Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 14:45 15 956 4

Изхвърлете тези вещи от дома си преди Нова година

  • ненужни вещи-
  • дрехи-
  • календари-
  • чорапи-
  • изхвърляне-
  • нова година-
  • освобождаване-
  • късмет

Освободете се от всичко ненужно – не само емоционално, а и материално

Изхвърлете тези вещи от дома си преди Нова година  - 1
Снимка: Shutterstock

Новата 2023 година наближава с пълна сила. Всички знаем как с настъпването на новата година си обещаваме да започнем да живеем по нов и по-добър начин. Диети, уговорки за упражнения, по-щастлив живот и какво ли още не.

Понякога обаче каквото и да правим, то хубавите неща така и не ни се случват. Но замисляли ли сте се защо това е така?

На първо място трябва да знаете, че с настъпването на новата година е добре да се освободите от всичко ненужно – не само емоционално, ами и материално, пише "Блиц".

Знаете ли, че някои вещи у дома натрупват негативна енергия? Е, ако искате новата 2023 година да бъде щастлива за Вас, то трябва да ги изхвърлите още преди края на 2022 година.

Ето от кои вещи трябва да се отървете още тази година:

Дрехи и обувки, които не носите дълго време

Със сигурност в гардероба ви има неща, които обичате, но по една или друга причина не сте обличали през цялата тази година. Без значение каква е причината, нещо, което виси в гардероба ви повече от година без да влезе в употреба, трябва да отиде на боклука.

Всеки сезон се появяват нови тенденции, които не дават на старите неща шанс за втори живот, надвийте се и прекарайте няколко часа, за да подредите обувките и рафтовете в гардероба си, за да „освежите“ не само закачалките, но и домашната атмосфера .

Календар от миналата година

Това нещо си струва да се отървете от него без никакво съмнение. Много хора предпочитат да оставят стари календари, особено тези със сладки илюстрации, като декорация на стената, но специалистите по Фън Шуй съветват да не оставяте дори най-красивите календари, ако не ги използвате по предназначение.

Просто няма да можете психологически да се настроите към актуализациите в живота си, ако пред очите ви „мигат“ познати дати, може би някои от тях са били много неприятни.

Чорапи без чифт

Във всеки гардероб има чифтове, а най-популярни са чорапите. Ако след пране или докато подреждате нещата, установите, че някой чорап няма чифт, не се колебайте да изхвърлите „единичния“.

Няма нужда да бъдете креативни и да комбинирате този чорап с друг чифт с подобен нюанс - ако нещо е загубило чифт, трябва да се отървете от него и определено да не го носите отново.

Смята се, че такива неща натрупват най-много негативна енергия и влияят изключително негативно на атмосферата в къща, където има влюбена двойка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртак

    9 9 Отговор
    Първото нещо , което ще направя е да изхвърля е жена ми! От нея няма полза! Само харчлък! Много благодаря на Факти че ме подсетиха да го направя!
  • 2 Л.Ф. Селин

    17 1 Отговор
    Също така и:
    - Киселото зеле от миналата година (най-удобния момент е преди Нова година)
    - Неизползваните презервативи от времената на студентските години.
    - 826262 фиша от Тотото. Проверете ги преди това. Със сигурност имате две тройки от 2004 година.
    - Изхвърлете и ненужните приятели и роднини от Фейсбук. Обаче ги запазете за Коледа и Великден. Някой от тях все ще докара от "онази" ракия и от "онова" мезе.
    - И най-важното! Всички предмети които са така наречени за духовна храна - картини, книги, носители на музика. От тях няма смисъл, само трупат прах и не стават да се предават за вторични. В освободеното място сложете шестата "плазма" по която нашите "бизнесмени" и "политици" ще ни приказват как ще ни водят към светлото бъдеще.
  • 3 Идън

    16 1 Отговор
    Винаги си купувайте по два еднакви чифта чорапи- така и да загубите един чорап имате с какво да го съчетаете. Изхвърлете стария анцуг -избелял и провиснал и си сложете официалния. Изхвърлете старите пантофи- изгризани от кучето още когато са му никнали зъбките- колкото и да са ви удобни.Изхвърлете старите възглавници и матраци- животът е твърде кратък да спите неудобно и на старо. Пукнати или нащърбени чаши и чинии, старото портмоне- деформирано от тежките монетни левчета и с неработещ цип...И най- важното е да не изхвърлите себе си- със сигурност някой все още намира нещо хубаво във вас...
  • 4 МИНУВАЧ

    7 2 Отговор
    Гърците така изхвърляха чисто нови дрехи от гардиеробите си,... още нося такива