно и също нещо продава, но с почти двойна консумация. Как е възможно това“?!

И Енчев задава въпрос: "Искам всички там в парламента да се наредят в една редица и да ми отговорят на прост математически въпрос. Ако имаш трима работници, които получават по 50 лв., а токът ти е 120 лв. на ден, стоката ти се повишава всяка седмица, вече е над сто процента за всички суровини – та да отговорят какъв трябва да ти е оборотът, за да си жив. Ей това е цялата загадка. Само някой илюзионист като Астор може да отговори. Не можеш да оцелееш! Не говорим за забогатяване, а за оцеляване. Поне от няколко месеца е така. Имам един микро бизнес, а колко имат такива, които не знам как си връзват двата края. Семейства и деца да гледаме на тази държава – абсурд! Иначе произвеждаме най-евтиния ток в цяла Европа. Задавам въпроса на всички тия глупаци – може да ме цитираш: глупаци – с големи букви го напиши! При положение че България произвежда евтин ток, защо токът в България не е достъпен, не е евтин и това, което остане, да се продава на пазарни цени и да се изнася. Искам да отговорят! Една печка духалка е два kW, това са два лева на час 10 часа са 20 лв. на ден, 600 лв. на месец. Защо, като произвеждаме ток, не го продаваме евтино на местния пазар, да стават продуктите евтино, филмите да изнасят. Всички да минат на ток, защото е изгодна енергия. А те гушат всевъзможни фирми, посредници, цяла система да имат печалби и всички да си купят по едно островче някъде. А обикновените хора да умираме живи“!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем смех

    13 61 Отговор
    Какво като си Енчев? Искаш ток без пари? Ходи по света да видиш, че нашия ток е един от евтините. Като не може с един ток да се оправиш, не си за тая работа ...

    Коментиран от #5, #10, #22

  • 2 Гост

    28 5 Отговор
    ...Енчев...това го видях преди 22 год...закъснял си брат...
  • 3 Кой не скача е червен

    30 7 Отговор
    Демокрация, г-н Енчев.
  • 4 да да

    28 13 Отговор
    Енчев първо вие певците почнахте да подскачате по митингите навремето....е постигнахте си целта-пазарна икономика при спазвайки правилата на ЕС.......като не можеш да се справиш -фалираш, друг ще те смени и толкоз, какво значи тук някакъв певач !!
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Голем смех":

    Евтин и достъпен НЕ едно и също!
    А и евтин при производство НЕ означава евтин при покупка !
  • 6 Кики

    24 4 Отговор
    Нещо не ми се връзва 5 хладилника и лед крушки и толкова ток . Нещо Енчев ни е хванал за канарчета или наистина го пържатяко .
  • 7 АБВ

    7 9 Отговор
    Боли ме шмайзера за тоя
  • 8 Мимо

    11 8 Отговор
    Айде бе...7000 лв ток на месец не са пет лед лампи , айде малко... В момента битовия ни ток е сред най-евтините. Държавата (и аз незнам защо) компенсира бизнеса , при положение,че същия тоя БИЗНЕС искаше преди пет шест години либерализация на пазара на ток и си я получи в момента! Като не ти се получава калкулацията със сметките - приключваш и чао! Не си единствения дюнерджия - на останалите как им излиза сметката? НИКОЙ не ти е длъжен да ти дава каквито и да са ресурси (ток, вода, газ, салам, кетчуп....) Без пари, понеже ти искаш да развиваш бизнес. Смешник!

    Коментиран от #18

  • 9 3566

    21 4 Отговор
    5800 КВТ ч за месец ????? ????!???
    Аз за цяла година имам 3600
    Тоя копа биткойни

    Коментиран от #15

  • 10 Мимо

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Голем смех":

    Три плюса от мен! Наш Ганьо подкача по площадите против "монопола" искаше да си избира ток от различни доставчици без да има идея тогава какво иска всъщност. А сега си търси "нашия евтин ток" за нас, ама НЯМА ! Вече сме в енергийния микс! Така пожелаха хората през 2014-15 мисля че беше!
  • 11 Ами много късно се сетихме ,че ни ...

    10 2 Отговор
    Работят!Отдавна мина времето за рестартиране на системата...Вече и АК не върши работа...Всеки да се спасява поединично!
  • 12 Абсурдистан

    10 3 Отговор
    Абсурдна държава!
  • 13 роро

    7 12 Отговор
    Поредния безделник, който плаши , че ще напусне България. Имаше маса такива, които тръбяха че ще емигрират в Албания и пр. , но и до ден днешен са тук и продължават да ни досаждат от екрана. Айде куфара и бегом навън, като си толкова недоволен бе

    Коментиран от #16

  • 14 бай Гудю

    7 0 Отговор
    За целта има Електромери, не че и тях не ги манипулират дистанционно...
  • 15 бай Гъдю

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "3566":

    Или някой комшия от енергото копа биткойни за негова сметка
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "роро":

    Човекът е описал,че има бизнес,закусвалня и ти без да си чел ,пишеш ли пишеш........При положение ,че храната,като работа е най печеливша,после са Цветята от бизнеса ,който не е забранен.Да не можеш с Храна да вържеш сирмията....Представете си какво са направили "умниците" ,които управляват бг!
  • 17 Димитър

    16 1 Отговор
    Георги, здрасти, (Митака с белгийските бири съм). Положението и отвратително, братле! Само тези, които не правя малък или среден бизнес, няма да те разберат. Истината е, че на нашата държава и нейните управници, никак не им дреме за теб, за мен или за, който и друг да било, нито за нас, нито за нашите деца. Човек и да се спука да работи, и да рискува със заеми, като залага живота си и добруването на децата си, и да инвестира и реинвестира все тая е за ония в парламента! Те се интересуват само от дебелите си шкембета и, как да не спаднат! Интересуват се, каква далавера да спретнат и, как да останат на власт.За тях, ние народа сме пионки в тяхната игра. Пръста си не мърдат за свободата, за равенството, за истината....В тая на държава най-добре да не се прави нищо, защото така или иначе резултатите ще бъдат плачевни, а образуваните нерви ще те убият рано или малко след това. Оправия, няма, Георги! Поздрави от Варна!

    Коментиран от #20

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мимо":

    Бизнесът ПЛАЩА ПРОМИШЛЕН ТОК!Той е по скъп от тока за битови абонати!

    Коментиран от #19

  • 19 Мимо

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Повярвай, че съм дълбоко запознат кой колко плаща и защо.
  • 20 Стойчо от Варна

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Димитър":

    Мисля , че има начин , просто огромна национална стачка.
  • 21 Стоев

    5 3 Отговор
    Ами въпросният "бизнесмен" да започне да си плаща данъците първо и тогава да обвинява държавата.За 2019 г декларира 25000 лв годишен оборот със 7 служители ?!? Т.е. 2000 лв на месец оборот/не печалба/ и 7 заплати по 665 лв /минимална РЗ + вноски от работодател за 2019/=4665 лв разходи за заплати.Доста благотворително дружество :)))
  • 22 Стругар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голем смех":

    Кухата кратуна ти е евтина на тебе.Ела ти по Света,да видиш,че не си прав.Сравнявай заплати и цена на тока и после пиши глупости.